Forside > Aktivitetscenter > Aktivitetscenter Team 3 > Dagbog

Dagbog

I kan finde tilhørende billeder her http://picasaweb.google.dk/bytoften.dk

 Søren Rasmussens Krønike

 

  Nedenunder står den meddelse

 jeg fik fra den faste redaktør ;o), så der kommer intet referat af bedrifterne i centerservice / Kk+ ;o) tirsdag d.18

 Hej chef !

Jeg må desværre komme med en dårlig nyhed? Imorgen er jeg desværre nødt til og melde afbud til Karleklubben. Jeg undskylder meget. Jeg melder afbud fordi at jeg skal til ishockey i Vojens. Tilmed skal jeg over grænsen og muligvis også købe lidt gaver. Du behøver ikke og sende mig en ønskeliste. Da jeg sikkert ikke kan finde hvad du ønsker.

MVH. Søren Rasmussen fra 2 sal dør 5.Emoji

 

Tirsdag d. 27. januar 2015

I dag mødtes vi i Team 3s lokale i aktivitetscentret. I dag fik vi fuldstændig frit valg til, hvad vi ville lave.

Jeg, Søren Rasmussen og Tommy fik i dag den ærefulde opgave og handle ind til middagsmad sammen med kokken Jan Blåberg. Vores handlen skulle i dag foregå i Rema 1000.

I Rema 1000 var vi heldige med, at Jans kone Hanne var på arbejde. Ok nu kommer det? Jan har nok været sådan pletvis køn engang. Fordi hans kone ser nu godt ud.

  Nå men vores handlen blev gjort, og nu manglede vi kun en mere vigtig ting? Nemlig og tilberede dagens ret. Maden blev tilberedt, og vi var alle glade og tilfredse. Dagens ret stod i dag på hotdog, og det var bar dæjlig..

 

 Karleklubben d 14 jan.

 I dag blev der mere eller mindre fritslav til, hvad vi ville lave i dag.

Vi fik dog alligevel valgmuligheder: 1) Juletræs fragterne. Alle juletræer, der har pyntet på Bytoften, har vi fået lov til og aflevere i Haunstrup dyrepark, og så havde alle dyr, der ville. Ha noget juletræ og spise. Imens Egon havde været på besøg, var der også sket lidt skader på Bytoften. Nogle af de andre blev på Bytoften udbedrede skaderne efter orkanen ”Egon”. Jeg Søren kom i dag med til Sunds, hvor vi skulle tilberede middagsmaden. Så ville alle de andre så mødes med os middagsmad forkæmpere i Sunds sejlklub, hvor vi så ville have færdiglavet middagsmaden klok godt og vel 12.00. Men pga. diverse fejl som manglende kontakt imellem cheferne blev middagsmaden i dag indtaget på Bytoften. Efter maden hang Søren i bremserene og fik derfor allernådigst lov til at køre hjem og holde siesta.

 

                                      Karleklubben d 6 jan.

Vi mødtes som vi plejer godt og vel klokken 10.00

  I dag skulle det næste halve år planlægges. Chief One var blevet skidt tilpas, så han var taget hjem. Tilbage i klubben var alle endnu bortset fra  3 afbud. Men skidt med det. Fordi vi resterende alle klarede dagen til UG. I dag skulle der planlægges. Så vi bestemte, hvad dagene skulle gå med indtil sommerferien 2015. Så næste gang begynder der og komme gode historier fra Søren Rasmussen, som er karleklubbens skribent.

          

 

         Centerservice d.13/1 2015

En rigtig flittig dag rundt omkring. Vi fik samlet brugte juletræer ssammmen, de blev kørt ud til Haustrup minizoo. Dyrene kan åbentbart godt lide brugte juletræer ;o)

Samtidig var de andre i gang med at redde vores tipi, der er blæst væk i stormen,Efter dette var gjort og der var sat stole op i gilodesalen, var der tid til frokost ,

Lækre sandvichs, efter frokost kørte der et hold til Sunds for at se bådene efter mens de andre arbejdede i værkstedet !

 D 25 november

Karleklubben her og der og alle veje. I dag mødtes vi i vores lokale i Aktivitetscentret klokken 10.00. I dag kunne vi næsten selv bestemme hvad vi ville.   

Jeg Søren Rasmussen kom i dag med til  Mercedes hvor vi skulle have købt noget motorolie til den grønne bus. Efter motorolien kørte vi imod Præstbjerg. Ude ved Præstbjerg kørte vi om bagved til en mindre nærliggende skov hvor Chief one havde nogle store brændekævler til at ligge.

Vi tog en håndfuld med hjem. Efter vores kævle henten kørte vi tilbage imod Bytoften igen. Da vi kom hjem var maden sat på bordet så vi var alle tilfredse. Ok nu kommer det.

Da vi kom ud til Præstbjerg kiggede vi ud af bilruderne alle sammen. Der var ingen der troede på at jeg havde set en ulv. Ok der var ingen der troede mig.

Ok det var løgn men det lød da godt.

 

 

 


17 november 2014

Nok indtil videre en af de sjoveste dage i karleklubben. Idag mødtes vi i Dagcentret i Team 3´s lokale klokken allerede 9.00 fordi idag skulle vi ud og se karup lufthavn. Idag var der 2 afbud pga sygdom og flytnings problemer. Men alle os andre var klar på og få en på opleveren.
  Grunden til at vi skulle møde 1 time før det normale mødetidspunkt var fordi at vi skulle til Karup lufthavn og kigge. Efter ca 1- times kørsel ankom vi derude.

 Allan chef havde aftalt med en oversergeant hvor vi skulle mødes med ham. Overserganten stod og ventede på det aftalte sted, som chefen vidste hvor var.

 Først kom vi med indenfor til et sted hvor der stod nogle store flyvere. Først fortalte Oversherganten hvad flyene og hellikopterne bliver brugt til. Så da han var færdig med at fortælle måtte vi " almindelige mennesker" stille spørgsmål. Efter at vi så havde kigget på de forskellige helikoptere fortalte Oversergeanten så lidt om at de havde arbejdet i mellemøsten og i Afganistan. Ellers var det kun redninger på dansk vand af fiskere og færger der skulle hjælpes.
  Klokken nærmede sig tid til frokost. Så vi måtte hellere skynde os og se det sidste.

  Chefen mente at vi også skulle se brandstationen.

Så cheffen havde aftalt med Overserganten at vi skulle se flyvepladsens private brandstation. Lufthavnen havde sin egen private brandstation. Det har alle lufthavne i dagens Danmark.

Efter at de karle der kunne komme ombord i en brandbil havde fået en tur og sprøjtet lidt med vand skulle vi videre imod kantinen og have middagsmad. Men eftersom at man skulle have haft bestilt maden i forvejen fik vi at vide at der var en grillbar i Karup og de havde sikkert åbent. Dermed sluttede karlenes lufthavns tur.

 Vi kørte alle imod den grill som vi havde fået henvist. Da vi kom om til grillen havde den desværre lukket og åbnede først klok 15.00.

Nu var gode råd nødvendige. Men heldigvis havde karlene chief two med og han kom med et brugbart forslag? "Vi køre bare tilbage til Sunds der har de en grill og det ved jeg helt hunder" sagde chief two. Vupti var ideen vedtaget.

  Så vi forlod Karup godt sultne med kurs imod Sunds. Ganske rigtigt vidste Chief two lige hvor grillen var. Men der var endnu et par problemer? Da vi kom til Sunds kiggede vi alle efter en grill. Ingen problemer sagde chefen "grillen ligger lige rundt om hjørnet". Ganske som chefen havde fortalt var der en grill. Det var dog ikke en grill som os almindelige mennesker kender en grill.

Grillen var mindre en lille. Men vi fik hvad vi kunne spise. Jeg siger jer bare at grillen var lille så jeg Søren tog plads ved et bord der var med sennep og ketchup fordi alt andet var optaget.

Vi fik alle hvad vi kunne spise og vi var alle karle tilfredse.

 

Hvad er Karleklubben?

Jo Karleklubben er en del af Bytoften og Karleklubben er en af de aktiviteter som man kan få tilbudt hvis man er en mand. Grunden til at man skal være mand er?

Det er måske en smule mandschauvinistisk. Men når gruppen kun er af arbejdshungrende mænd så kan vi ikke bruge en pige/ dame der pludselig har ondt i lillefingeren. Det er måske lidt hårdt sagt.  Men sådan er det jo. 

En gang i ugen mødes vi i team 3s lokale og så snakker vi om hvad dagen skal bruges til.

  Hvis det nu er godt vejr så kan det være at vi vil bruge dagen i Sunds ved Sundssø eller på vejen.

Vi har f.eks. været i Skave og besøge Fluesmækkeren, ved Himmelbjerget, i Sdr. Nissum og rigtig mange andre steder. Om vinteren er målet at blive selvforsynet så mødes vi i kælderen og laver alt muligt.

Vi pudser bla cykler, laver fuglekasser,  haveborde og meget andet. Vi sælger det vi laver i kælderen. Sådan at vi har penge til det mad vi får at spise i karleklubben. Vores mål er at gøre os selvforsynet med alt.

Dvs. at alle i karleklubben betaler 400 kroner 2 gange om året sådan at vi kan få råd til lidt og spise.

 

 

 

 Karleklubben d. 21. oktober 2014

I dag var en små sørgelig dag? Fordi i dag skulle samtlige brugere af Karleklubben til Sunds sø for sidste gang i denne sæson. Pga at bådene skulle tages op af vandet så der ikke sker frostskader på bådene i gennem vinteren.

  Da vi ankom til søen delte vi os pletvis hurtig sådan at der var nogle der hjalp til med at få bådene op af vandet og nogle der hjalp til med maden. Jeg og nogle få andre hjalp til med det hele. Vi hjalp til med og tømme bådene for hynder og forskellige puder som bliver brugt i bådene for at skipperen skal sidde ok i båden når der sejles.

Selvfølgelig skulle middagsmaden også tilberedes. Der var vi karle heldige med at tidligere Bagersvend Jan Blåberg også var med. Det skal lige nævnes at Bagersvenden faktisk klare sig til UG bag ved et par kogeplader.

    Da maden kom på bordet stod menuen på suppe. Altså ikke en helt en almindelig suppe. Men ”Matias suppe” og uhmmm hvor var suppen god.

  Nå men suppen blev spist og som altid når kokken Jan laver maden er maden spiseligt.

  Det skal lige nævnes at Søren R var lige ved at blive skubbet i vandet af kokken. Men pga Sørens karate evner skete der ikke noget videre.

Dagen sluttede i dag klokken 14.30 og alle der tog afsted også kom tilbage til Bytoften igen.

 

Tirsdag d 30 september Karleklubben i Præstbjerg

I dag var det pletvis ok vejr. Men eftersom at Præstbjerg gutterne ikke havde været i Præstbjerg om mandagen, fik vi i karleklubben besked på at tage derud om tirsdagen og så rengøre det hele. Jeg har lige hørt i min øre- chokoladebolle, at Præstbjerg gutterne ikke kom derud, fordi at cheferne var til noget pædagogisk rally.

  Nå men karlene tog jo derud i stedet for. Os karle vi ankom til Præstbjerg kl. ca. 11.00 og begyndte rengøringen, dvs. dem der er med i Præstbjerg gjorde det, de er vant til. Men jeg Søren, som nogen gange er med i Præstbjerg på afbud, fik i dag stillet en minicrosser til rådighed - og fik så vist, hvor jeg skulle gøre rent. Det var på en shelter-plads.

En shelter-plads er et sted, hvor man kan overnatte, hvis man har lyst til det. Jeg Søren, Mogens (cheif 2) og Heine gjorde rent på shelterpladsen, dvs. vi samlede affald og sørgede for, pladsen blev rengjort og vedligeholdt. Der var ikke megen affald, da vejret ikke havde været så godt i weekenden. Mens vi gjorde rent, kom Egen havemand på en AVT med en harve bagefter, som han rev pladsen med. Det så skidegodt ud bagefter dette.

 Efter rengøringen kørte vi tilbage til hovedbygningen, hvor vi kunne se, de andre havde rengjort pladsen deromkring. Vi fik middagsmad, som Jan kok og pædagog Skjelmose (chief with no number) havde gjort klar. Vi fik hjemmelavet pitabrød ”mit alles” - det var helt til ug …… meeeen vi savner altså wienerbrød og kage til kaffen. Desværre har de højere instanser bestemt, at vi skal skære ned for kage-indtag.

 Vi spiste maden, og kørte derefter hjem til Bytoften. Da vi kom hjem, var vi alle kage-sultne, men det ku’ vi jo ikke få - klynk, klynk, hulk, hulk!!

 Tirsdag d 23 september karleklubben i Sunds

 Vi mødtes i vores nye eller pletvis nye lokale som vi har fået stillet til rådighed til karleklubbens bedrifter til og ligge planer i  til klubbens bedrifter. Vi fulgte chief ones ide i dag.

Dvs at vi kørte alle mand ud til Sunds sø i dag. Der ude havde chefen så planer om at vi skulle sejle . Vi alle var med på ideen. Så vi kørte alle imod søen klar til den helt store sø- oplevelse.

  Da vi ankom til søen kom der et nederlag som vi ikke havde taget højde for, og vinden var problemet, det var simpelthen blikstille.

I stedet for at sejle fik vi karle mulighed for at vælge os på en - to hold. Vi kunne enten vælge os på middagsmadsforkæmperne eller gå/ køre en tur lidt rundt i Sunds.

Jeg Søren R. kom i dag med ud at gå en tur rundt i nabolaget. I stedet for at gå til højre drejede vi til venstre ind imod Sunds by. Vi gik ind i byen og tog en ”strøg” tur.

Men som i nok ved har Sunds ikke engang en gågade. Så vi gik bare imod Rema som er eb af de få butikker som ligger i Sunds Vi kom også forbi et hus der havde stråtag. Det hus havde chief 2 boet i dengang han var ung og smuk. Så det var i hvert fald for mange år siden han boede der. ;o)

 

 

 

Tirsdag 2 september ved ”Fluesmækkeren” og deromkring?

 

D. 2 september skulle dagen tilbringes i Skave. Skave er en meget lille by ude midt i ingenting. Vi tog fra Bytoften klokken godt og vel 10.00. Chief one havde arrangeret, at dagen i dag skulle bruges på og se, hvem ham Fluesmækkeren var for en skabning.

 Ham Fluesmækkeren er en meget stor mand næsten lige så stor som vores egen chef? Fluesmækkeren er født med en sygdom, der betyder at han vokser hele livet. Han har en slags butik derude, hvor han sælger alt muligt skrammel. Men som Fluesmækkeren sikkert siger, så er der penge i lortet.

 Hvorfor hedder ham manden Fluesmækkeren? For mange år siden dengang Ruderkonge var knægt, der var Fluesmækkeren på besøg på en restaurant i Vinderup eller noget lign. I Vinderup da han sad og spiste, kom der en lokal motorcykelklub ind på restuaranten, og de var meget højlydte.

 Fluesmækkeren rejste sig derfor op, og gik over til de højlydte og bedte dem om og være stille. Da FS (Fluesmækkeren)kom over til motorcykel gutterne begyndte de og lave grin med ham, fordi han er så stor. En af motor gutterne rejste sig op og spurgte, om han ikke vidste hvem de var? FS sagde så de berømte ord.

 ”Det kan godt være, at I er hvepsene fra Vinderup. Men det er mig, de kalder FS fra Skave, og hvis i ikke dæmper jer lidt, såå…!”

 Hvad der så skete, ved jeg desværre ikke. Derefter var der i hvert fald ro på motor gutterne. Siden den dag er FS altid blevet kaldt FS.

 Da vi gik rundt siger bare hold kæft hvor har FS meget lort og skrammel derude.

 Da vi havde set lidt på det hele kom FS hjem og der blev taget et billede så vi havde et bevis for at vi havde været der.

 

Karleklubben på gård besøg i Vind på Voldsted gård tirsdag d 26. august.

  Cheif one havde planlagt hvad dagen i dag skulle bruges til?

  I dag skulle vi ud å æ land på en bondegård der havde malkerobotter.

  En malkerobot: En malkerobot er ikke en robot som vi kender robot. Dvs. at en malkerobot står fast på et sted og så kommer køerne selv hen til robotten når de skal malkes. Køerne har et stå i kø gen. Køerne stiller sig i kø ved malkerobotten som os mennesker står i kø ved et supermarked.

  Efter gårdbesøget var klokken hen af middagsmad tid. Så vi pakkede de to busser som havde fragtet os fra Bytoften og ud til Volsted gård og kørte imod Stråsø plantage. Derude på heden blev vores medbragte mad så spist og alle var glade og tilfredse. 

   Karleklubben i Gård- haven og gøre rent. D 29 juli.

Da vi mødtes i dag klokken 10.00 var vi opsatte på og få en på opleveren? Dagen i dag var med sommerferie afbud fra Palle fra Vind, Dan Lund, Allan Riis og Per Christiansen dem alle fra Bytoften og også Allan chef manglede. Men alligevel blev vi alle henvist til haven af Mogens.
 

Dagens arbejde skulle forgå i haven foran kantinen. Der blev alle fliser taget op og hånd pudset. Nå nej kun næsten alle fliser. Nej dem der kunne fik et hakkejern i hånden eller en kost i hånden og så blev Gårdhaven rengjort. Jeg Søren som ikke kan bruge venstre arm blev sendt til benzin- tanken for at hente middagsmad. Middagsmaden blev hentet og spist. Ok nu kommer det?  Vores selvudnævnte over- chef 1 Mogens bestemte i dag dagens middags ret. Han havde haft kigget i penge-beholdningen og regnet lidt med de penge der var og havde fundet ud af at der skulle købes mad udefra i dag.
 
  Derfor pakkede jeg min kuffert og vi kørte  eller gik op på tanken. Deroppe købte vi så otte pizza- slises og det var bare gur. Ja selv vores englænder kunne li maden og det var endda uden klager. Så nu har vi bestemt at vores rigtige chif one skal have sin ferie forlænget. Nej pjat med mig. Vi savner da Allan når der skal gøres rent og vaskes op.

  Ellers forløb dagen da godt og smerte frit.

 

Karleklubben bla ved Harrild- hede og på brandstationen i Herning:

 
Dagen startede som den skulle klokken 9.30. Vi mødtes i det lokale, som vi karle har til morgensamling. Efter at vi alle var mødt op, fik vi fortalt, hvor vi skulle hen idag.

 Turen idag havde chief one bestemt. Idag skulle vi ned til Harrild- hede som ligger ved Arnborg.
Da vi nåede frem fik vi fortalt hvad dagen skulle bruges til? Cheif one stod for dagens bestemmelses sted og hvad der skulle ske på heden idag. Men vups klokken var nu allerede omkring 10.45. og det betød jo at karlene var så småt føde trængende.

 Chief one havde en plan. Vi mad hungrende karle fulgte rådet. Chefen ville have vores obligatoriske morgen møde lagt sammen med middagsmaden. Karlene syntes at ideen var ok og dermed var planen vedtaget.
  Efter morgen kaffe/ blødbrød kombineret med middagsmad.

 Havde chefen endnu en plan? Chefen ville nu se den ulv som forskellige medier mente skulle være i området. Han havde også en ide om hvor den skulle være?

  Så efter spisen pakkede vi de to busser så vi kunne se den ulv. Da vi havde fået pakket den grønne bus gjorte chefen en alvorlig opdagelse? Han snakkede kort med de to andre chefer? Derefter kom han hen til bussen hvor vi der kørte med chefen sad.

 

  Han stak hovedet ind i bussen og sagde kort. Alle der kan smutter over i den anden bus. Fordi bussen er punkteret. Han sagde også at han var nødt til og køre hjem med bussen fordi der lige var en smule luft tilbage i dækket.
  Jeg Søren som er kørestols bruger bestemte hurtig at jeg ville med hjem til Herning bradstation. På brandstationen var chefen sikker på at de kunne lappe bussen.

 Inden vi kørte hjem fortalte chefen at "da det snart var lukketid fik vi brugere der ville med til brandstationen fri efter lapningen".
  Da vi nåede brandstationen, vidste chefen lige hvor vi skulle hen da han havde en søn, der havde arbejdet på brandstationen.
  Der var ingen kø på brandstationen. Så vi kørte om til en port, hvor chefen vidste at der var nogle der ville lappe bussen. Bussen blev lappet.

 

  Det var brandmand Jes, der lappede bussen og han gjorte det til UG selvom han " kun" var lærling.
  Bussen var nu lappet og vi var alle glade og tilfredse. Dog hang chefen med skuffen.

 Hans telefon havde haft ringet og det var de karle ,som var blevet ved Harrild- hede. De havde fortalt chefen at der var noget galt med der, hvor man spænder campingvognen fast til bilen. Chefen havde sagt til dem, han snakkede med i telefonen at han nok skulle kom tilbage til heden og se hvor stort problemet var.

  Nå, men karlene fra brandstationen kørte alle imod heden igen. Da de kom tilbage igen. Var de andre karle taget hjem uden campingvogn.

Chefen og karlen Lars kæmpede en kamp for at få vognen med hjem. Men efter ca 20 minutters kamp med og få spændt campingvognen efter bussen opgav chefen og ringede efter Auto- hjælp. Auto- hjælp havde som altid drøntravlt.

Så chefen aftalte med Auto- hjælpen at de skulle få campingvognen lavet og derefter kørt vognen til reperation på Herning brandstation. Så kunne vi selv hente vognen onsdag.

Efter alt vores ufrivillige ophold på vejene omkring Herning og Arnborg.

 

 

Tirsdag d 24 juni med karleklubben ved Skjern Å forvirringen
 
Dagen startede klokken 9.30 som den sikkert skal de næste mange tirsdage. Nå men vi kørte fra Bytoften klok ca 10.00 efter at vi i fællesskab havde bestemt dagens " rejsemål".                                      Vi er jo efterhånden ret mange i klubben. Så idag delte vi os i to busser. Vi kørte så efter hinanden imod Arnborg.                          Dagens bestemmelsessted kendte chef one. Da vi så kom til Skjern Å Forvirringen kørte vi imod et sted hvor der var et toilet. Stedet blev fundet og vi slog lejr.
  Her skulle dagen så forgå. Vi havde vores faste kok Jan med og han blev sat i vores medbragte campingvogn hvor vi så håbede at han ville kokkerere et mirakel eller måske flere. Klokken var nu hen af  12.00 og derfor vidste vi godt hvad menuen stod på.
  Maden kom på bordet og vi var alle tilfredse. Der var dog ikke de store overraskelser idag. Det var det kolde bord idag. Men jeg giver alligevel kokken 5. Det er nemlig sådan at det mad Jan han laver altid er spiseligt.

  Efter maden kiggede vi da lidt på området. Klokken var nu hen af køre hjem tid. Så vi hoppede alle brugere ind i en af busserne. Cheferne pakkede alt sammen og vi kørte hjem igen.

 

 Karleklubben på udflugt 17 juni.

 
Idag mødtes vi ved indgangen til Bytoften klok 9.30. Først idag var der endnu en lukning? Dennegang var det informationen ( Buret) som ligger lige når man kommer ind af hoveddøren til nummer 75 som idag måtte dreje nøglen om for sidste gang. Forstander Bo U Bertelsen holdte en tale om alle der havde været ansat i Buret og da den lille ceremoni var færdig skulle karleklubben så have dagens bestemmelses sted planlagt. Efter en enkelt afstemning var dagens bestemmelses sted fundet.
  Ørre ( havn) skulle karlene så hen idag. Ørre er en lille, meget lille by som ligger lidt før man kommer til Aulum. Ca 5-7 kilometer fra Bytoften. Da vi ankom til Ørre var vi heldige med at vi havde Mogens med. Mogens er nemlig opvokset der ude omkring. Så han kendte terrænnet ud og ind.
  Vupti kørte vi ind på græsset tæt på Ørre å. Der havde sikkert nogle kommune folk lavet en slags havn. Tæt på havnen var der så bygget nogle shelter hytter så dem der kom i en kano på åen kunne overnatte der. Vi fra Bytoften kom jo i en bus med vores campingvogn. Grunden til at vi havde campingvognen med var fordi så havde vi jo også et køkken med.
  Vi fik efter vores ankomst hurtig brygget en kop kaffe. Kaffen blev drukket og efter kaffen blev middagsmaden også hurtig stillet på bordet. Maden idag blev spist og vi var alle glade og tilfredse. Efter maden ville Søren Rasmussen så gå på trapper. Der var ca 20-30 meter trappe op fra åen og op til der hvor bussen holdte. Trappen blev besteget og Søren var glad og tilfreds. ( Det skal lige nævnes at Søren var forpustet efter de "mange" trin.
  På vejen hjem fra shelter pladsen imod Bytoften kørte vi forbi en Fiskehajer ( det viste sig dog at det var en Loddenbenet Musvåge)der  lå på jorden og led. Der var muligvis en bil der havde ramt den lidt større fugl. Mogens trådte på bremsen da han så den stakkels fugl. Allan (chef hoppede ud af bilen og var klar til og give fuglen mund til næb.
  Efter Allans redningsaktion kørte vi videre. Dagens helt var Allan som redede den stakkels fugl.. Så derfor får Allan en SmileyEmoji

 

Tirsdag d10 juni med Karleklubben i Præstbjerg.

 
  Vi mødtes alle på parkeringspladsen til aftalt tid 9.30.                      Idag skulle karleklubben til Præstbjerg og lave præstbjerg gutternes arbejde. Fordi præstbjerg gutterne ikke havde været derude om mandagen pga pinse. Karlene gik til den derude idag.                                            Søren R var sikker på at der er mange pinse gæster der havde været på besøg derude. Fordi han gik eller kørte rundt og samlede affald.
  Karlene var igen idag heldige med at de havde Jan med.                    Han er nemlig drøn god til og grille. Ja karlene grillede idag og det gik bare fjong

 

 

  Tirsdag d 3 juni med Karleklubben ved Sunds sø.
 
Vejret idag var næsten ok. Dog kunne vi godt have brugt lidt mere vind. Men solen gjorte sit arbejde rigtig godt. Dvs at vi der sejlede var nødt til og have solcreme på.
  Alle der ville kom ud og sejle idag. Dog kom vinden fra vest men ikke særlig meget.
  Til sejlernes held har de alle en kanon dygtig kok der tilbereder middagsmaden. Solen skinnede så hvorfor ikke grille.                      Som skrevet så gjort. Vores karleklubbens dygtige kok eller meget dygtige kok Jan tog på indkøb da karleklubben ankom til Sunds og købte det BEDSTE grill mad. Søren der skriver dette sikkert enig med mange andre karle. Maden var helt igennem ok.                          Jeg giver Jan et stort fem tal for dagens middagsmad.
  Næste tirsdag er det allerede afgjort at vi skal til Præstbjerg. Hvis det blæser en perfekt vind så håber jeg at vi deler os i to.

  Dagen idag d 3 juni endte klok ca 15.00 da vi alle kom tilbage til Bytoften igen.

 

Tirsdag  d 27 maj. Med karlene ved Sundssø.

Det vindede fra øst og det var ikke bare en let brise. Det blæste lidt hårdt fra øst og derfor kunne der ikke sejles ud fra havnen.
                         Istedet for at sejle bestemte Chief one at vi idag skulle spadsere en lille tur og se efter et sommerhus som vi karle kunne bruge. Der var mange sommerhuse til salg helt nede ved søen. Men de fangede ikke vores interresse. Fordi når vi havde fundet et sommerhus så var det alt for dyrt. Det billigste hus ned til vandet kostede et tal med alt for mange nuller efter.
  Nå men vi gik og gik uden klager fra nogle af karlene.                       Da vi kom der til hvor vi plejede at vende om sagde chefen: Nu går det så godt at nu fortsætter vi. Nu var chefens plan og gå rundt om søen. Vi guk og gik med søen til højre. Det var en god gåtur vi der havde.
  Da vi kom rundt var vi alle sultne. Fordi nu var klokken godt over 12.00 og som sendt fra himmelen stod der ikke en pølsevogn.         Men vores kære chef havde anbragt vores kok Jan hjemme i sejlklubben. Jan havde færdiggjort en sand karle ret imens karlene var på rundfart. Det var kartoffelmos med pølser i og det var mums.

  Vi spiste og spiste og vupti var klokken hen af køre hjem tid.

 

 D 20 maj med Centerservice/Karleklubben tilbage ved Sundssø
  Idag skulle jomfru turen være på Sundssø. Men samtidig havde det lige været Søren Rasmussens fødselsdag. Søren havde været så flink og medbringe morgenbrød (wienerbrød) og en kasse pepsi cola. Så der var ingen der manglede noget.
  Efter vores morgenbrøds spisen var det tid til og sejle. Desværre havde en af bådene knækket masten. Men pyt med det fordi vi havde stadig 4 både. Karlene kom ud på sæsonens første tur på skift. Det eneste der manglede idag var som så mange gange før. Lidt mere vind og så ville det også være lidt nemmere hvis vinden kom fra vest. Men idag kom vinden fra øst. Men vi er jo rigtige mænd i center service/ karleklubben så det betød ingen ting for os med lidt vind fra øst.
  Middagsmaden stod idag på rigtig karle føde. Hotdogs med hele svineriet. Karlene er heldige med at de nu har en bager/ kok imelem dem. Kokken hedder Jan og han er hammer dygtig i et køkken. Efter middagsmaden var klokken hen af bob bob bob 14.00. Så vi kunne såsmåt godt begynde og pakke vores happengut sammen og vende snuden hjem af. Det havde ihvertfald igen været en drøn god jomfru tur til Sundssø for alle karlene.

 

Karleklubben  d.29 /4

Karleklubben skifter navn til  "Centerservice" der  bedre dækker de opgaver, som vi løser for Bytoften og de aktiviteter, der foregår i det tydligere Kk+ regi. men mere vil følge, efterhånden som vi får lagt det i faste rammer ;o)

Karleklubben / Centerservice d.13/5

 Så fik vi bådene i vandet !! . Palle og Allan R. malede. Egon og Dan polerede og det hele på en gang, så nogle fik den ikke helt tørre spartelmasse på tøjet.Men færdige blev vi. nu ligger de i vandet og venter kun på vinden.Middagsmaden var en sammenkogt ret med  skruer og gulerodssalat.

Karleklubben d 8 april.

Idag var igen en "vælg dig selv på et hold" dag. Der var rigelig med muligheder idag.

Idag kunne man komme på et hold der gjorte vores campingvogn ren og nydelig. Campingvognen har nemlig været brugt som et " pause skur" for dem der laver Bålhytte.

  Hold 1. " var dem der gjorde campingvognen ren

Hold 2. "Fuglekasse mandskabet".

  Hold 3.. 2. Cykel mekanikerne".

 Hold 4 "Middagsmad forkæmperne"

Hold 5 "Rydde op i Bixen gutterne"

Hold 6 der byggede keramikovnen

Da alle holdene blev besatte var det jo bare med at komme igang og der blev nået en stor smule idag på alle holdene. Jeg Søren var idag iblandt de vigtigste. Søren Skjelmose og mig skulle idag tilberede middagsmaden og idag skulle der også varmes pølsebrød og et enkelt rugbrød der havde været dybfrossen. Det lyder måske som en loppetjans og lave middagsmad. Men det er det ikke. Det er faktisk en af firmaets vigtigste opgaver og lave mad. Fordi det kan jo være at man står nmed noget gammelt pålæg som er over sidste salgs dato og derfor skal det jo ikke på bordet. Vi er jo nødt til at sikre os imod mange ting. Sådan at firmaet kan gå igennem eftermiddagen også. Og det gjorde det  så !!!!

 

 

 

 

 

Tirsdag d 4 marts.

Karlene arbejder videre i kælderen. Idag var der et afbud tra Tage.

Idag kunne vi næsten lave hvad vi ville. Men alligevel fik vi nogle muligheder. Vi kunne vælge os på fuglekasse mandskabet. Linolie gutterne eller Cykelmekanikerne. Da holdene hurtigt blev jeg Søren jo Nervøs for om der ville være en plads til mig. Men der var en plads til mig iblandt Linolie gutterne.

Da jeg satte mig ind til bordet troede jeg at der ville være meget spild tid. Men jeg blev klogere. Fordi næsten så hurtige som vi kunne nå og smøre en fuglekasse ind i Lin olie. Så hurtig havde fuglekasse mandskabet få færdiggjort en ny kasse.

  Dagen idag blev gennemført uden nogle uheld. Bortset fra at der sprang et kloakrør over vores hoveder ;o)

  

 Karleklubben d. 25/2

Idag mødtes vi alle mand i kælderen til normal tid klokken 10.00. Dagen idag var uden afbud. Så der var 18 mand til kaffe og rundstykker. Dan gav fordi han havde haft fødselsdag !

  Idag fik vi lov til og vælge os på et af tre hold.

Hold 1: Fuglekasse holdet.

Hold 2 : Indkøberne.

Hold 3: Cykellisterne.

  Hold 1 skulle idag igen "bare" lave fuglekasser.

Hold 2 kørte idag ud til Harrald Nyborg (Harrald skrald) ved Nyborg skulle vi bla. Have fat i en ny jakke til Robert. Pga at Robert er med i en rengørrings gruppe i Præstbjerg og derude får man tøj, hvis man hjælper til med rengørringen. Præstbjerg er jo et offentlig sted. Derfor går det ikke at man kommer derud og ligner en lasseron. Ved Harrald købte vi også en masse andet som ikke er nødvendig og nævne.

 

  Hold 3: Cykellisterne er en helt ny gruppe som har specialiceret sig i og holde alle slags cykler rene. Dvs. at hvis der nu en dag kommer en dame eller mand der kører på arbejde på sin egen cykel. Nu kan det jo være at cyklen er blevet beskidt med salt fra vejen som kommunen spreder på vejen.

Da cykellisterne var færdig med dagens arbejde gik opfinderne i gang. Vor nye mand Palle fra Vind opfandt lige en smartphoneholder og så var dagen ogå ved at være slut.

Lige på falderebet fik vi lige en ordre i hus på 50 fuglekasser,en tårnfalkerede (der skal sættes op i 12 meters højde (mindst) ude i Præstbjerg) og 25 flagermusekasser, der skal bruges i Løvbakke dyrehave til vinter, når musene skal sove igen ;o) 

 

 

 

 

 Karlekluben d,.18/2

Vi er nået til uge 8. I uge 7 var det alle "vikarerne",der havde tjansen. Det resulterede i at der blev brugt kostpenge for en hel måned: rundstykker og wienerbasser til formiddagskaffe og købepizzaer til frokost  ;o)Men nu er alt ved det gamle igen ! ! Vi delte op efter det almindelige system efter kaffen. Fuglekasserne , cykelpudserne og en ekspedition til Sunds for at tømme bådene for vand, efter at Bodil Storm havde taget lågene af og fyldt dem med vand og is. heldigvis undgik vi at får kølene sprængt, og kun en enkelt båd er utæt. Tømnigen gik fint bortset fra et mindre uheld, hvor chefen fik 10 liter vand ned af nakken ;o)

Da vi kom tilbage igen havde de andree fået renoveret to støvsugere og pudset et par cykler.Desuden var der igen produceret fugle kasser. Frokosten bestod af laksemadder, så der er da stadig penge i kassen ;o)


 


Karleklubben på tur tirsdag d 4 febuar.

Idag startede vi som vi plejer i kælderen. Øhh undskyld vi startede næsten som vi plejede? Dagen tirsdag d 4 februar startede næsten som den skulle? Men vi fik da kage. Men desværre var kagen ikke up to date.

De fleste ankom i kælderen til normal tid klokken 10.00 var de jo spændte på hvad chefen havde planlagt af spiselige ting idag? Først sagde chefen at han havde været ved bageren. Chefen havde været ved bageren. Så samtlige brugere i karleklubben var tilfredse med chefens morgen besøg. Ganske rigtig havde han været hos bageren. Men det han havde købt snakker vi ikke om.
  Efter vi havde fået kaffe med tilbehør fortalte chefen hvad der skulle ske idag. Idag skulle sejlklubbens både i Sunds tjekkes for frostskader. Inden vi ankom til Sunds kunne vi jo også lige nå en tur rundt i løbebakkerne.

Alle drengene var ude at prøve legepladsen.I løbebakkerne som ligger ved Gullestrup er næsten alt det skov som ike bliver brugt af motionnister lavet om til et slags dyrreservat? Der er indhegnet et stort stykke skov som nu bliver brugt af hjorte. Løbebakkerne er nu lavet om og motionister må nu finde sig tilrette med stier.

Bagefter havde motorholdet fået startet en gammel plæneklipper op , som måske,måske ikke skulle bruges til en gocart. imens havde fuglekassedrengene fået fabrikeret en masse kasser, som vi kan sælge så vi kan få bedre kage til kaffen !!!
 

Tirsdag d. 28 /1

 

Dagen i dag begyndte med rundstykker og det obligatoriske wienerbrød på grund af at Heine er blevet fastansat i kælderen. Heine er en tidligere jobtræningsgut i kælderen på Bytoften . Han er nu blevet fastansat sammen med Lars , der også er begyndt i kælderen. Vi delte os op i to hold, fuglekasserne + de andre. Det ene hold kørte til Sunds, hvor de opdagede at vores både var fyldt med is, da lågene var fjernet. Vi tror det er Bodil, der har taget lågene af?????

Det andet udehold tog til banken for at hæve penge, derefter til Herning Plæneklipperservice , hvor vi fik en yderst moderne plæneklipper. Der skal laves en gokart ud af den. ( den var i hvert fald moderne i tresserne, til gengæld var den gratis)

Alt hvad der er gratis modtages gerne i karleklubben !!!!!!

Resten af teamet fik lavet diverse opgaver.

Middagen stod på oksehalesuppe

 

Af den gamle redaktør Rasmussen  

 

 Tirsdag d.21/1 

 Vejret er endnu ikke til de store udflugter, men vi havde også masser af opgaver der ventede i kælderen.;o)Vi startede dog med fællesmødet, hvor vores kok dog havde glemt at købe kage ;o( Vi aftalte , hvad vi skulle byde ind med, hvis vi skulle overtage nogle af viceværtsopgaverne. Desuden hvad der var af ønsker til aktiviteter i det nye år, men vi blev dog enige om at bruge nogle af vores penge på en skonnerttur rundt i Limfjorden.Ellers var det værkstedsdag, hvor alle var meget flittige, den nye sav blev pakket ud og samlet og der var produktion af fuglekasser og nøgler til dem ( så katten ikke kan liste låget af;o). Desuden startede vi på en keramikovn til noget så fint som RAKUbrænding, hvad det går ud på ved vi ikke helt, men sjovt er det !!!

Frokosten stod på hotdogser , 2 til hver !

 

      Tirsdag d. 7/1 2014

GODT NYTÅR !!!

Arbejdsdag. Der blev fjernet  brugte juletræerog pakket lyskæder ned. En af grupperne kørte til Roslev for at kikke på den nye bus, men resten gik i gang med fuglekasserne. Vi havde også besøg af Kristian Buskbjerg, vores savværksfører, så vi fik lige det sidste på plads med hensyn til nye leveringer af fuglekassetræ m.m.

Frokosten var  lun leverpostej med rødkål, rødbeder m.m.

Tirsdag d.26/11

 

Værkstedsdag.

Der blev produceret, høvlet, svejset og savet. Da dagen var gået, lå der ca: 45 fuglekasser , klar til at blive samlet, + ca: 10 blomsterstativer. Desuden var der tid til at køre til byggemarkedet og få ordnet de forskellige indkøb.

Middagen var forberedt af Jan. Den stod på lun ribbenssteg og medisterpølse

 

  Tirsdag d. 11/11

Vi blev faktisk delt op i tre grupper. Det ene hold tog til Præstbjerg, hvor vi har haft et nyt tyveri. Men da alarmen virkede efter hensigten, blev der ikke fjernet noget.

Da vi var derude tog vi lige støvler og regntøj med i skoven, hvor vi skulle finde nogle juletræer. Vi fandt, hvad vi søgte i Pæstbjerg plantage, og bortset fra en beskadiget trailer gik det fint ;o(

Det var så tid til frokost. Jan havde forsynet os hver med en solid madpakke som vi indtog på rastepladsen ved hovedvejen. Derefter kørte vi ud på Ståsø plantage, hvor vi så et enkelt krondyr. Desuden var vi lige på Dragonkasernen i Holstebro før vi ad snørklede veje nåede tilbage til Bytoften. De andre havde i mellemtiden været i byen for at købe værktøj m.m. mens de sidste havde lavet frokost. Vi var alle samlet til sidst, hvor vi igen fik kaffe og kage, før vi gik i cafeteriet, hvor vi igen fik kaffe og kage ;o)

 

 

 Tirsdag d.5/11

 Vi havde fået taget bådene op sidste gang, men var ikke blevet færdige med at rigge af. Berlingoen fik sin debut , selvom der var EEn, der havde prøvet at hælde 35 liter benzin på en dieselbil, Vi nævner ingen navne ;o)

Jan inviterede på stegt flæsk med persillesovs og vi var lige nogle stykker, der kikkede på den nye bro til Gødstrup storsygehus.

 

 

Tirsdag den 1. i 10.Karleklubben ved Sunds sø                                              (igen)

 

 Høj sommer med sol og megen blæst. Dagen blev brugt i Sunds efter nogle forviklinger ;o) Hvor er Egon ?? Suppeholdet købte ind til den obligatoriske suppe .

Søren Skjeldmose købte bl.a. selleri, pastinak og persillerod , men efter henstilling fra Robert blev det ikke puttet i gryden ;o) Tak for det Robert !!

Det blæste 10 SM , så der var nok, næsten rigeligt, så meget, at da Allan Riis landede, lavede han nærmest en plovfure oppe på græsset ;o)

Efter suppe sejltur og masser af sol, var vi lige hjemme til kaffetid. 

 

 

 

 

Tirsdag d 10 september

Karleklubben ved Sundssø.

 
  Vi mødtes på parkeringspladsen, hvor vi plejer at mødes æ klok 10.00.
Hvad skulle der så ske idag? Der blæste fint idag så hvorfor ikke køre til Sundssø og få sejlet lidt. Der har jo ikke været meget vind de sidste par gange vi har været derude.

Men idag skulle det jo være uden regn. Men godt nok kom vinden fra den forkerte side. Men skidt med det. Fordi vi var jo mænd af den rette ....
  Chief one havde forudset problemet "ingen vind" så han havde medbragt en kajak og en kano. Det vind der var kom jo fra den forkerte side så brugerne havde lidt problemer med og komme væk fra havnen. Brugerne er jo alle pletvis gode bag et ror. Så ud i søen kom alle bådene da.
  Bådene sejlede fint idag. Især Søren Rasmussen sejlede godt idag. Faktisk så godt at man kunne høre over hele søen hvad chief one råbte da han  ligepludselig råbte " Godt sejlet Søren". Søren vidste ikke hvad han havde gjort. Så han sejlede bare videre.
  Karlene havde idag jobtrænnings gutten Jan med. Han havde tidligere arbejdet som bager. Jan kan også begå sig bagved nogle kogeplader.
  Idag havde karlenes første dame også bestemt at hun ville være med. Heldigvis betød det at det hele gik lidt bedre.

Ja det hele gik bedre når chefen havde første damen med. Så blev der ikke råbt sådan af de forskellige brugere!!!!!!!!!! 

  Dagen gik fint ved søen idag uden vådt tøj (engelsk tøj). Vi kom hjem til normal tid idag.

 

 tirsdag 3 september.
 
Dagen idag var med tørvejr. Derfor var vi nok alle enige om og tilbringe dagen ved Sunds sø. Dagen idag var uden afbud.

Men alligevel manglede vi en mand. Manden, der udeblev, mødte ikke op på parkeringspladsen til den aftalte tid. Derfor kørte vi imod Sunds uvidende om at vi manglede en.
  Da vi ankom ved søen var det næsten vindstille. Men chief one havde heldigvis en plan? Han havde taget kajakken med. Ok nu kommer det? Vi har jo en englænder iblandt os og han lever endnu.
  Englænderen ville jo ud og sejle i kajakken. Men der var en ting han ikke havde tænkt på. Det englænderen ikke havde tænkt på var: Han havde glemt, at der kan være stærke vindstød fra vest i Danmark + Det kan være  farligere end og sejle på Themsen i London. I starten gik det fint med ham britten.

Der var ingen der nåede og se hvad der skete? Lige pludselig kunne  ham englænderen mærke sø temperaturen med benene. Det os almindelige danskere ville kalde en knoldsparker aflevering. Hvis det var fodbold vi snakkede om. HJÆLP! råbte ham englænderen. Så chief one hoppede i redningsbåden og fik ham englænderen hjulpet op. Bådene sejlede videre som om intet var sket. Men det var der? Chefen havde også fået vådt tøj.

Chefen fik hjulpet ham britten ombord i nødhjælps båden. De to herrer sejlede ind og chefen ringede efter gruppens første dame, hans egen kone og hurtigere end jeg kan nå og tælle til 10 havde Robert fået tørt tøj på.

  Men desværre er der også fundet ud af at Roberts mobil telefon ikke er vandtæt. Efter uheldet var det også tid til at få noget føde indenbords.

Godt for alle karlene var jobtrænings manden Jan også med idag. Jan havde imens alt "svømmeriet" stod på lavet en knaldhammerende god suppe og hold kæft hvor smagte det godt.

  Kort tid efter oplevelserne ved søen vendte vi alle tilbage til Bytoften igen.

 

Tirsdag 27 august 

 
Dagen idag startede med det samme spørgsmål som mange gange før?
  - Hvad skal opdages/ses idag? Da klubben nu har været ude i det midtjyske og se det meste 2 gange. Så skal der snart komme nogle nye steder eller ting der skal fabrikeres i kælderen på Bytoften. Da klubben nu havde været de fleste steder i Midtjylland 2 gange er gode råd velkomne.
  Da chief one mødte op var vi alle spændte på og høre hvad han havde af gode planer idag? Chefen sagde: "Der er ikke meget vind idag derfor syntes jeg at vi skal tage til Sunds sø og sejle i kano og kajak". Ideen var god syntes brugerne i karleklubben og derfor var ideen vedtaget.
  Alle deltagerne ankom sent op af formiddagen derfor blev kaffe+ morgenbrød hurtig anuleret. Istedet for formiddagsmøde + diverse blev kajakken og kanoen sat i vandet. Samtidig blev der hejst sejl på 4 Mini 12ere. Nu skulle der sejles og der var frit valg til hvad man ville prøve.

Lidt over "almindelige menneskers" middagsmad spisen havde jobtrænnings gutten Jan fået tilberedt dagens middags ret. Menuen stod idag på braskartoffler og det var bar dajlig. 

 

 D 20 august karleklubben tilbage til Venø.

  Vi mødtes idag foran Bytoften, som vi plejer at gøre hver tirsdag. Dagen idag var uden afbud tror jeg nok.
  Idag skulle vi til Venø igen, sagde chief one, da han også dukkede op. Vi pakkede den blå bus og spændte campingvognen efter. Chief one pakkede samtidig den anden bus, da der ellers ville være plads mangel.
  Vi kørte samlet op til Struer- havn hvor vi så delte os i to lige store hold, hvor det ene hold så skulle køre over til Venø. Det andet hold skulle selvfølgelig sejle derover med færgen. Samtidig skulle de andre sejle derover i cheffens ny købte båd. Så skulle de alle mødes igen ovre på øen. Transporten over til øen gik fint for begge parter.

  Da de mødtes på øen igen blev kaffen hurtig sat over. Imens kaffen blev drukket blev der indbetalt diverse manglende kontigent. Efter kaffen blev middagsmaden hurtig lavet og sat på bordet, klokken var efterhånden blevet sen ( hen af middagsmad tid).

Klubbens pletvis nye mand Jan havde nemlig tændt grillen og grillet lidt. Det skulle jo spises inden det blev for gammel og det blev det så. Da vi skulle hjem igen byttede alle karlene plads sådan at dem der havde sejlet derover kørte hjem i bussen med campingvogn.

 

                       Tirsdag d 13 august.

Karlene tilbage til Løvbakkerne.

Idag mødtes vi som vi plejer på parkeringspladsen ved Bytoften. Idag var der ikke nok vind til og komme ud og sejle. Så chef one og two havde ingen planer,  fordi hvis der havde været lidt vind så skulle vi have været i Sunds eller oppe ved Colle*, som chief one har købt af Bytoften. Chief one er a og til venlig og låne Colle* ud til Bytoften. Men ikke idag. Der var ingen vind og det skulle der jo være for at sejlbåden Colle* kunne sejle.
  Derfor bestemte vi alle at køre rundt i området og se på tingene. Først kørte vi over til et sted hvor der er ved og blive lavet en ny sø af samme størrelse som Fuglsang sø. Da vi havde kigget på de forskellihe maskiner som køre rundt og graver søen ud.
Da vi nu havde klaret os igennem de første par timer uden kaffe ville vi jo gerne alle have en kop kaffe. Men som et held for Karlene havde de også begge job- trænnings gutterne med idag. Jobtrænnings gutten var klar nu manglede vi bare et  sted at slå lejr. Heldigvis for Karlene var det bonde..... chief two der sad bag rettet og han kunne lidt mere end finde vej i sin bukselomme.
  Pludselig holdte bussen i karlenes vante trænningsbakker (Løvbakkerne. Så hurtig som vi havde parkeret, blev der tændt et bål på en shelter plads i Løvbakkerne. Kaffen blev sat over og det var bar dæjlig.
  Efter kaffen skulle karlene da have lidt motion. Der er jo lavet en asfaltteret sti rundt i området og den sti skulle da prøves. Som skrevet så gjort. Vi gik/ kørte turen rundt i området og det var bar dæjlig. Da vi kom tilbage igen blev der lige tid til og se på Løvbakke- huset en slags shelter hytte som man kunne spise sin medbragte mad i.     Samtidig med at vi var på rundtur i området havde job- trænnings manden Jan så dækket et fint middagsbord og det var sørme et stort et af slagsen.

  Vi fik ihvertfald alle hvad der kunne spises idag. Efter spise pausen kørte vi så hjem igen.

*: Som nu ikke længere hedder Colle ,men Maje- Kica

 

 

  *           Tirsdag d 6 august Karleklubben på udflugt.


Idag skulle Karlene ud til deres vante omgivelser. Sunds sø. Idag var der fuld bemanding så det var bar dæjlig. Vi ankom ved  Sunds sø kort efter at vi havde samledes på parkeringspladsen ved Bytoften.

  Idag skulle vi nemlig ud og sejle i søen. Vi havde et problem idag og det var et af de store mente cheffen ihvertfald. Problemet idag vinden? Ja så tænker jer læsere nok? Man kan da ikke have problemer med vinden når man bruger vinden som fremdrift.

Det kan man godt i Sunds sø, når man sidder i en sejlbåd. Fordi, når vinden kommer fra øst, som den gjorde idag, så kan man godt have problemer med og komme ud på søen fra havnen, som ligger helt i vest. Dvs. kort fortalt modvind, når man skal fra havnen og ud i søen. Men vi kom da allesammen ud på søen og ind igen. Når jeg skal sige det så er alle karlene faktisk ret ferme bag roret.

  Efter vores sejlen havde job- trænings gutten Jan fået  lavet middagsmad til samtlige karle.

  Ikke nok med at vi skulle have grillmad, vi fik også besøg af afd. chefen fra Bytoften og han kom bare på besøg og det var bar dæjlig.  

 

Karleklubben ved eller tæt på Vesterhavet?

 

Tirsdag d 5/8


  Idag skulle vi mødes på parkeringspladsen ved Bytoften til alm tid 10.00. Vi vidste ikke,  hvor vi skulle hen. Men da Søren Rasmussen dukkede op, kastede han lys over spørgsmålet.

Han fortalte, at han havde snakket med sin far i telefonen og at hele slænget var blevet lovet middagsmad. Det var ikke bare almindeligt middagsmad. Men det var grillmad, Sørens far havde lovet alle, der ville have det.
  Klok ca 10.15 var bussen pakket og alle dem fra klubben, der ikke havde ferie, begav sig imod Sønder Nissum, hvor Sørens forældre bor.
  Da slænget ankom derude, havde Sørens far grillet diverse. Maden blev spist og vi var alle glade og tilfredse.
  Efter spisning syntes Søren, at de alle havde fået rigeligt med godt mad. Vi er jo nogle stykker, der er under mad lovgivning (der er restruktioner på, hvor meget vi må spise) .

Derfor syntes Søren godt at slænget lige kunne gå en lille tur ned til fjorden (Nissumfjord). Men fjorden ligger lidt ned af nogle trapper og så kan man sidde ved nogle borde og stole og kigge ud over fjorden.
  Da karlene sad og stod ved fjorden kunne de se noget røg ovre  på den anden side. Det brand, der kunne ses, var røg fra branden der var i kloster heden.
  Men nu nok om brand. Søren havde nemlig en bagtanke med  og gå ned til fjorden?

  Ved fjorden var der nemlig nogle og tyve trin ned til vandet. Søren. som sidder i kørestol ville gerne bestige de mange trin fra fjorden og op i normal højde. Heldigvis havde karlene også chief 2 med idag og han var med på Sørens plan.

Trappen blev bestiget og det var bar gur. Efter trapperne skulle der ihvertfald en is+ cola til. Efter cola og is begav karlene sig hjemad igen. 

 

 

               Karleklubben d 7. juli.

Pga. sommerferie idag manglede vi i dag Chief 2+ Søren Skejlmose, Allan Riis   og Kurt 
  Idag skinnede solen fra en skyfri himmel og det var dejligt varmt. Chief one havde idag fået hjælp af karlenes første dame Karoline, som han også er gift med.

Derudover var chefens kønneste datter Camilla også med. Caroline er skolelærer, så hun vidste godt, hvordan sådan en flok karle skulle tackles.
  Idag havde chief one bestemt at turen skulle gå til Præstbjerg naturcenter, som ligger imellem Sørvad og Trehøjebakke. Derude kunne brugerne så melde sig på enten et madlavnings hold eller et ferskvands fiskeri hold. Maden blev idag lavet over bål og det gik fint. Menuen var idag burgere.
  Karlene, som skulle fiske var idag under Chief ones ledelse. Ved et tilfælde skulle chief one kaste den første krog i søen.

Krogen var lige kommet under vandoverfladen. Da det sagde Haps og væk var proppen. Nu var gode råd dyre. I tror nok, at det er løgn, men det er det ikke. Chefen havde bid og efter en længere kamp, opdagede chefen, at han skulle til og hive hvalen i land. Så ligepludselig var hvalen i nettet. Karlene kom hen til chefen for at se hvad det var for et dyr, der lige havde været ved at trække chefen i vandet. Det var en Gedde. Men kun en møj lille nyfødt en.

Den var så lille bitte, at chefen lod den svømme ud sådan at den ku spise sig større.
  Da chefen kom op til middags mandskabet og fortalte om det. Der blev der ikke lagt noget imellem. Nu skulle der prales og til sidst var det Mobby Dick at chefen havde fanget.

Den var ihvertfald 1 meter lang. Jo, den ene meter var imellem øjnene.

  Dagen var slut hen af bob bob bob 15.00 og vi pakkede sammen og kørte hjem. Vi kom hjem alle mand, lige så glade, som da vi tog afsted.

Fordi idag kunne vi jo tage den lidt mere med ro fordi Søren Skjelmose, som havde ferie, skulle altid skynde sig hjem og være hjemme på Bytoften og have kaffe vagt. Men ikke idag Skjelmose havde ferie og derfor skulle vi ikke skynde os hjem.  

 

 

 

Karleklubben torsdag d. 2 juli

 


Idag mødtes vi alle mænd på parkeringspladsen foran Bytoften.
  Hvad skulle vi lave/ opdage idag? Dette spørgsmål blev hurtig besvaret da chief one kom. Han sagde at vi skulle ud til Præstbjerg idag. Da der ikke var nogen indvendinger. Var det hermedvedtaget.
  Da vi ankom til Prestbjerg, var vi alle jo godt kaffe tørstige. Det problem blev dog hurtig løst. Kaffen blev hurtig brygget og vi var alle næsten tilfredse. Nu manglede vi kun det obligatoriske wienerbrød. Det problem havde chefen heldigvis forudset. Så da vi alle sad rundt om det næsten pæne morgenbord og drak kaffe var de forskellige jo blevet småsultne. Så Søren spurgte så forsigtig som han kunne: Skal vi ikke have noget morgenbrød idag? Men Allan Riis havde medbragt 35 rundstykker , dertil smør og marmelade , så alle blev tilfredse
 Efter vores lette morgen ret fik vi lov til og vælge os på et af to hold.
  Hold 1: Dem der skulle tilberede middagsmaden. Middagen stod på frikadeller `med rødkål og  hotdogs, og alle blev mætte, så det var en go´da
  Hold 2: Lystfiskerne.

  Idag valgte jeg mig på fiskerne. Med fiskerne idag var: Tommy, Søren fra 1 sal i nr 75 Michael fra Satellitten, Per fra  hus nr. 73.men vi fangede ik´ noet, Tommy var meget tæt på at fange en aborre, men den smuttede igen, før vi fik den på land.                                     

 

  Karleklubben på Venø med Maje-Kica 18/6 2013

 

Det var rigtig sommmer, men desværre blæste det ikke ret meget, da bestyrelsen for Kk+ besluttede, at vi skulle til Venø med Maje- Kica. den tidligere Colle båd som nu er blevet privatiseret. Vi startede i to busser med campingvogn, der så delte sig i Struer, så halvdelen sejlede i Maje-Kica og den anden halvdel tog bussen med Karlekassen og kørte over til Venø havn.

Vel ankommen i bussen blev der lavet hotdogser så de tapre sømænd kunne få nogen at spisee, når de kom i land.

Efter hotdogserne og desserter, der bestod af frugt, byttede vi,så de andre prøvede at sejle tilbage og nu var der kommen vind, så det blev en flot hjemtur. hele optoget blev filmet og det færdige resultat kan ses på YOUTUBE.

Desværre skete der et lille uheld, da fotografen (pædagog Skjelmose) blev glemt, da bussen kørte, men han er i mellemtiden dukket op igen.

 

 

Karleklubben på nye opdagelser

Idag skulle bådene Mini 12erne i Sunds søsættes. Imens bådene kom i vandet brugte nogle andre tiden på og færdiggøre diverse camping aktige pligter.
  Idag var der afbud fra fire mænd i klubben. Vi andre klarede dagen i Sunds til bravour alligevel.
  Dagen startede selvfølgelig med det obligatoriske morgenmøde. Hvortil der idag kun var franskbrød. Men pyt med det, fordi næste gang er der sikkert morgenmøde med det, vi næsten er vant til. Nemlig wienerbrød. Der var ingen sure miner over det der manglede. Så vi spiste bare et ekstra franskbrød og så var det jo næsten glemt.
  Vi kom sent igang så efter morgenmødet begyndte nogle af os med og tilberede middagsmaden. Middagsmaden bestod idag af pølser med brød.
  Da nogle af besætnings medlemmerne var igang med og sætte bådene i vandet, kom campingvogn sponseren hr. Frode på besøg. Han havde lige været til tandlæge. Tror jeg nok. Han ville bare se om det hele gik ok.
  Efter middagsmaden var klokken hen af bob bob bob 14.00 og nu skulle samtlige mini tolvere prøvesejles. Fordi det først blev klokken 14.00 at bådene skulle prøvesejles er fordi? Alle beboere omkring søen har bestemt at det er forbudt og sejle med motor imellem 12.30 og 14.00  Grundet: Der skal være ro når det er tid til en middagslur. Karlene skal helst have en motorbåd med sig når de sejler. Fordi der kan jo være en af karlene laver noget uforudset så mortorbåden er nød til og komme til undsætning. Men der var ingen uforudsete ting idag.
  Dagen blev gennemført af alle mænd til bravur.

    4 juni: Karleklubben arbrjder hårdt ved Sunds sø.

 
Idag var vi samtlige medlemmere af klubben ude ved Sunds sø. Vi brugere af Karle klubben havde fået til opgave at ligge bådbroen ud i vandet efter at den havde været til rep på land og derefter skulle bådene også siddes ned i vandet omkring bådbroen. Det hele idag gik helt efter bogen. Især da et medlem af klubben gav wienerbrød til kaffen og morgenmødet.

  Så når alt kommer til alt. Så gik det hele plinge ling ( skide godt) ude i Sunds idag. 

 

 

 D 28  maj i lækker solskin.

 

Med karleklubben ved Søbysøerne.

 
Idag skinnede solen fra en pletvis skyfri himmel. Vi mødtes alle mand på parkeringspladsen klokken 10.00.
Idag skulle turen gå til det nye Naturcenter ved Harrild Hede. Vi ankom ved ... klok ca 10.45. Da vi ankom, var vi ikke de eneste, der havde fået den ide og køre til centeret . Da vi kom frem, var hele området fyldt med skoleelever, der gik rundt i området og lavede forskellige natur- forsøg. Men det holdte os ikke tilbage. Vi ville jo have en natur oplevelse.

  Vi bestemte os for at gå en tur rundt i tærranet, og få en natur oplevelse af de store og måske finde ulven som skulle bo i området. Der var også flere af brugerne, der sagde at de ihvertfald havde set ulven. Men når alt kommer til alt så var det nok en træstub, der lignede et dyr.

  Efter vi havde gået/kørt en tur rundt var vi jo blevet sultne. Men som sendt fra himmelen var jobtrænnings gutten Jan heldigvis iblandt os. Jan havde jo for noget tid siden været bager. Så han vidste godt hvad, sådan en flok karle ville have og spise. Derfor havde Jan fået til opgave og handle, hvad der kom på bordet idag og det var bare gur. Efter middagen var klokken blevet bob bob bob sen eftermiddag. Så vi kørte stille hjem ad.

  Nu var vi jo dernede og derfor kørte vi en anden vej hjem. Vi kørte faktisk næsten hele vejen hjem på grusvej. Et held for os havde vi Chief one som chauffør og han kendte alle grusveje iområdet.

Nåå ja man kan da ikke tage på en sådan tur uden is. Derfor holdte vi lige ind ved en iskiosk ved Søby Brunkulsmuseummet !! Vupti stod chefen med favnen fuld af ispinde. Der var ingen kvaler, fordi klubben betaler sagde chefen. 

 

   21 maj  Karleklubben på nye eventyr.

 
Idag mødtes vi igen på en solbeskinnet parkeringsplads ved Bytoften og hold .... hvor var det fint vejr. Men ikke dejligt varmt kun 16-17 grader måske mere. Da klokken var 10.00 fordelte alle medlemmerne sig i to busser, som skulle fragte dem derhen, hvor de havde bestemt sig for at tilbringe dagen.
  Idag var der afbud fra Per Christiansen, som havde valgt og tilbringe dagen i sengen ( Han var syg).
  Nå, men alle de andre skulle idag ud til Præstbjerg pga. i Præstbjerg som er et naturcenter, som kan bruges af alle, der gerne vil se, hvad der kan opleves i naturen eller f.eks vil ud og fiske eller bare lege lidt på en legeplads som høre til området. Derude laver næsten alle i karleklubben så lidt arbejde for og holde området klar til "almindeligr" mennesker, som har brug for en naturoplevelse.
  Pga der lige havde været ferie, skulle området gøres rent og det var fra A til Å.
  Da vi så ankom derude idag, startede vi næsten som vi plejede, dog med undtagelse af varme fra en radiator. Vi manglede også noget andet meget vigtigt, syntes flere brugere ihvertfald? Det andet ,som vi manglede var selvfølgelig eller desværre wienerbrød. Men fordi forskellige pårørende havde klaget over for hurtig akselleration på badevægten, var det hermed byttet ud med franskbrød med ost og syltetøj. Der kom flere små klager over, at det gode var sorteret fra.
  Med til vores spisen idag, kom igen pædagog studerende Tommy. Han var blevet bidt af og komme derud.

Så nu har vi nok en ny medhjælper i ham. Han sagde ihvertfald at han ville komme igen, også selvom det skulle være ulønnet.
  Idag kom jeg Søren på et selvvalgt rengørrings hold, bestående af to brugere og jobtrænnings gutten Jan.
  Vi måtte selv vælge os på det hold, vi ville idag. Jeg havde jo lavet mad så mange gange fø, så idag ,skulle der andre kræfter til bagved koge grejet.

  Nå, men jeg skulle jo gøre rent idag og jeg lyttede idag til, hvad vores mand fra London sagde, at jeg skulle gøre. Jeg blev sat til og feje gulvet rundt om selve Præstbjerg hytten. Nu sidder jeg jo i kørestol og derfor var det ikke nemt og styre en kost samtidig med at jeg var nødt til og holde øje med ham Britten, som var igang med en vandkrig med flere vinduer. Nå, men huset blev rengjort og det så faktisk sådan rimelig ok ud, hvis man overser de streger der er på vinduerne nogle steder så ser det ok ud. Imens rengørringen var igang. Var der folk både igang med og lave mad og gøre rent i området. Middagen kom lidt senere igang end den plejede. Fordi der var mere eller mindre nye folk på, men vi nåede da det hele ;o)                         

 

Karleklubben d.7 maj. 

 Idag skulle vi til Sundssø og have bådene malet.
  Idag var også jobtrænnings gutten Lannys sidste dag på Bytoften. Der var ikke nogle nævneværdige afbud.
 Så klokken 10.00 samles vi alle mænd på parkeringspladsen ved Bytoften klar til og komme derud hvor der næsten aldrig er skidt vejr.

 Da vi ankom til søen blev vores fine campingvogn parkeret på det grønne græs ved søen. Derefter ville chief one give noget blød brød som han helt efter bogen havde købt for brugernes mad- penge. Jeg Søren og sikkert også alle de andre syntes at det er et fint initiv chief one tager når der kommer wienerbrød på bordet.
  Kagen blev spist og kaffen drukket. Nu skulle arbejdet laves imens vi stadig har bådene. Idag blev bådene malet og det så faktisk helt ok pænt ud.

 Efter maleriet skulle masterne til alle de 4 både også hejses. Fordi masterne til bådene bliver taget af bådene når vinteren kommer. Nu skulle de så på igen og det kom de. Middagsmaden kom Skjelmose så med lige omkring 12.00.

 Maden blev hurtig lavet dengang Skjelmose kom. Måske lidt for hurtig fordi Skjelmose havde købt ind til Hotdogs og det var sørme helt ok. Men chief one var utilfreds da han kom til bordet. Pga at næsten alle pølserne var sprækket. ( Ja han vil jo have noget at klage over).
  Efter vores pølse spisen kom Kim Sørensen som er chef i Dagcentret. Han havde en frugtkurv med til Lanny som havde sidste dag idag.

  Da vi var færdig med spiseriet og gaveriet til Lanny ordnede vi de løse ender. Som betyder at vi nok snart kommer ud at sejle. Personligt er jeg godt tilfreds med karlenes indsats ved søen idag. 

 

 

                  Karleklubben tilbage ved Sunds sø.
Idag mødtes vi på parkeringspladsen  bob bob bob præcis æ klok 10.00.
Idag skulle vi nemlig til Sunds sø og have lagt gulvtæppe på siderne af vores nylavede bådebro ved sejlklubben . Samtidig med, at der skulle lægges  gulvtæppe på den ny lavede bådbro skulle bådene (Mini 12 meter bådene)  smøres ind i noget meget giftig stads.
Imens der blev arbejdet ved bådebroen, skulle der selvfølgelig også handles ind og laves mad. Jeg, Søren kom med indkøberne til middagsmaden. Det er jeg jo også ret god til. Når jeg selv skal sige det. Jeg er jo oplært i og handle fordi at det næsten hver gang er mig, der frivilligt tager ud og handle for resten af Sjakket.
  Idag var ingen undtagelse, jeg bestemte sammen med chief two, Søren L.L. fra Aulum, Tommy og mig selv hvad der skulle handles ind til. Dagens ret skulle idag være noget kartoffel med noget pølsehalløj i. Det er osse det man kalder svensk pølseret Det kan godt være at retten lyder som en nem ret. Det gør ikke noget bare at det smager godt og det gjorte det.

  Der skulle jo også ligges gulvtæppe som skal virke når der kommer en sejler ind i havnen og kommer til og sejle ind i broen. Så skal gulvtæppet virke dæmpende og det virker allerede. Tæppet er dog ikke prøvet endnu. Søren L.L. gav lige et par bakker jordbær til dessert !!! 

Karleklubben d 16 april.
Dagen idag startede som vi var vant til med morgenmøde+ det løse. (kaffe og kiks)
  Efter morgen rutinen delte vi os i tre hold.
Hold 1: Sunds holdet
Hold 2: Fuglekasse-mandskabet. 
Hold 3: Sanse have byggerne.
 Idag var der afbud fra Egon (tandlæge + et par andre, der dog kom lidt senere .

Idag tog jeg med til Sunds sammen med jobtrænings gutterne Heine og Lanny, samt den nyeste karl i gruppen Tommy. Dagen i Sunds gik fint vi fik ryddet næsten det hele op. Så det var bar dæjlig.
  Efter vores formiddags besøg i Sunds kørte vi tilbage til Tjørring igen.

Imens havde de andre fået lavet 15 fuglekasser, som omgående blev hængt op på væggen bag  Bytoften som en start på sansehaven, som vi skal til  at lave. Desuden blev der lavet en blomstereng , sat 200 blosterløg og gravet 100 narcisser ned langs væggen, så nu sætter vi os til at vente på, de kommer op ;o)

 

 

 Emoji Karleklubben tilbage ved Sunds sø d. 9 april

Idag var uden afbud. Vi samledes alle mand omkring Bytoftens bus som skulle fragte os alle + campingvogn ud til søen. Men først skulle der lige ses på at en bro til biler under 750 kg. skulle tages op pga. der skulle bygges en ny bro der kunne klare lidt flere kilo.
  Den nye bro skal også være en slags hjælp til sygehuset som er ved at blive bygget i Gødstrup.
  Da vi alle mand nåede om til broen som skulle fjernes. Havde de mænd som skulle fjerne broen gjort deres arbejde og broen var væk.
  Derefter kørte vi så videre imod Sunds. Ved Sunds sø var de to jobtrænnings fyre og Egon allerede igang med og bygge den gamle bådbro igen. Den gamle bådbro var gammel og slidt og trængte til at blive sat i stand. Sådan at den var up to date.
  Da vi nåede frem til Sunds der invillede Dan Lund i og give kage da det jo lige havde været hans fødselsdag.
  Da vi så endelig nåede frem til det endelige mål (Sundssø) blev kaffen sat over og Dans kage dækket på bordet. Jamen nu når vi var ved søen kunne vi lige så godt sidde inde i klubhuset. Kap 1 og 2 forlangte at vi sad i campingvognen idag nu da vejret var rimelig ok. Som skrevet så gjort. Vi satte os alle brugere + job trænnings slænget og de 2 chefer. Da alt kom til alt var vi 14 sultne mænd i vognen. Tro det eller ej? Vores campingvogn er faktisk rumelig nok til alle mand. Men hvis man skal slippe en vind er den ikke stor nok. Men når alt kommer til alt så var det faktisk hyggeligt og sjovt. Kagen blev spist og kaffen drukket og der var ingen klager. Efter morgenmødet gik srbejdet igang igen. Men der blev ikke nået ret meget inden middagsmaden fordi klokken var jo blevet mange pga at vi havde jo været et sted i Tjørring hvor vi skulle have set en bro blive fjernet.

  Hen ad bob bob bob 13.00 var Karleklubbens national suppe lavet og vi klemte os ind i campingvognen igen.

  Efter middagen kørte de oplevelses hungrende Karle hjem til Bytoften igen.

Karleklubben d. 2 april.

 Idag skulle klubbens campingvogn luftes. Dagen idag var uden morgenmøde.

 Søren Tømrer, Heine Træmand,  Per Christiansen og Egon havemand havde meldt afbud idag. Men vi var jo mænd af den rette støbning , så vi indvillede i og køre med derud uden problemer.

  Idag var jo d 2 april, så da jeg, Søren vågnede i morges, håbede jeg på at vi skulle til Sunds og sejle i en mini 12 meter (Bytoftens sejlbåde ved Sunds sø). Men pga en sen vinter med hård frost, er  der stadig voldsom is på søen. Så i stedet for lidt sejleri, kørte vi alle mand til Præstbjerg Naturcenter, som ligger imellem Trehøjebakke og Sørvad. 

  Da vi kørte afsted i dag, kørte vi først imod Vildbjerg for at få fyldt madkurven op.  Efter lidt hurtig handlen af chief two og Michael Bak fra Satellitten, kørte vi alle videre ud imod Præstbjerg.

Da vi ankom derud, lignede det sig selv eller det så ud som det plejede. For at vi ikke skulle kede os derude,  havde chief one taget ATVeren med. En ATV er en slags 4 hjulet crosser, som bruges til og rive  gangstien med. Den crosser skulle da prøves, og det blev den også. Men først efter middagsmaden, som chief one stod for idag.

  Maden, som skulle laves idag blev lavet i campingvognen. I campingvognen idag lavede chief two middagsmad til samtlige medlemmer i klubben til UG+. Efter en lang vinter er det rart at kunne se/smage at chief two stadig  gode kundskaber. Maden blev spist og vi var alle mætte og tilfredse.

  Efter maden manglede jeg kun en ting? Det var den grønne maskine der larmede som en i .... Jeg meldte mig som den første prøver, og den fik lige lidt gas. Jeg kørte op bagved det hele og deroppe kunne jeg se at rengørings holdet fra Bytoften havde gjort deres arbejde meget godt. Der er jo en  "bande" (samling) mænd der tager til Præstbjerg to gange om ugen.Præstnjerg gruppen  klarer så alt rengøring i og omkring huset som hedder Præstbjerg Naturcenter. Efter min sight seeing i området, kan jeg hermed sige, at Præstbjerg gruppen får et stort 5 tal.

  Vi kørte tilbage til Bytoften hen af klokken bob bob bob ca godt og vel klok 15.46

 

Karleklubben tilbage til Sunds sø 26 marts.


Idag var alle brugere af Dagcentrerts "kælder" tilbud tilbage ved Sundssø. Men der var et påske afbud fra chief one. Men skidt pyt med det. Fordi tilbage i klubben var vi der stadig. Ja alle os der ville yde en indsats for at få bådbroen sat istand igen. Bådbroen er nemlig gået i stykker og derfor skal den nu laves istand.
  Vi delte os i to hold idag.
  Hold 1) Bådbro byggerne.
 Hold 2) Middagsmad holdet.
 Idag valgte jeg Søren mig på middags holdet. Pga. selvom jeg gerne ville være med på bådbro bygger holdet så meldte jeg mig på middags holdet. Fordi jeg ikke kan gå eller bruge venstre arm. Derfor mener jeg at jeg nok ville køre mere i vejen i min kørestol end jeg ville lave noget nødvendigt. Da jeg jo kun kan bruge en arm får jeg det nok svært. Vi fik da lavet noget på begge hold idag. Maden var klar til og blive spist klokken ca 13.00.

  Efter maden idag som var bras- kartofler dog  uden ketchup var klokken hen af bob bob bob 14.26 og nu skulle der vaskes op. Brobyggerne pakkede deres happengut sammen og vi kørte tilbage til Bytoften. 

Karle-klubben d. 19 marts

Idag var der så fødselsdag igen(Kurt) og jubiiii det betød jo blødt brød til kaffen.
 
Idag skulle vi vælge os på 1 af 3 mulige hold. Idag valgte jeg mig på indkøberne igen. Fordi idag skulle der handles ind til vores campingvogn. Vi manglede 2 haveborde til og slå op uden for. Til når det bliver godt vejr. Efter vores camping handlen kørte vi lige et hurtig smut forbi Nordea. Efter Nordea kørte vi imod Volvo.
  Ved Volvo havde chief one en søn der arbejdede som mekaniker. Grunden til at vi nu var ved Volvo var fordi de havde en maskine der kunne trykke et lige stykke jern til en dyb tallerken. Det bruger Volvo muligvis når de skal lave hjul- kapsler. Men jeg er ikke sikker;o)
  Den maskine kunne vi så låne til og lave bålpander med. Vi havde på smede holdet fået skåret nogle plader metal ud. Det metal ligges så ned i maskinen hos Volvo og vupti havde vi nu en bålpande. Nu mangler vi bare og sætte noget træ på panderne så har vi en bålpande.
  Efter vores handlen kørte vi hjem for at se hvor langt de andre var kommet med maden. Jeg ved ikke hvorfor, men alt spisen af kælderfolket på nær morgenbrødet, bliver nu spist ovre i noget der hedder Bixen, som dog kun ligger små 20 meter fra Bytoften.Efter frokosten, der var den sædvanlige herre frokost var det så tid til at gå hver til sit

 Tirsdag d 12 marts.

Den sidste måned har den stået på Kælderarbejde, da vi har noget , der skal være færdig haveborde, fuglekasser og sådan noget , men det har osse været kold vinter udenfor med en hel pelikan fra øst, så det føltes lissom 20 graders kulde.

  Men i dag skulle samtlige fra klubben til Sundssø og lave en ny bådebro. Idag var der afbud pga vinterferie fra chief one.
  Idag var der Mogens kælder ansvarlig, Tømmermester Søren Skjelmose og de to job trænnings gutter Heine og Lanny. Samtlige arbejdere fra karleklubben kørte imod Sundssø klokken ca 10.00.

  Idag skulle bådbroen laves. Vi sled i det samtlige mand. Men vi blev ikke færdige med broen. Derfor må nogle af karlene derud igen på torsdag sammen med Dagcentret. Der skal Dagcentret så forsøge at blive færdige med broen.Smiley med åben mund

 

Tirsdag d 12/2 

karleklubben arbejder videre.
Idag var alle de tre hold besat af arbejds hungrende mænd.
  Idag forløb de første par timer sig næsten som de plejede. MEN pga at chief one havde vinterferie, måtte morgenen klares uden wienerbrød. De to herrer,  som var i arbejdstrænning sagde at de ikke havde fået penge til wienerbrød og derfor måtte dagen klares kun med kaffe til morgensamling.
  Idag stod valget imellem.
  Hold 1: Fuglekasse linjen.
Hold 2: Smedene
Hold 3: Indkøberne.
  Alle tre hold blev ligelidt besatte. Jeg, Søren kørte idag igen med indkøberne. Hos indkøberne idag var der chauffør/ tømmersvend Skjelmose, Robert Hill, Michael Bak og mig selv Søren Rasmussen. Vi kørte idag igen i ABC. Der gik vi idag samlet rundt og handlede.

Efter kort tid hvor vi havde gået lidt rundt og kigget om der var noget nyt sagde Skjelmose: Jeg har en plan? Han fortalte at han havde tænkt på og lave hotdogs. Da vi andre var med på ideen. Det blev vedtaget. Dagens frokost ret skulle idag være varme hunde. Vi handlede ind til at der var to hotdogs til hver.

Efter vores handlen styrrede vi alle imod kassen. På vejen imod kassen fik Skjelmose lige øje på en pose æbler. Selvfølgelig skulle der da også æbler til. Efter vores handlen skulle vi hjem og have svitset pølserne sådan at alle mænd kunne få noget føde.
  Maden blev spist og vi havde en lidt længere frokost pause, end vi plejede. I ved jo, når katten er ude, danser musene på bordet.

 I dag havde chief one jo vinterferie så vi holdte en lidt længere middagspause.

  Tirsdag d 5/2

Karleklubben arbejder videre.
Vi startede idag som altid med morgenmøde.(Wienerbrød)  Idag var der følgende hold som vi kunne vælge os på?
Hold 1: Fuglekasse mandskabet.
Hold 2: Smede lauget.
Hold 3: Indkøberne.
 
  Idag  kørte jeg, Søren med indkøberne, som jeg efterhånden var ved at  blive vant til. Vi kørte om til varehuset ABC. Der blev vi så delt i to hold. Så fik vi lov til og købe det, som der skulle på et veldækket dansk spisebord.
 I  ABC fik jeg lov til og handle sammen med Robert, der kommer fra London, I ved byen derovere fra. Robert har været gift med en dansker, derfor bor han endnu i Danmark. Men at handle med Robert er lidt mærkeligt, fordi han bl.a. kigger efter ting der ikke findes på danske hylder. F.eks kiggede han efter noget, der hedder fish and chips. Det havde de ikke i ABC. Så derfor blev det kun til dansk pålæg.
  Efter vores handlen skulle vi så hjem og dække bord. Efter bord- dækningen spiste vi så og det var bar gur.
  Var jeg nu på hold med fuglekasse mandskabet. Så skulle der idag færdiglaves nogle fuglekasser som de var igang med.
  Smedene:  Skulle der laves bålpander og det blev der lavet.
 

 

   

Karleklubben d 22/1.

 Dagen startede, som den har gjort de sidste mange gange? Med morgenmøde+ kaffe og wienerbrød. Idag havde Michael Bak også bagt boller til alle mand. Glimrende initiv. Efter morgenmødet med diverse, som tog lidt længere tid, end det plejede blev vi delt i tre hold? Hold 1 Fugleskræmslerne( fuglekasse mandskabet)
Hold 2 Smedene
Hold 3 Indkøberne
 
Idag kom jeg med indkøberne og vi skulle først ud i Special butikken, som ligger ude omkring Bilka og der skulle vi købe en Bakskovl. (Jeg tror Søren her har misforstået noget ; Det hedder faktisk en barkspade, og bruges til at tage bark af træerne. red.)Derefter skulle vi i supermarkedet ABC. hvor vi skulle have handlet ind til middagsmaden. (millionbøf m. kartofler)
  Efter vores handlen var klokken blevet hen af bob bob bob 12.30. Da vi kom hjem med alt det, vi havde købt, regnede vi da med at de andre havde dækket bord til middagsmaden. Men det havde de ikke og os indkøbere måtte til det igen. Bordet blev dækket og maden blev spist.
  Da middagsmaden var spist, gjorte Allan tek noget godt, syntes jeg? Han satte sig ind i sin bil og hentede is til vos alle sammen.

  Eftermiddagen skulle igang efter alt vores spisen. Men pga vores sene spisen, fik vi lov til og holde fri ca ti minutter før den skemalagte fyraftenstid

 

tirsdag d 8 januar.

Dagen idag var igen uden afbud. Så efter det obligatoriske morgen møde med kaffe + det snart obligatoriske morgenbrød.
Chief one havde en plan til, hvad der kunne laves idag. Chefen forslog, at vi skulle bruge dagen på og se en fransk film "De urørlige". Eftersom at det jo er cheif one, der bestemmer, så vi den film. Det skal lige nævnes, at det er en virkelig god film.

Chefen kom ugen før og sagde, at han havde set en god film, som han syntes at vi skulle se. Først sagde chefen, at det var en fransk film om en handicappet mand. Der var jeg næsten sikker på, at det måtte være en porno film. Fordi alt, hvad jeg kendte til franske film, kan ligge på et møj lille sted. Filmen var faktisk udemærket god.

Det eneste problem var, at filmen var med fransk tale med engelske under tekster. Men chief one lovedem at han nok skulle oversætte  den engelske tekst. Chefen klarede hele filmen uden store problemer.
  Filmen handlede om en handicappet franskmand, der søgte efter en hjælper til dagens gøremål. Der er så en anden franskmand, der dog ikke har de store kvallifikationer, der søger jobbet , sådan at han kan få sin bistand. Hans plan er så at blive afvist.

Han har jo ikke de  store kvallifikationer. Men han får jobbet og det ender faktisk med at han kan li det.
Personligt blev jeg meget positiv overrasket. Så derfor giver jeg filmen 5 stjerner.
  Ellers blev dagen brugt på og snakke om hvor vi skulle ta hen med karlekassen (vores campingvogn). Men da vi nu nok har besøgt det meste af det der kan besøges i Midt/ vestjylland blev vi enige om at vi kunne lade vores læsere på denne side komme med forslag til hvor vi kunne køre hen og få en på opleveren. Nu har jeg haft kigget på mulighederne og der er ikke møj vi mangler og se/opleve. Men hvis du/i mangler en hånd til noget nemt arbejde. Så bare skriv til Karleklubben...... så sker der nok noget. Ang. betaling for vores arbejde så siger vi at man kan komme langt hvis der er en middag inkluderet.;o)

   Karleklubben tirsdag d. 18 december.
Idag mødtes vi alle mand i kælderen klokken 10.00.
  Vi startede idag med det obligatoriske morgenmøde+ kaffe og lidt ?
Idag kunne vi vælge os på et af tre hold. Det var enten tømrer/ snedker linjen. Eller smede linjen som skulle færdiggøre havekakkelovnene. Sidst men ikke mindst var der opstillerne?
  Fuglekasse mandskabet var tæt på og have lavet rigtig mange fuglekasser. Efter idag mangler de kun og lave få kasser endnu.
  Opstillerne: Som jeg fulgte idag skulle over i Gillesalen og stille en scene op til Karleklubbens sangglade mænd. Som skulle holde koncert tirsdag aften.
  Scenen blev stillet op og alt gik som smurt idag. Da alle linjerne var igang klokken 12.00 kom middags maden først på bordet klokken bob bob bob ca 13.00.

  Alt maden blev spist og vi var alle mand tilfredse med hvad vi havde nået idag. Middagsmaden trak lidt ud idag. Så klok bob bob bob 14.00 stoppede vi ugens kælder arbejde og gik alle på juleferie.

 

Karleklubben i Præstbjerg til julefrokost d 11/12-12


Idag var samtlige medlemmer i Præstbjerg til julefrokost. Det var i dag med  nye hoveder, Da de folk , der arbejder på Præstbjerg osse var med. Desudden var Bo B. osse med, da han er den nye forstander. Og for at det ik´skal være løgn, var T.T. Torbjørn fra Herning kommunes grønne områder der osse.
  Nå men dagen gik da godt derude. Både med spisning, sang og pakkespil. Spisningen sørgede chief ones kone for. Hun var inviteret med fordi? Hun jo har det gen, som vi mænd mangler i et køkken. Alle retterne som chief ones kone havde planlagt blev spist ( og der var mange).

Når alt kommer til alt så var det en hammer go´ julefrokost.

 

Karleklubben tirsdag d. 4 dec.


 

I dag var der næsten ingen sygeafbud. Kun Kurt var væk pga lidt småsygdom og chief two manglede pga. noget kursus.
Vi startede, som vi plejede med et kaffebord (med wienerbrød). Efter kaffen + diverse blev vi idag delt på tre hold? Der var fuglekasse mandskabet, smedene og "røverne".
  "Røverne" skulle idag lave et lettere kup ude på Jens tyndskids mark (skov). Dvs. at chief one, som er den store bagmand skulle til ud omkring Sørvad og hente "låne" nogle juletræer.
  Selv om det allerede nu lyder kriminelt,  så var det lige efter bogen. Ihvertfald lige indtil de kom forbi en bil en bonde havde parkeret midt på vejen. Først dyttede chief one meget. Da der ikke kom nogle og flyttede bilen, kørte chief one Bytoftens bus op bagved bilen og skubbede bilen ned i grøften.
 Nåå nej det lyder da godt men så slemt var det slet ikke. Chief one havde aftalt med en mand ude omkring Sørvad at han godt måtte fælde nogle juletræer derude "å æ land". De fik da juletræer med hjem sådan at Karleklubben kunne sælge juletræerne videre til rimelige priser til alle dem, der mangler et træ. Dog er træet ikke pyntet.
  Imens træ "huggerne" var omkring Sørvad var de normale og lovlydige tømre og smede igang med det, de var vant til. Dagen gik godt i de to værksteder og de fik nået en del.
Jeg har idag gjort historien mere spændende, fordi det må være træls altid at læse den samme, ikke så spændende historie. I denne historie kan man bla. læse at chief one ikke altid vælger den nemme løsning.

 

    

     Tirsdag 27 november

Dagen idag startede som vi var vandt til. Dvs. at vi idag startede med kaffe og som noget andet var der idag "gratis" wiennerbrød.
  Idag i karleklubben var vi alle på nær Per Christiansen, Kurt Antonsen og jobtrænnings gutten Lanny. Forrige gang vi mødtes i kælderen. Der kom der en yngre mand på besøg dernede ved os andre. Han havde set nogle pærer som var lagt over i det ene hjørne. Han ville godt købe de pære. Han spurgte så Allan kælder ansvarlig om hvad de kostede. Allan slog så næverne sammen og sagde at han skulle have lov til og få dem hvis han gav wiennerbrød næste gang der var karleklub i kælderen. Den unge mand var i et rock band og de manglede noget lys på deres scene. Som aftalt kom den unge mand så med blød brød idag. Alle os i kælderen fortærrede så brødet med et smil på læberne. Fordi sidste gang da chefen aftalte prisen med den unge mand. Der sagde chefen med et smil på læberne " De pære skulle have været smidt ud.
  Efter vores gratis spiseri skulle der endnu engang skæres jern ud i de rigtige længder. Et held for smedene har de afkorter af første grad Søren som er uddannet på Linnøværftet. Ved siden af Søren stod Dan. Dan som også er uddannet på Lindøværftet er uddannet som svejser. Men Dan har både arbejdet på Lindø... og på Grønland som svejser. Men hvad der skulle svejses på Grønland melder historien ikke noget om. (Men det kan være at Dan har svejset Indlandsisen sammen når den har smelte.)
  Dagen idag blev som den plejede næsten gennemført uden nogle skavanker. 
  

 

 

 

       D. 20. november

Hverdag i karleklubben


Idag var chief two stadig på kursus og det fortsætter han med indtil februar.
  Men dagen skulle gennemføres alligevel. Idag var vi chief one og Søren Skjelmose + de to jobtrænings fyre Lanny og Heine. Der var et afbud blandt brugerne. Per var nemlig kommen på sygehuset.
  I dag skulle der arbejdes i kælderen. Ved det obligatoriske morgenmøde, som idag var både med kaffe og wienerbrød fik vi efter spisning lov til og vælge os enten på et fuglekassehold eller et smedehold. Idag fulgte jeg smedene og vi havde fået en opgave som vi havde lavet før. Vi skulle idag have lavet skellettet til tre spiseborde og hvis der blev tid så skulle vi også have bordene svejset.
  Først skulle vi lige over og have målt et bord, som kantinen havde købt af os, fordi der var jo ikke nogen, der havde husket målene fra sidste gang, vi lavede haveborde. Først skulle jernet til bordene måles og derefter skulle jernet så saves ud i de rigtige længder.
Da der nu var for lidt arbejde til alle mænd på smedeholdet, måtte chief one jo til og tænke på hvad de resterende skulle lave? Nå jo der skulle jo også mad på bordet til middagsmaden. Imens jeg skar jern ud i de rigtige længder til bordene. Var Dan Lund igang med og slibe en havekakelovn. En havekakelovn kan bruges ude i den fri natur bla.
til og lave mad på eller til og varme.

  Dagens hårdeste arbejdende mand i smedeværkstedet idag må være: Dan Lund. Den mand vil arbejde og det er hele tiden. Men idag havde Dan et problem?

Han kunne ikke lave arbejdet hvis arbejdet lå på bordet. Som man siger: Kan man ikke komme til arbejdet så lad arbejdet komme til mig. Eller også er det omvendt. Dan havde ihvertfald taget kakkelovnen som han skulle slibe ned på gulvet. Det så både sikkert og godt ud det han lavede. Dan arbejdede så hårdt idag at han  begyndte og svede. Dan blev færdig med kakkelovnen. Den så faktisk fin ud. 

Karleklubben d. 13 november
  Idag manglede vi chief two, fordi han havde noget kursus, som han var på. Idag var de alligevel 4 chefer. Der var idag chief one, Søren Skjelmose, jobtrænings mændene Heine, og Landy + alle de almindelige deltagere. Idag mødtes vi ved indgangen til Bytoften, alle mænd. Vi satte os ind i bussen uden og vide hvad chefferne havde planer om idag.

  Da vi så kørte væk fra Bytoften blev der så spurgt om, hvad vi skulle idag. Chief one sagde så " Efter at det er sådan rimeligt vejr i dag, har jeg bestemt at vi skal ud til Røgen". Røgen er en Shelterplads, som ligger ude på landet lige omkring Sunds.

  Da vi så nærmede os Shelter pladsen, spurgte chief one os alle, om vi ville ud til Røgen eller ud til sejlklubben ved Sunds sø? Der var ingen, der sagde noget. Chief one sagde så, det er godt nok ved og være koldt. Derfor syntes jeg, at vi køre til sejlklubben i Sunds.

  Da vi kom ud til sejlklubben delte chief one hold? Der var dem, der skulle køre videre imod Røgen, og se om kommunen havde færdig lavet den motorvej og landingsbane til jumbo jetter.

  Nej, pjat med mig. Nej, Røgen gruppen skulle såmænd bare ud og tjekke om vejen til Shelterpladsen stadig var fremkommelig. Imens shelter gruppen så var ude og se på terrænet skulle gruppe 2 så tilberede middagsmaden. Da maden var færdig lavet og terrænet var undersøgt i Røgen samledes mændene sig rundt om spisebordet i sejlklubben. Det var nu spændende hvad vi skulle have idag.

  I dag stod menuen igen på Mathiassuppe. Det er næsten ved og være en tradition i karleklubben med Mathias suppe.

  Maden blev spist og alle i klubben var tilfredse.

  Nu kommer det? Jeg, Søren syntes at suppen Mathiassuppe skal omdøbes til karle-suppe eller landevejs suppe. Fordi når chief one kan lave sit navn om fra kap one til chief one. Så kan man også omdøbe suppen.;o) 

Torsdag d 6/11- 2012
     Karleklubben på museum .
  Idag forlod vi alle mænd i Karleklubben Bytoften og kørte æ klok ca 10.15 med retning imod lige et lille stykke uden for Sunds. Her havde klubben jo været nogle gange før. Så vi kørte lige derud til og det var uden omveje.
  Men museet havde lukket idag. Guiden, der plejede og vise os rundt imellem alle de gamle maskiner havde fri idag. Derfor måtte vi selv gå/ køre rundt på gården og kigge. Chief one meldte sig som guide "han havde jo også været derude før og kendte derfor turen rundt. Det skal lige siges at det slet ikke ligner et rigtigt musæum som vi kender det. Dvs. at man godt kan luske sig ind uden og betale.
  Men selvom guiden havde fri idag betalte vi alle det som det kostede for at komme ind. Der var selvbetjening idag så vi kunne godt have snydt for et par stykker eller flere. Men vi havde jo også vores chief one med og han er jo ærligheden selv. Så han talte os til og være 11 styks.
  Efter en rundvisning var vi alle jo ved og være godt sultne. Men heldig for os havde vi også vores ny campingvogn med. Vi vidste jo alle at det var småt med pladsen i campingvognen. Derfor skyndte de forskellige sig ind i vognen for at få en god plads.
  Men heldig for os havde chief one udbygget pladsen sådan at alle de sultne nu kunne komme til og sidde ned. Men pga ombygningen var campingvognen nu uden dansegulv. Efter spisningen gik/ kørte vi nogle en sidste tur rundt på musæet og kiggede. Da vi efter den sidste tur rundt ville hjem. Kom gårdejeren hjem fra sin udflugt. Han steg forundret ud af sin bil. Han gik glad rundt og hilste på os alle sammen. Så sagde han: " Der plejer jo aldrig og komme nogle besøgende."
"Men det gjorte der jo idag" sagde vi så. 
  Efter vores museums besøg kørte vi hjem ad. Men på vejen hjem kom vi forbi en bonde der høstede. Jeg tror, at det var majs, der blev høstet. Grunden til at der blev høstet idag ved jeg ikke. Men jeg tror at det var pga at det var tørt idag det havde jo regnet en del de sidste dage. Men idag var det sådan nogenlunde tørt, så bonden var igang. Da vi havde kigget på, hvordan der blev høstet kørte vi tilbage til Bytoften igen.  

 

 

   D. 30 oktober.

Karleklubben på og ved Himmelbjerget.

 

Vi startede som sædvaneligt med at mødes på parkeringspladsen foran Bytoften. Idag var der to afbud pga. sygdom. Det var Dan Lund og Kurt Antonsen. Vi snakkede kort om hvor vi skulle køre hen idag. Chief one havde en ide om hvorhen, vi skulle mod himmelbjerget.

  Vi kørte mod Himmelbjerget med cheife two som chauffør, cheife one kendte vejen og satte sig derfor ved siden af og dirregerede vældigt. Grunden til at vi ville til Himmelbjerget, var at vi derfor kunne komme over den nye bro ved Hørbylunde Bakke. Da vi nåede frem til den nye bro, kørte vi glædeligt over broen, da vi sikkert var de første den dag der kørte over broen med en campingvogn. Cheife one kendte vejen så der var ingen kvaler på den tur.                       Men da vi pludselig kom kørende hen af vejen, så viste cheife one os en smut vej han liiig kendte, det var på ingen måde en smutvej, men derimod en markvej på størrelse med en cykelsti.

 Da vi var kørt lidt ned af cykelstien, fandt vi ud af at vi var nødt til at bakke tilbage, og det var et sejere træk end som så. Men heldigt for os havde vi cheif two bag rattet og han er uofficiel mester i bakning med campingvogn. Han var lige ude og kigge lidt på omgivelserne. 

  Da vi kom op igen vidste chief one lige hvor vi var. Han og hans kone havde nemlig cyklet meget rundt i bakkerne omkring Himmelbjerget. Derfor havde han fuldstændig styr på situationen.

  Efter chiefs two bak eventyr skulle der blot nogle få sving til inden vi holdte på Himmelbjergets parkeringsplads. Vi nåede frem til parkerings pladsen næsten uden fejl.            Nu ville det være godt med noget wienerbrød. Men efter og have modtaget mange klager fra Karleklubbrns medlemmeres hustruer til klubbens medlemmere var det idag kun blevet til noget tør frugt. Men nu nok om kage og andre usunde ting. Fordi middagsmaden var inden for rækkevidde. Vi havde jo en ny campingvogn med et lettere fyldt køleskab med alt hvad der kunne mangle?

  Men først skulle bjerget bestiges. Bjerget blev besejret af næsten alle. Søren der sad i kørestol blev frivilligt tilbage, for han havde prøvet det før og han vil ihvertfald ikke være skyld i at der er nogle af de andre der bliver sygemeldt.

  Det har igen været en god dag med karleklubben. Men der var en stor mangel idag? Manglen hedder wienerbrød. Men når alt kommer til alt så klarer de fleste sig nok også uden alt det søde stads. Nu glæder de fleste sig til næste gang. 

                    Karleklubben Tirsdag d 23 okt.
 

Idag var der købt wienerbrød. Ihvertfald sådan at vi havde nok.
  Idag skulle Colle (Bytoftens båd i Struer havn) vinterklargøres. Dvs. at alle gryder, pander,sejl, redningsveste og lign. skal tages op af Kolle og så klarer havnevæsenets kran resten.

   Idag var næsten alle mødt op. Så der var munde nok at mætte. Alt arbejdet i Struer gik fint idag. Det passede perfekt med tiden det hele idag. Vi nåede det hele. Derfor vil jeg lige prale lidt? Vi havde jo vores nyombyggede campingvogn med. Campingvognen er nu med et Samtalekøkken ;o) . Hvis vi vil have en fest så kan der snart sættes et danse gulv op. 

 

 

 

 

Karleklubben d. 16 oktober.

 


Idag manglede vi de 2 ledende chefer. Men pyt med det fordi vi er jo ikke damer. Men mænd af den rette støbning.
  Idag var det jo efterårsferie. Derfor havde cheif 1- 2 valgt og holde efterårsferie sammen med deres koner og børn.
  Derfor var lederen nu chief 3 og jobtrænnings manden Heine. Heine og Skjelmose klarede dagen ok. Så der var der ingen klager.
  Alt smede arbejdet var lukket idag. Det var kun Egon der ikke ville slippe hans fuglekasse arbejde. Imens vi holdte det obligatoriske morgenmøde (med winerbrød og kaffe). Der kom der to kvinder trækkende med en cykel. Cyklen var punkteret og de to kvinder fra Satellitten spurgte med næsten tåre i øjnene om vi ikke kunne lappe den. Damerne fra Satellitten havde også noget slik med. Derfor kom der hurtigt et svar: Nu eftersom at vi ikke er Tek. ass må vi jo nok sige at det ligger uden for vores område det lapning der. Men nu eftersom at jeg kan se at i har noget lækkert med så må vi gøre en undtagelse.
  1. Derefter blev vi delt i to hold. Der var dem der skulle lappe.
  2. Dem der skulle tilberede middagsmaden.
  Som den flittige dagbogs holder jeg er meldte jeg mig på mad holdet. Maden blev lavet og spist. Samtidig med at cyklen blev lappet.
 

 

  Tirsdag d. 10 okt.

      Karleklubben tilbage ved søen. 10 oktober.

Vi mødtes alle i klubben "Karleklubben" til normal tid klokken 10.00 og vi satte os alle ind i bussen. Idag skulle vi have været oppe i Struer, hvor Bytoftens båd ligger   Men pga. noget blæst var turen lavet om til Sunds sø.
Da vi nu skulle til Sunds ville chief 2 på vejen imod Sunds lige ud og se noget nyt vej. .Den ny 200 millioner kroners omfartsvej rundt om Sunds.

Da vi kom ud til søen blev vi delt i to hold.
 
  Der var dem, der skulle vinterklargøre sejlbådene i havnen. Samtidig skulle de resterende lave noget middagsmad.
  Som noget nyt fik vi selv lov til og vælge os på et hold idag. Idag fulgte jeg middagsholdet. Der blev idag på middagsholdet lavet "Mathias suppe" som er en suppe, som chief one har "lånt" af hans søn. Suppen er faktisk ved at være en karleklubs specialitet.
  Selvfølgelig kan klubben ikke tage på tur uden en pandekage. Så derfor blev klubbens nyeste medlem,Heine, som er en mand der er i jobtrænning i kælderen sat til og lave pandekager.
  Alt sammen blev spist ( Der var kun en pandekage pr. mand.)
 

      

Tirsdag d. 3 okt.
 
 
Idag var der 3 hold man kunne vælge sig på?
Hold 1: Dem som skulle skaffe noget brugbart til campingvognen.
Hold 2: Lave fuglekasser
Hold 3: Lave nogle bålpander+ og arbejde videre på den nye havepejs.
 
Hold 1: Michael Bak,Søren L.L.
 
Jeg var med Hold 1 idag. Chief one havde hørt at der var meget service der var lagt på lager i kantinen. Så det skulle undersøges. Så vi gik alle sammen over i kantinen.  Kantine chefen havde lagt det, som der ikke kunne bruges ind i et tæt liggende nabo værelse. Så vi fortsatte ind i nabo værelset.
  Da vi havde fundet det rigtige værelse. Var der en masse vi kunne bruge og vi fik det med for en rimelig pris. Efter vores handlen vendte vi tilbage til kælderen igen.
  På vejen tilbage så vi at "maler mester" Chief two var igang med den helt store gang maling på den ny campingvogn. Chief two havde skrevet Karlekassen bag på campingvognen og det var blevet flot nok.
  Da vi kom ned i kælderen igen blev vi glædelig overrasket. Fordi fuglekasse mandskabet havde tilberedt middagsmaden.
  Eftermiddagen blev gennemført med bravur. DVS. Eftermiddagen blev gennemført.

 

   Tirsdag d 25 september.
 
 
Idag manglede vi igen vores campingvogn. Som jo er blevet stjålet og brændt af. Derfor havde chef one jo fået et praj om at der i den BLÅ avis var en campingvogn, der var sat til salg i Vorgod (langt ude, meget langt ude). Den campingvogn skulle da lige undersøges.
  Så efter det obligatoriske morgen møde (dog uden noget spiseligt) blev vi delt i tre  hold.
Hold 1:   Var dem der skulle til Vorgod og se på campingvogn.
Hold 2:  Fuglekasse holdet som skulle lave fuglekasser+ sørge for middagsmaden.

Hold 3 : arbejdede så videre på den nye have pejs


  Hold 1 var: Søren fotograf, Michael Bak, Chauffør- chef Allan Andersen og Søren Rasmussen.
  Hold 2 var:, Egon havemand, Allan Riis + muligvis flere.  med pædagog Skjelmose        
 Hold 3  Dan Lund, Per Christiansen under ledelse af Mogens


  Nå men jeg Søren Rasmussen var jo imellem camping gutterne, som skulle til Vorgod idag. Vi pakkede en af busserne, som vi har til og stå på parkeringspladsen på Bytoften. Allan satte sig bag rattet og kørte ud imod Vorgod. Da vi kom ud til Vorgod, regnede de fleste i bussen med at vi næsten var fremme. Men det skulle hurtig vise sig at det var vi ikke. Men Chef one kørte ikke forkert og efter lidt længere tids kørsel på markvej kom vi da frem.
  Da vi rullede ind i Gårdspladsen, stod der en meget fin campingvogn fra det sidste årtusinde. Campingvognen lignede den campingvogn, vi engang havde haft. Det eneste, der gjorte at den ikke 100 procent lignede, var at døren ind i vognen sad i den anden ende. Bondekonen, som var fra midten af 1970erne var meget venlig og hun hed Tanja. Tanjas mand Allan var også tilstede, da vi købte vognen.
  Men efter lidt snakken frem og tilbage om alt om campingvognen, fandt vi ud af at Tanjas dreng fyldte 10 år i dag. Så hun fik snart huset fyldt af små drenge. Så vi aftalte at hun ikke måtte sælge campingvognen til en anden. Så efter vores handlen kørte vi tilbage til Bytoften.
 Så skal vi bare lige have fundet pengene, men det ser lyst ud.

Da vi kom hjem var alt som det plejede. Dagen gik efter vores lille landbrugsbesøg som den har gjort mange gange før.

 Bortset fra, at vi sluttede af med to kæmpelagkager, som Mogens havde lavet ;o)

 

 

  Karleklubben d 11 sep. på hjemmebane

i kælderen, hos en genbrugshandel og i Hammerum.
 
  Vi startede, som vi plejede året før,  med wienerbrød. Derefter havde en af de forskellige i kælder gruppen fået opsnuset at der stod en nedbrændt campingvogn i en gammel fabriks bygning ude i Hammerum.
  Efter wienerbrødet skulle den sag undersøges og det blev den da. Men først skulle vi ned i en genbrugshandel og købe teskeer og pålægsgafler,da de gamle var brændt med campingvognen. Efter købet kørte vi imod Hammerum.
 
  Fordi det var jo derude i en gammel farbriks bygning at Karlegruppens skønne campingvogn skulle holde.
  Ganske rigtigt stod der også noget afbrændt ude i farbriks bygningen. Efter at vi havde rodet lidt i asken fra det der engang var et glimrende tilholdssted for Karleklubben, kunne vi se at der var nogle bål- pander som dem vi havde lavet i kælderen. Derfor vidste vi nu alle at det var vores gamle campingvogns aske vi vadede rundt i.
  Det var næsten som at gå rundt i sine  bedsteforældres aske.
 
  Efter besøget på "kirkegården" kørte vi hjem igen. 
Nu kommer det? Hvis der er nogle læsere der kan komme med brugbare oplysninger som føre til en arestation af tyvene som stjal vores campingvogn så giver Karleklubben en middag en tirsdag i kælderen på Bytoften i Tjørring.
 

   Karleklubben i Humlum ved Struer torsdag d 4 sep.

Idag skulle vi have været ved Struer havn. Men da vi kom derop af blev vi enige om og køre videre op imod Humlum som ligger en ca 7- 8 kilometer længere oppe.
 
  Grunden til at vi ville til Humlum var fordi at der ligger en havn i Humlum og på havnen er der også et slags klubhus ligesom det havnehus vi kendte fra Struer havn.

  Ganske rigtigt var der også et havnehus til offentlig brug på Humlum havn. Rent faktisk var det offentlige hus en slags pavilon med borde og stole nok til alle os fra Bytoften. Med det samme vi ankom blev kaffen sat over. Vi var jo alle lettere sultne og derfor blev der hurtig dækket et veldækket bord med bestik og krus som vi havde med fra Bytoften.

  Det var nu nemmere dengang vi havde en campingvogn. Fordi så manglede vi næsten aldrig noget. Det gjorte vi dog heller ikke idag. Fordi Allan Riis gav rundstykker, op til flere poser

  Så idag kunne vi ikke klage over at der ikke var rundstykker nok til alle.

  Vi spiste alle rundstykker til en guldmedalje. Da halvdelen af rundstykkerne var væk, var klokken hen af middagsmads tid. Så imens rundstykkerne stadig var på bordet, kom der så også endnu en ret på bordet.

  Nå, men pyt med det, fordi det var jo ikke en dameklub, men en karleklub. Hvis der er nogle læsere der har børn så ved de nok også at børn specielt drenge børn altid er sultne. Men dette var jo en Karleklub kun af mænd, derfor er vi næsten altid sultne. Derfor var der ingen der sagde nej tak da kap 2 sagde: Vi kan da ikke tage på tur uden en pandekage.

  Kap 2 fik ikke et nej på dette spørgsmål. Så derfor var han jo tvunget til og lave pandekager. Men der var jo engang at gruppen ejede en campingvogn med pander. Der var ingen pander i det havne hus i Humlum. Derfor bestemte kap 2 at han ville prøve sig med og lave pandekager i en gryde. Men kap 2s kokkegerning blev hurtig stoppet. Det med god grund. For det første kunne det godt være at kaptajnen var Midtjydsk mester eller uoffichel Midtjydsk verdensmester. Pandekager i en gryde var for stor en mundfuld.

  Så efter vores spisen skulle der en lang gåtur på flere kilometer til rundt på havnen. Turen rundt på havnen blev gennemført og vi var alle tilfredse.

  Derefter kørte vi igen imod Tjørring og vi var alle mætte og tilfredse med dagens udflugt.

Glemte lige at fortælle at der var en Søren, der gav is på vejen hjem ;o) (bem. af red.)

 

 

 Karleklubben d 28 august.


Idag var det meningen at vi alle i klubben skulle have været til søs? Vi skulle samtlige medlemmere have været med en fiskekutter ude i Ringkøbing fjord.

  Men på grund af lidt for meget vind fra vest var den rundtur vi skulle have været på rundt i Ringkøbing fjord aflyst. De havde aflyst alle deres ture rundt i fjorden idag.

  Men pga. aflysningen havde de tre chefer lagt store planer? Så istedet for en tur rundt i fjorden, skulle vi istedet ud til vores hjemmebane ( Sunds sø) og have lidt føde.

  Så klokken ca 10.30 pakkede vi en af de busser som vi har på parkeringspladsen med alle mand. Eller næsten alle. Der var to afbud idag? Per Christiansen havde meldt afbud og det var tilmed et accepteret afbud. Per skulle til tandlæge. Samtidig var der endnu et afbud. Men jeg kan desværre ikke huske hvem det var.

  Nå men vi skulle jo have været på Ringkøbing fjord. Men sådan gik det ikke. Da vi så kørte ud imod Sunds sø var vi spændte på hvad cheferne havde planlagt. Cheif one tog ordet på vej fra Bytoften imod Sunds sø. " Vores tur ud til Ringkøbing fjord blev aflyst imorges fordi der kom lidt vind ind over fjorden. Så derfor har jeg og de to andre chefer bestemt at vi køre ud i Mini 12ér klubhuset og spiser lidt æggekage. Efter vores spisen har vi så bestemt at vi vil ud og se hvordan vores afbrændte campingvogn har det. Efter at have kigget lidt efter steder der skal have et besøg. Fandt jeg så ud af at der er politi aktion idag. Det syntes jeg at vi skal ud og kigge på." Men første stop idag var altså i sejlklubbens klubhus. Som noget " nyt" bestemte vi næsten alle at dette skulle være en wienerbrød fri dag. 

  Efter vores ankomst til Sunds blev æggene hurtig lavet til en spiselig ret. Æggekagen smagte helt ok. Så efter vores lynspisning satte vi alle os ind i bussen igen.

  Da cheif one kom ind i bussen sagde cheifen kort. Nu er klokken næsten 13.00 og politiaktionen begynder klokken 13.00 så derfor må vi vente med at komme ud til vores campingvogn. Kl. 12.45 kørte vi imod politiaktionen.

  Da vi ankom ved aktionen parkerede chef 2 bussen næsten helt oppe foran døren til aktionen. Så alle passagerne lignede nogle storkunder der ville købe meget.

  Vi gik alle sammen ind til aktionen. Men det vi kikkede mest efter var en ny campingvogn. Da det ikke så ud til at der ikke var nogle campingvogne under hammeren idag kørte vi igen.

  Da vi igen var samlet i bussen blev der spurgt " Hva nu". Mogens der sad bag rettet spurgte igen " Hvor skal vi spise det frugt vi har med?" Der kom ingen brugelige ideer. Dog sagde en af brugerne " Vi køre da bare ud i vores gamle klubhus?" En glimrende ide sagde chief one." Det gamle klubhus ligger ude i Løvbakkerne.

  "Fint" sagde chief one og så var det vedtaget. Nu manglede vi for alvor en Brøndum. Fordi der kunne vi da købe nogle kager til afslutning på dagen. Men det havde chief one tænkt på heldigvis for os troede vi alle da. Men vi blev da klogere.

  Da vi ankom til Løvbakkerne blev vi lettere overrasket fordi FOA havde optaget alle pladserne i vores gamle klubhus til noget møde/ fest af en eller anden art.

  Da vi fandt en parkeringsplads bestemte vi at alt vores Brøndum føde kunne vi bare spise på en tætliggende Shelter plads. Så vi gik alle ned imod Shelterpladsen fordi nu glædede vi os til lidt kage Open air. Cheif one kom nu frem med en pose æbler, og vi blev lettere skuffet allesammen. Men vi spiste da æblerne, og vi var alle lettere tilfredse. Vi gennemførte hurtigt stien, som lå rundt i Løvbakkerne, derfor kørte vi mod Bytoften. Dagen var nu slut, dog uden kage.  

 Karlene en tur i Præstbjerg.

Tirsdag d 14 august  (i gang igen efter sommerferien)

Idag  havde jeg Søren regnet med en arbejds dag i kælderen. Men sådan skulle det ikke være endnu. Da samtlige medlemmere i Karleklubben havde samlet sig ved ind/ udgangen til nr 75 som jeg Søren bor i. Jeg kunne se at vejret så perfekt ud til en udeaktivitet derfor stoppede jeg ved ind/ udgangen til nr. 75. Vejret så perfekt ud til og komme til Sunds sø og sejle lidt rundt. Til aftalt tid var alle brugerne og Tek ass Allan (chefen) + Søren Skjelmose kommet. Allan kom med en dårlig nyhed: "Desværre er der vestenvind idag og derfor kan vi ikke komme til Sunds idag.
  Forklaring: Grunden til at vi ikke kan komme til Sunds når der er vestenvind. Allan nu må du rette mig hvis det er noget sludder jeg skriver. Grunden til at vi ikke tog ud i sejlklubben idag er: Først lidt geografisk viden omkring Sunds sø og sejlklubben. Som i fleste ved er Sunds sø jo rund som et ur. Hvis vi siger at vores havn i Sunds sø ligger klokken ni. Samtidig er klokken 9 vest, 12 nord, 3 øst og 6 syd. 
Havnen ligger klokken  9. Derfor ville det være det perfekte start vejr. Men når vi så skulle tilbage igen var vi på den. Vi havde fået at vide fra morgenen af chefen at der var en kraftig vestenvind idag. Der er en detalje som jeg mangler og oplyse: Sejlbådene har ingen motor muligvis derfor at chefen ikke ville til søs idag. Hvis vi nu siger at der er en eller flere der ligger og sejler rundt helt ovre i den anden ende af søen og de ikke kan få vendt båden pga den kraftige vestenvind. Så tror jeg Søren at chefen var bange for og komme til og trække os alle ind i havnen igen.

Derfor havde chefen bestemt at idag skulle vi til Præstbjerg som ligger imellem Trehøjebakke og Sunds. Så efter chefens ankomst til parkeringspladsen ved Bytoften. Var vi alle spændte på og høre hvor vi skulle hen idag?

  Men hvad var det vi manglede vhef 2. Vi fik at vide at chef 2 havde en fridag. Derfor kørte vi imod Præstbjerg alle sammen dog uden chef 2.  Turen derud imod gik fint. Med et nødvendigt stop i Fakta i Vildbjerg. Fordi når karlene er på " udflugt " så skal der også mad til. Maden blevn købt og vi kørte videre derud imod. Klok ca 11.15-30.

  Straks efter vores ankomst blev der sat ild i et bål som der er i Præstbjerg. Noget møj obligatorisk blev sat over? Selvfølgelig kaffen.

 

    Vi havde intet job derude idag. Så vi alle sammen satte os rundt om bålet og ventede på at føden blev bikset sammen. Men dette her var jo ikke et sted hvor der kommer gaver ned foroven så vi gik selv igang med og tilberede en frokost. Frokosten blev tilberedt. 

  Menuen idag var uden speciele nyheder. Så vi fik en typisk herre frokost idag? Menuen idag stod på knæk pølser, som chefen selv kokkererede, ikke for at rose chefen så kunne maden idag spises. Men der manglede ketchup. Istedet havde chefen husket og købe sennup.

  Da foretten så var spist manglede vi alle så en pandekage.

  Karleklub forklaring: Næsten hver gang vi er ude og køre har vi en slags optagelses prøve. Den sidst nye i gruppen kan bestå prøven hvis han kan lave en spiselig pandekage eller gerne flere. Prøven skulle ikke beståes af nogle. Derfor skulle der laves et nyt ritual? Da det ikke blev aktuel satte vi Søren tømmer mester til det.

  Han bestod prøven uden et komfur. Han lavede nemlig kagerne over åben ild. Fordi vi er jo en slags overlevelses gruppe og derfor blev han idag nødt til og lave kagerne Open air.

  Efter vores spisen af de "gode" pandekager inspicerede chefen området fordi det er jo en gruppe fra Bytoften der skal stå for oprydningen af området i Præstbjerg og det er også Allan der er chef der.

  Efter inspiceringen af området kørte vi tilbage igen. 

  

Kk+`s nyheder:

Den gode nyhed : Politiet har fundet vores campingvogn !

Den dårlige nyhed : Den er totalt udbrændt ! ØV !

 

Kk+ på havearbejde !

Det var hjemmedag, da vi havde lovet at ordne gårdhaven og pudse vinduer.Vi fik pudset vinduerne ved hele festsalen og køkkendepoterne. udvendigt. Til gengæld gav Inge-Lise smørrebrød. Og Deres krønikeskriver benyttede lejligheden til at takke for god opførsel, ferielukke Kk+ til uge 32 ogforlade stedet under frokosten for at begynde en 5 uger lang ferie.;o)

Kk+ igen i Struer

Det var en ren ommer io dag , vi skulle have masten ned, da der er noget, dert hart sat sig fast.Men da vi var 5 mand om det gik detr rimeligt hurtigt. Det var genuaskødet, der var rullet rundt om forstaget, så det vqar ikke til at rokke. Men det tog ikke ret lang tid så var det hele oppe igen inklusiv en ny Windex ;o), så nu mangler vi bare at få ryddet op ;o( så er vi klar til at sejle.                    Vi sluttede af med en veltillavet frokost !!

Kk+ Struer havn

Det blev en lidt kikset dag. Vi kørte til Struer for at nyde sommeren og sætte sejl på Colle. Det gik også vældig godt indtil det blev prøvet af. Pludselig satte det sig fast og var ikke til at rokke....                                                                                                                                                            Vi bliver nødt til at pille masten ned igen ;o( . Det ene hold sørgede for frokostern, mens det andet hev og trak i sejlet ,men lige meget hjalp det , der er ingen vej udenom.Vi sluttede dagen af med at hælde kølertaske med indhold bl.a. et stort glas rødbeder  ud på parkeringspladsen. . . . . . . . . . . .Det giver  et royalistisk svineri. . .  Men Dan gav kage ;o)

 

 

Kk+ 5/6 Arbejdsdag

Da det var Grundlovsdag og dermed en halv fridag, havde bestyrelsen besluttet, at det skulle være en arbejdsdag, da vi også var bagefter med det daglige arbejde.                                                                Først og fremmest skulle gårdhaven have klippet hæk og renset fliser Biksen havde et gelænder, plus en malerkabine, der skulle op at stå.Der  blev også sat opslagstavle op . Så da vi var færdige kunne vi holde Grundlovsdag med god samvittighed ;o)                                                Kurt var fotograf til det hele.. 

Kk+   d. 29/5

På Pnc og til sangaften.

Da mandag var en helligdag valgte Kk+ at bruge tirsdagen på Praestbjerg. Og der var meget at lave . Der havde åbenbart værtet mange mennesker i Pinsen og der skulle ryddes op efter disse. Desuden fik vi has på noget ukrudt og afprøvet vores ATV´er.                                                            Den gik desværre i stykker og det samme kan man sige om broen der fører over søområdet, den var faldet sammen. En hel sektion var faldet sammen, men det eneste vi kunne gøre var at mærke det af, da det er et stort stykke arbejde at få broen gennemgået og repareret.                                      Om aftenen var der sangaften med et til lejligheden sammensat firemands (incl.1 dame) orkester. Der var 23 betalende gæster plus  10-14 gratister, så det må siges at have været en succes ;o)

 

Kk+ d. 22/5

Det er blevet sommer, så valget stod mellem Struer, hvor vi ville sætte Colle i vandet eller en blødere udgave nemlig sejltur på Sunds sø.

Det blev det sidste, så efter et kort pitstop ven Brøndums bageri og Aldi . kørte vi .Der var Frisk østenvind, men det var ikke koldt, så vi sad tæt ved vandet og nød kaffen, efter den var blevet indtaget, lagde vi en kort bane ud. På grund af vinden skulkle bådene slæbes ud, men det blev da til en times sejlads.                                                

Derefter var det frokosttid og så blev der dømt middagssøvn. Der er ikke noget, der trætter som frisk vind og bølger !!!

 

Kk+    d. 15/5

Vi spiste hele dagen ;o).

Vi skulle smage på posemad d.v.s. mad for rygsæk og kanorejsende.  Det var en blandet fornøjelse ;o). Der blev startet med kaffe fabrikeret i en papirpose og fra fire forskellige lande og vi blev enige om at kaffen fra Honduras var den bedste. Derefter var det overlevelseskiks.  

Smagen blev bedømt fra lækker til direkte uspiselige.Men dert primære er jo også at man får noget at spise.Derefter gik vi over til færdigretter.En halv liter kogende vand i en pose og 5 minutter senere havde man et færdigt måltid.

Fire forskellige ting blev prøvet af. Den bedste fik 5 kokkehuer, den værste blev beskrevet som direkte uspiselig !Men det må da have mættet, for vi blev enige om at springe over frokosten.                        Samtidig fik vi også lige prøvet vores nye slagsang af et par gange, så den nu lyder rimelig, når vi selv skal sige det ! Hvad andre synes må stå i det uvisse indtil videre !!!             

 

Kk+ Forårsklargøring af "COLLE"

Vi " slap" denne gang afsted til normal tid, også fordi  vi denne gang var under et vist pres ;o) Vejrudsigten lovede regnvejr klokken 1420, og inden skulle vi have nået at male og polere "COLLE".                                                                                                                                                    Men det hele blev nået, tre mand i engangs kedeldrater og med hver sin rulle kan nå utroligt langt, og vi andre løb bagefter med pudseklude og fik det hele poleret og renset, så nu mangler der bare masten (og noget vand !!!!)

 

Kk+ 1. maj møde !

   Det blev med stærkt forsinket afgang, så vore planer om at køre til Struer og male båd blev ændret til en smuttur til Sunds med focus på maden. Vi startede dog med kaffe, hvorefter vi tog en lang meget lang gåtur og kikkede på sommerhuse. De findes åbenbart i alle størrelser, dog med en klar tendens til at de skal være meget store og helst sorte !!                                                          Det med den forsinkede afgang, som vi så vidt muligt altid prøver at undgå, havde  dog en alvorlig baggrund, da vi pludselig blev kaldt til stormøde , hvor vi fik at vide , at der skulle nedlægges 14 stillinger på BBA , ret chokerende og dette på en første Maj !!                                                            Da vi kom tilbage fra gåturen troede vi at maden var færdig, men stor skuffelse, komfuret var stadig i stykker , så kokken (Simon) måtte tilberede luxusmiddagen over åben ild, men det blev da spist ;o)

 

Kk+ d.24/4  

  Der er kun 8 måneder til jul !!!

Vi startede med 30 af Karolines hjemmebagte boller. Det er altid en god start, når opgaverne skal fordeles.       Der  blev samlet fuglekasser hos tømrerne og derefter blev der eksperimenteret med den store trædrejebænk.      

Smedeholdet (Dan) startede  med at lave en prototype på en have pejs i stål.  Desuden fik vi også ordnet nogle byærinder . fliser , benzin, olie m.m. vi skal bruge i Præstbjerg .    

  Middagen i   dag var pitabrød med fyld (tun og kyllingekød). Det er 3. gang, vi spiser så sundt. Til sidst var vi ude for at slå et par slag med golfkøllerne,                                                                                               Konklusionen er , at det er vist noget man skal lære først ,o)

                                                                                    

        

Kk+ d. 17/4

 Igen i sunds for at gøre det sidste færdigt. 4 mand til bådene , resten til madlavningsholdet.Menuen stod på Kebab med durum og masser af grøntsager. Det gik rigtigt godt, bortset fra at der sprang en sikring, så resten måtte laves færdig i pejsen !! en erfaring rigere, bagepapir kan brænde, men i det her tilfælde smagte det bare som krydderi.                  .Imens havde Dan og Mogens (især Dan)  malet alle bådene, så de blev sat i efterhånden.

Vi stod og snakkede om at wiren var lidt rusten, da den pludselig sprang !! Heldigvis var båden ikke ret højt oppe så der skete ikke noget. Desuden fandt vi ud af at en af dunkene , der skulle bruges som bøje indeholdt saltsyre, men det fandt vi først ud af da vi tømte dem !!! Så vi skyndte os at køre hjem , før der skete flere uheld.

 

  Karleklubben i Sunds! D. 10/4 2012

 Vi er skiftet til sommerholdet og deres første opgave er at få vores både i vandet, så derfor kørte vi til Sunds . Da det var første gang, vi var samlet, startede vi med en omgang wienerbrød, mens vi fik diskuteret dagens og årets opgaver. Vi fik skrevet 6-7 forslag op, som vi skal til at se på. Vi delte os op, så vi var 5 til at ordne bådene, mens resten tog sig af køkkenet. Dagens ret var en  svag efterligning af svensk pølseret, dertil ristede skumfiduser med kiks ristet på møjgreb ;o)

At gulerødderne så lidt mærkelige ud skyldtes, at de var blevet skrællet med en ostehøvl !!

Dagen gik meget hurtigt, men vi nåede da at få sat master på alle bådene.

 

 Karleklubben tilbage i rette element. D 29 marts


Idag skulle vi tilbage til Sunds sø, hvor bådene skulle klargøres til den ny sæson som starter næste torsdag.
   Karleklubben må derfor må skifte uge dag til samling af truppen.  Derfor må Søren ufrivilligt stoppe i Karleklubben. Men skidt med det, for det betyder jo sikkert at Søren giver wienerbrød.
  Men fordi, at Søren først blev oplyst om at det var sidste dag i Karleklubben i forårs sæsonen, havde Søren ikke fået købt noget wienerbrød.
  Men gutterne klarede skærene alligevel. Idag var der 2 afbud: Det ene var sygdomsplagede Kurt Antonsen og det andet var Benny fra Abildaa, der skulle til tandlæge i stedet for at komme med Karleklubben ud i det Midtjyske og få en på opleveren.
  Nå, men bådene skulle sæson klargøres og derfor skulle der også laves et middagsmads hold, som i dag havde en let opgave. Fordi Chief one havde idag bestemt en meget "let" ret? Jo køkken holdet skulle idag lave en meget let ret og hvad kunne det være?

Da alle mænd kom sultne til middagsbordet, var alle nysgerrige efter og se hvad der blev serveret idag?

 Middagsmaden idag var pandebrød. Chief one mente åbenbart at karleklubben skulle se, hvordan folk der sulter har det. Så derfor havde Chief one fået opskriften på pandebrød fra et Rødekorscenter. Nå, men alle pandebrødene blev spist og alle var pletvis tilfredse med, hvad der blev serveret idag. Men der manglede godt nok noget brun sovs det, mente en af klubbens medlemmere godt nok.

Så efter idag er alle fra Karleklubben tilfreds med hvad der bliver serveret og der er ingen sure miner over at der ikke var wienerbrød idag. Men idag var det Søren R´s sidste dag inden han går ufrivilligt på ferie. 

  Efter vi havde slået mave lidt og vasket op kørte vi imod Tjørring igen.

  Lige lidt viden? Opskriften på pandebrødene kom fra Rødekors og skulle bruges i Zambia.

   Dagen i dag var ok. fordi nu ved vi, hvor glade vi skal være for at vi er danskere og ikke en sulten afrikaner.

Idag fik vi dog noget hjemmelavet æggekage, som de sultne ikke får noget der ligner af i Afrika. Efter idag tror jeg ikke der er nogen der kommer med en dårlig kommentar over maden, der bliver serveret i Karleklubben.   

  Karleklubben "gir den gas" 22 marts


D 22 marts havde karleklubben ikke de store planer. Men efter kort tid kom der dog et forslag frem på bordet som der kun havde været været lidt snakket om inden idag snakket om.

  Først navne på karleklub medlemmere der deltog idag:

De 2 obligatoriske chefer Chief one og two. "Obligatoriske Skjellmose+ job trænnings gutten Simon. Almindelige medlemmere: Egon Nielsen, Per Christiansen, Michael Bak, Dan Lund Robert fra London, Benny fra gårdhusene og Søren Rasmussen.

  Alle mødtes ved indgangen til indgangen til nr. 75. De fremmødte karle satte sig ind i bussen som skulle fragte dem ud på æ land. Så kørte vi ud på landet hvor vi skulle ud og køre mark race. Vi nåede ud til marken temmelig hurtigt ca (5 min). Det var der hvor Chief two boede sammen med sine tre børn og hustru. 

  Da vi kom ud til marken skinnede solen fra en sky fri himmel. Vi kørte direkte ud på marken, da vi nåede frem. Chief two havde en bil ( Mazda 626) som vi skulle ud og køre røgen i. Da vi ankom stilte vi campingvognen sådan at vi hurtig kunne stille et nykøbt havebord op lige foran campingvognen. Kaffen blev brygget og hvad var det? Da vi var ved og dække bordet kom der endnu en bil. Det var Lone fra Satellitten der havde en yndig ergo studerende Sarah med sig. Den yndige studerende kom fra Belgien. Så hun kunne ikke snakke dansk. Men hun kunne snakke godt engelsk. Med sig havde de to damer også to mulige nye medlemmere Boe  og Lars til klubben.

  Vi var heldige med at de fire nytilkommende også havde kaffebrød med. Da kagen kom på bordet satte de nytilkommende sig også rundt om havebordet. Hva var det de nytilkommende havde også winerbrød med. Så de var velkomne. Fordi hvis de ikke havde haft noget med så Edderspændt rasende . 

  Det var jo ikke kun for  at spise kage at vi kom ud til Chief two idag? Så chefen tankede sin bil op og gav hver af os karle en tur rundt på marken. Chief two gjorte det faktisk helt ok. Især Michael fra satellitten var ovenud godt tilfreds med turen som han fik.

  Efter karlenes mark racen var det blevet tid til middagsmad.

  Middagsmaden blev spist og næsten alle var tilfredse. Men når karlene er ude med campingvognen, så skal der thivertifald også laves pandekager. Det blev der så også lavet denne dag.

  Efter spiseriet blev vi så inviteret over for at se chief twos bondegård. Det var en meget fin hvid- kalket gård uden dyr. Efter en lille rundvisning på gården skulle vi tilbage til bus+ campingvogn igen.

  Turen tilbage gik så igennem 100 meter skoven. En skov som er ca. 100 meter lang.

  Da vi så kom tilbage til bussen satte chief one sig ind bagved rettet i bussen og kørte selv mark race i bussen. Han sagde da han kom tilbage fra sin udflugt "Jeg tror ikke der er sket noget med bussen." Det var der sikkert heller ikke. Fordi chief one kørte som en pige. Hi hi hi.

  Det skal lige nævnes at karle klubben er hjemmesiden www.youtube.com     

   Karle klubben d 5 marts.

Dagen idag skulle igen bruges i Røjen ved Sunds. Vi kørte idag til Røjen, som vi havde været ved ugen forinden også. Vi kørte derud,  fordi det simpelthen er et af klubbens bedste udendørs  tilholds steder.Og så ville vi gerne indspille en film om hvad vi laver. Måske også fordi, da vi var der sidst kørte chief two fast med bussen og det mente chief one at han ihvertfald kunne gøre bedre.
  Men først mødtes vi ved indgangen til nummer 75 hvor Søren fik en Minicrosser til låns, sådan at han også kunne komme med ud og gå en tur i naturen. Søren nød at komme med rundt i området. ( Så slap han jo også for køkken tjansen idag). I køkkenet, som forgik omkring bålet idag stod chief two alene med mad tjansen imens de andre fra Karle slænget kørte/ spadserede en lille tur rundt i området. Da de spadserende kom tilbage var maden næsten færdig. Den manglede kun lidt ekstre varme fra bålet. Maden blev spist og vi var alle tilfredse.

  Idag var der et nyt ansigt som vi alle havde set før? Det var Henrik fra Buhr.  Han havde fri fra noget skole undervisning, som han gik til i Holstebro. Så ville han jo bruge dagen på og se hvordan det gik/ kørte med dem han kendte fra Bytoften. Han havde også for ca et år siden boet på Bytoften. Så derfor kom han med på vores udflugt til Røgen idag.

  Middagsmaden kom på bordet og vi var alle godt tilfredse med hvad vi fik idag. Efter middagen gik vi igen en tur rundt om skoven.

  Ikke nok med Henrik fra Buhr. Idag var der også en ny ansat i kælderen som hed Simon. Simon kendte vi alle, fordi han havde også arbejdet i Genoptrænningen på Bytoften. Simon har fået et job i kælderen, hvor han skal hjælpe med den daglige rutine og derfor skulle han idag med alle de andre karle fra Bytoften.

  Ikke nok med de to nye, der var endnu en ny. Den tredie var en ergoterapeutstuderende, der hedder Tobias. Han skal lige være her i praktik i et par uger, men vender så tilbage til efteråret. 

  Dagen gik og vi kørte alle hjem igen. Dagen havde igen gået godt for alle medlemmere. 

  Torsdag d 8 marts.

 Med karleklubben i røg og damp.
                  
  Idag skinnede solen dejligt oven fra. Derfor havde de to chefer enevældigt bestemt at dagen skulle bruges i Røgen som ligger ved Sunds. Røgen er en Shelterplads lige lidt uden for Sunds.
  Vi var mødt alle mand op ved indgangen til Bytoften 75. 
  Kurt kunne dog ikke komme med, da han havde fået betændelse i en hånd

  Bussen kørte så ud af parkeringspladsen med retning imod Netto som ligger imellem Herning og Sunds. Der gik det knap så godt ude. Chief one som har en søn der arbejder i Netto tæt ved Herningcentret var ikke tilfreds med det meste i den nye Netto imellem Herning og Sunds. Der var næsten noget galt med det hele. Men vi kørte videre imod Sunds med alt det vi havde købt. Første stop i Sunds blev hos den lokale bager. Der blev der købt noget obligatorisk wienerbrød, som der var en af brugerne der købte. Jeg kan desværre ikke huske hvem der gav idag, kun at det var en der havde haft fødselsdag. Det var nemlig Per c.

  Klokken ca 11.45 kom vi til Røgen (Shelter pladsen ved Sunds).

  Nu kommer der lidt ros til Herning kommune som skal vedligeholde Shelter pladsen ved Røgen?

  Det er fordi vejen plejer at være en ufremkommelig markvej og den er blevet lavet om til en flot lavet markvej uden uforudsete forhindringer. Men bussen sad alligevel fast, da vi ville runde teltpladasen Det tog en god halv time, før vi var fri igen.                                            Da vi havde fundet os til rette alle mand. Spurgte chefen nr 1 om der var nogle der ville med ud og gå en tur i området. Alle sammen ville godt med. Det var kun Søren R og chief two der blev tilbage. Søren R blev ikke frivilligt tilbage. Men eftersom han sad i en kørestol med meget tynde dæk og alt for langt ned sænkede fodstøtter måtte han også blive tilbage og tilberede middagsmaden sammen med chief two. Det var Søren træt af.                                            Men sådan måtte det jo være idag. Imens de andre var på gåtur i området lavede Søren R og cheif two mad til resten af besætningen. Idag bestod retten som var lavet over bål af suppe.   Da de vandrende Karle kom tilbage var suppen færdig.                                                   Karlene satte sig rundt om et træbord som Herning kommune havde stillet på pladsen lige ved bålstedet så der var ikke nogen der skulle komme frosne hjem idag. Maden var færdiglavet da de vandrende Karle kom tilbage til Shelter pladsen.

  Bordet blev hurtig dækket og alle var sultne for at få noget og spise. Første runde med suppen gik chief one og alle var tilfredse med smagen. Suppen kom også rundt to gange. Så var alle vist også ved og være mætte. Men tredie gang suppen gik rundt var også den sidste. Troede cheferne da. Men der sad en i flokken der godt kunne klemme fire potioner ned.

  Efter gruppens spisen som idag tog lidt længere tid idag fordi vejret var møj fint. Efter vi havde vasket op kørte vi tilbage til Tjørring igen.

  Dagen idag havde været helt ok. Det eneste der ikke var noget at juble over var Sørens tynde dæk og sænkede fodstøtter. På vej hjem i bussen idag fik Søren at vide at der stod en el- stol nede i kælderen på Bytoften.

  Dagen efter kørte Søren ned i kælderen for at se den nye stol som han får stillet til rådighed hver gang karlegruppen er ude og opleve lidt.  

  

Karle klubben 1. marts 2012

 


Idag var vi færdige med vinterens kælderarbejde og det skulle fejres. Derfor havde de 2 chefer Chief one og Chief two bestemt at vi skulle ud til Mumhøj (vores første klubhus).                         Klubhuset blev besøgt og vi hyggede os da en smule.
  Idag var der et pletvis acceptabelt afbud. Det var tømmermester Skjelmose der havde fået fri pga. at han skulle på noget pædagorisk kursus. I hans sted havde vi så fået en afløser fra Bo- og genoptrænning fra Bytoften 75 som hed Simon.                                                                                 Ham Simon var en udemærket afløser i Skjelmoses sted og hvis alt andet går galt så vil vi da gerne beholde Simon.
  Da vi ankom til Mumhøj idag var klokken hen ad 12.00 og vi var alle sultne. Vi var heldige med at der ikke var børn inde i klubhuset idag. Der var ellers parkeret en bus-have (Børnehave med tilholds sted i en bus) lige foran hytten med ildsted og toiletter.                                                              Derfor troede vi alle at det var umuligt at finde en bænkplads i Mumhøj idag. Da vi havde parkeret bussen gik / løb Chief two lige hurtig over for og se om der var en ledig plads til Karle klubben inde i huset.
Da chefen kom tilbage smilede han over hele hovedet og sagde " der er ledigt over hele hytten". Cheif one klappede i sine små næver og sagde så: " Så kan i godt tage alle jeres parkenelliker med ind i hytten. Det gjorte vi så. Da vi alle mand havde fundet en plads gik vi alle sammen igang med og anrette et veldækket spisebord som vi alle kunne være tilfredse  med.                                        Den eneste som sikkert ikke ville være tilfreds med bordet var nok prins Henrik fordi der ikke var noget rødvin. Men pyt med det. Prins Henrik kom jo nok ikke på besøg idag alligevel.           Når, men kartoffelsalaten og de røde og ristede pølser blev spist og vi var alle mand glade og mætte.
  Efter den gode mad skulle vi allesammen ud og gå en lille tur som Chief one kendte. Han havde nemlig op til flere gange været i reservatet omkring Mumhøj, alene. Chief one bestemte en rute op forbi nogle Shelterhytter der lå rundtomkring i plantagen. Efter turen rundt ville Chief one og two ned på legepladsen. 
  Lige inden vi nåede frem til legepladsen syntes Chief two ikke at Søren R opførte sig ordentligt og derfor prøvede han op til flere gange at skubbe Søren ned af nogle mega høje skrænter. Det lykkedes ikke fordi der var sat noget hjemmelavet hegn op der hvor chefen ville skubbe Søren ud. Men til Sørens uheld fandt Chief two istedet en vandslange.                                                                  Der var Søren heldig med at vandet var slukket på hoved- hanen. Ellers var Søren nok blevet våd bagved ørene.

 

 

 

 
 Karleklubben d 23 feburar.
 
Idag mødtes vi alle mand i kælderen til normal tid klokken 10.00. Idag var der kun et acceptabelt afbud. Afbudet kom fra Kurt Antonsen.
  Vi startede ligesom vi plejer med det obligatoriske morgenmøde med lidt kage. Joe gav blødt brød til kaffen, da han havde sidste arbejdsdag idag.
  Der kom også en glædelig nyhed. Nyheden kom fra afd. chef Kim Sørensen som netop havde fået sin kontrakt med Bytoften forlænget på ubestemt tid. Kim var kun ansat som barsels vikar. Dermed siger vi goddag og velkommen til Kim Sørensen og farvel til Marlene ? som var afd. chef før sin barsels orlov.
  Dagen idag kunne vi vælge os på 2 hold. Enten fugleskræmslerne undskyld fuglekasse holdet eller GPS holdet.
  Idag igen følger jeg GPS holdet. Da Chief one havde mødt om morgenen i kælderen havde han lige gået en tur på 4-5 kilometer og lagt 5 GPS poster ud.
   Da GPSerne havde gennemført det obligatoriske morgenmøde blev de 6 herre delt i tre hold og så sendt ud på stierne omkring Bytoften for at finde posterne. Det gik godt for alle holdene. Eftersom at vi alle tre hold blev sendt af sted samtidig kunne hold 2 bare følge efter hold 1. Det var den eneste reklamation der var omkring GPS- løbet idag. Efter at alle posterne var fundet var det blevet tid til og handle.

 Så GPSerne fandt hurtig ud af hvad der manglede. Efter det hurtige blik i køleskabet begav samtlige folk fra GPSerne sig imod købmanden.

Maden blev handlet og vi vendte os alle imod kælderen, fordi nu skulle der igen spises.

  Under begge gruppers spisen fik vi besøg af afd. chef Kim Sørensen. Han fortalte om hans "nye" stilling på Bytoften. Efter Kims snakken om det hele, der blev der så spurgt, om det ikke var en god nok grund til og give kage. Kim rømmede sig og sagde "Jo det kan vi da sikkert godt finde ud af.

  Pludselig var der en der sagde: Jamen hvad så med de to, tre stykker der stadig skylder fødselsdags kage.

  Ja jeg er ikke kælder chef så det må de tre kælder chefer finde ud af hvad vi gør sagde en af brugerne i kælderen. 

  Men en ting er sikker: Næste torsdag er det muligvis nok bedre med seler end bælte.

 Efter middagsmaden som tog lidt længere tid end den plejer, skulle de der ikke havde prøvet GPS-løbet endnu prøve det. Der var ”nogen,” der tog lidt lang tid om det, fordi de gik turen to gange, da de ikke helt havde styr på posterne .Imens de andre havde gang i GPS-løbet, vaskede vi andre op osv.

  Jeg syntes at dagen idag havde været skide sjov pga. at Afd chefen havde været nede ved os (rigtige mænd) i kælderen og fordi vi havde været på et GPS-løb/ kørestols "løb" idag også. Nu glæder jeg mig ihvertfald til næste gang nok også pga. alt det kage der er i vente.


  KARLEKLUBBEN 9/2-2012
 
Idag skulle der "slappes af" mente de 2 chefer" og derfor kørte vi ud til Løvbakkerne. Idag manglede vi Kurt Antonsen og  han havde meldt ordentligt afbud, så derfor ingen kage fra ham. Men vi var heldige? Fordi chief one var nemlig blevet farfar i løbet af natten. Derfor syntes han, at der skulle kage på bordet. Det kom der så og vi var alle tilfredse.

  Efter det obligatoriske morgenmøde med kage fra farfar, nej, undskyld Chief one. Der bestemte vi os for at gå en tur rundt i naturen. Vi fulgte den asfalterede tur rundt i skoven.

  Når alt kommer til alt, så har vi efterhånden ret mange tilholds steder rundt omkring: Løvbakkerne, Oddesund, Mumhøj, Præstbjerg, Søby søerne, Røgen,  sejlklubben ved Sunds sø og sikkert også nogle andre steder. Engang må jeg skrive et par ord om hvert sted.

  Tilbage til torsdagens bedrifter. Efter vi havde nydt det kage, som farfar cheif one ville give pga. at han var blevet farfar for fjerde gang. Der gik vi alle en tur, som vi havde gjort før. Men efter ca 500 meter ud af den nye sti der fik Egon eller Chief one øje på noget nyt shelter spisested. Vi gik alle ned til shelter stedet for at se om det var noget som vi kunne bruge når vejret artede sig derefter. Spisestedet på pladsen var lavet med et handikapvenlig bord som man kunne køre ind under hvis man var i kørestol.

  Efter vores gåtur var vi alle blevet småsultne igen.

  Så vi gennemførte hurtig resten af stien rundt omkring i det naturvenlige stisystem. Da vi kom tilbage var huset som vi skulle spise i fyldt af børn. Fordi der er nogle børnehaver der kun er i en bus. Dvs. at hverdag bliver bussen parkeret det samme sted og om morgenen aflevere forældrene så deres barn/ børn i bussen og så henter forældrene igen børnene på samme sted om aftenen. Så bestemmer pædagogerne hvor bussen med børn skal køre hen dag efter dag. Torsdag d 9/2 havde sådan en bus bestemt at dagen skulle bruges i Løvbakkerne og derfor var der mange børn inde i huset ved Løvbakkerne idag. Men de generede os slet ikke. Så vi dækkede et godt dækket spisebord med det hele og satte os rundt om bordet.

  Maden blev spist og vi var alle mand tilfredse. Derefter kørte vi hjem 

 

 Karleklubbens bedrifter          2/2 2012

Idag mødtes vi alle mand fra Karleklubben i kælderen klokken 10.00. Vi var klar til at gøre en indsats. Ved det obligatoriske morgenmøde fik vi at vide at vi kunne vælge os på et af tre hold,  fuglekasse-, smede- eller indkøbsholdet.                                                                                      Fuglekasseholdet skulle idag igen lave fuglekasser. Smedeholdet skulle idag ned på VOLVO, hvor vi låner deres presse til at lave pandekagepander. mens smedene fik lavet det, var indkøberne en tur ude ved Sunds sø og tjekke om nogle af Mini 12érne havde taget skade i frostvejret.                                                                                                                                                 Da opgaven i Sunds var løst kørte indkøberne tilbage imod industri området. Lige da vi indkøbere kom tilbage efter smedene, var de parat til og komme hjem til kælderen igen.

  Efter middagsmaden, som var sat på bordet af fuglekassemandskabet, imens vi andre var i industri kvarteret og i Sunds, var der en forglemmelse fra ugen før, som skulle nås.                                                 I sidste uge havde chief one nemlig lovet noget om, at vi skulle prøve og finde vej ved hjælp af en  GPSer. Chief one forklarede, hvordan  GPS systemet virkede og vupti havde Chief one været udenfor i området omkring Bytoften og gemme noget, som kunne findes ved hjælp af GPS vejviseren. Det var skide sjovt, syntes Søren, der havde fået Michael fra Satellitten til og skubbe, mens  Søren skulle finde vej.                                                                                 Efter vores finden vej, fik Søren  en knaldhamrende god ide, syntes han da selv. Når sejler sæsonen igen, begynder i Sunds, så kunne vi sejlere lægge nogle poster ud i vandet og så kunne deltagerne i legen så finde ud til posterne ved hjælp af det GPS- system, de lige havde brugt i kælderen.

Dagen idag havde igen været helt acceptabelt. Så nu glæder alle fra kælderen sig bare til at der kommer nogle flere udfordringer i det de finden vej.

   

             Karleklubben d 26/1-2012
Idag havde Chief one og two lukket for arbejdet i kælderen, fordi de to chefer syntes, at vi skulle køre op til Bytoftens båd i Struer havn, da den skulle kigges efter nu det var blevet frostvejr.  Og når vi var i Struer så kunne vi jo lige så godt besøge vores "klubhus". Det, jeg kalder vores klubhus er et lille hus, som ligger nede på Oddesund havn. Det  må benyttes af alle, der har en båd til og ligge i havnen.
  Første stop i Struer blev dog i en ny lavet Fakta butik. Efter en mindre lodtrækning fik chief two lov til at gå ind og handle alt det, der skulle på et fint spisebord. Chief two købte dog kun til 2 retter (Danmark og Karleklubben er i finanskrise).
  Efter at maden var sikret, så skulle Bytoftens båd også have et besøg. Vi fik masten pakket om og lagt på plads. Derefter kørte vi som om i vores "klubhus".                                                                         Det var hunde koldt i huset idag. Der bliver jo kun varme i huset, når der kommer nogle besøgende udefra, som tænder for gas-blusset. Men når der er gang i gassen, så bliver der hurtig tilpas varmt.
  Nu var det spændende, hvad chief two havde købt til os idag. I dag var der ikke en forret, nej vi gik lige til hovederetten? Vi var alle spændte på hvad der skulle komme på bordet. Efter kort tids venten kom den første udsøgte ret på bordet.
  Første ret idag var suppe. Men det var en kanon godt lavet suppe med kød og melboller.                                               Da  suppen var væk, blev der spurgt om alle var mætte. Da der ikke var nogen, der sagde noget gik chief two igang med den næste udsøgte ret.                       Pandekager med syltetøj og sukker. Grunden til, at der nu kom pandekager på bordet, var fordi at det er blevet en tradition i Karleklubben at ihvertfald mindst 1,2,3,4,5 eller flere gange i løbet af en sæson skal der pandekager på bordet.
                      Efter vores spisen pakkede vi bilen og kørte imod Bytoften igen.

   

   Karleklubben torsdag d 19 januar.

Idag mødtes vi alle mand i kælderen til normal tid klokken 10.00
  Idag skulle vi levere nogle fuglekasser, som var blevet købt af en mand i Skibbild. Så efter det obligatoriske morgenmøde, som Søren R syntes at der skulle kage til.                                                       Fordi det var Søren, der havde fået den store handel i hus fra ham manden fra Skibbild. Søren havde derfor fået nogle kroner fra ham i provision. Derfor syntes Søren, han mere eller mindre skulle dele med de andre i kælderen og derfor var der så endnu engang kage idag.
  Efter kaffen begav tre herrer fra kælderen sig så imod Skibbild. Chief one var chauffør og med sig derud idag var Benny, Michael og Søren. Søren kendte jo manden og derfor også vejen derud. Efter leveringen af kasserne kunne herrene lige nå en rundtur på Skibbilds gamle fodboldbane som var blevet en gang stort byggerod. Det var lidt sørgeligt og se på, mente Søren, der kunne huske alle de gange han havde lavet tuneller på Leos sønSmiley med åben mund.

  Efter Karleklubbens "udflugt" til Skibbild der kørte vi ikke hjem men imod Gullestrup. I Gullestrup skulle gruppen have noget mere rustik træ med hjem til Tjørring til og bla. lave bænke til Præstbjerg Naturcenter af.

Da det nye træ fra Gullestrup var kommet ombord i bilen, vendte vi snuden imod Tjørring, fordi nu var de alle sultne.

  Da de fire herrer var tilbage i kælderen var der heldigvis nogle der havde forbarmet sig over udflugtsgruppen og havde dækket et meget fint bord op med alt det fine fra købmanden.

  Efter maden var der ikke meget arbejde der manglede. Derfor havde Chief one en plan i ærmet.

  Han havde udtænkt en slags skattejagt, hvor man skulle finde rundt på et område og finde nogle poster, som var blevet lagt ud kort forinden af f.eks ham, der er skattejagt chef.

  Så kan man finde frem til posterne ved hjælp af noget GPS. Desværre mente vejrguderne ikke, det skulle være i dag, for det regnede pletvis rundt om Bytoften. I stedet satte vi os ind foran computeren og så noget om en verdens berømt stuntmand fra England og ellers lavede vi ingenting over middag i kælderen idag.

  Dagen idag havde været lidt anderledes end den plejer. Men her fremover bliver det godt håber Søren R fordi han kunne godt lide de planer som chief one havde fortalt om GPS brug ude omkring Bytoften og ude på Sunds sø.

 

                     Karleklubbens bedrifter d 12/1
 
Så var det endelig snart weekend igen? Men først skulle vi lige igennem torsdag d. 12 januar.
  Karlegutterne mødtes til sædvanlig tid klok 10.00. Dagen  idag var med et acceptabelt afbud. Selveste Chief 2 havde meldt afbud. Han havde fået fri fordi at ham og hans familie skulle på vinterferie. Vi havde nogle fuglekasser, der manglede nogle skruer, inden de var færdige. Men først det obligatoriske morgenmøde.
  Til morgenmødet idag kom der en nyhed som var ok. Chefen sagde: I morgen er det Egons fødselsdag og eftersom vi jo holder lukket imorgen,  har jeg sammen med styrmand Skjelmose og Egon bestemt at det skal holdes idag. Derfor giver Egon wienerbrød, som vi skal have efter morgenmødet. Inden wienerbrødet skulle der sættes folk på dagens pligter                                                           Man kunne komme på fuglekasse holdet, Smedeholdet eller på et indkøbshold. Men eftersom at Chief one jo havde været på Galvanizeringen i Vildbjerg ugen forinden og aflevere skellettet til et havebord som skulle galvanizeres.                                               Idag skulle bordet så hentes igen. Imens at indkøberne så var ude og køre på vejen til Vildbjerg så kunne indkøberne også lige købe noget Lin- olie med tilbage. Fordi fuglekasseholdet havde brugt det sidste olie på de fuglekasser som de havde færdig lavet. Nå men " henterne" var jo ankommet til Galvanizeringen i Vildbjerg.

  Derude havde Søren jo arbejdet på en nabofabrik ( en møbelfabrik). Da bussen kom frem til fabrikken kom der en værkfører hen til bussen. Han kunne kende bussen fra sæsonen før, hvor Karlegruppen også var på Galvanizeringen for at få lavet noget.

Søren faldt igen i snak med ham værkføreren. Imens de snakkede om alt muligt der kom der en handelsmand op i Søren. Søren spurgte nemlig værkføren om han ville købe et, to eller flere haveborde. Til det spørgsmål svarede værkføren: Jooo det kan godt være at jeg vil købe et havebord til sommer.

  Efter handlen kørte vi imod tømmergården hvor vi skulle have noget mere Lin-olie med hjem til tømmer- gutterne. Så derfor blev næste stop på Vildbjerg tømmergård.                                             Imens eliten af indkøberne blev i bussen løb/ gik cheif one ind i butikken efter det. Da vi havde Lin- olie med tilbage turde vi godt at gå ind i huset da vi kom hjem.

  Middagsmaden kom på bordet da vi kom hjem.

  Resten af dagen gik ok og vi var alle glade og tilfredse med, hvad vi havde nået idag.

 

            Karleklubben fortsat               Fredag  d 13 januar                

 

Idag var der lukket. Men det var Søren og Allan ligeglad med, fordi det var jo idag at fuglekassemanden fra Skibbild ville komme på besøg og muligvis også købe nogle af de kasser, han så.

 Klok 11.00 kom fuglekassemanden. Så nu skulle han bare have en fin betjening. Søren mødte fuglekassemanden oppe ved indgangen til nr. 75. Søren kendte manden, fordi han havde spillet fodbold med hans søn. Så Søren viste ham hurtig rundt og efter den korte rundvisning der havde Søren så fået lov til og tage ham med ned i det allerhelligste (Kælderen).

De to herre kom ned i kælderen. Han fik kun 19 af de 25 kasser som han havde bestilt. Der manglede 6 kasser var fordi de stadig manglede Lin- olie. Han sagde at han selv ville give de sidste seks kasser olie. Men det ville chief one ikke høre tale om. Når manden har bestilt 25 kasser så skal han sgu også have 25 kasser og ikke kun 19 kasser. Så chief one aftalte med manden, at om ikke andet så leverer indkøbsgruppen alle 25 kasser på næste torsdag i Skibbild. Vi skal alligevel den vej næste torsdag.

  Efter alt handlen med  fuglekassemanden,  tog Søren ham med i kantinen, hvor de delte to kopper kaffe.

 

   Torsdag d. 5 jan.2012.

Karleklubben arbejder videre.
  Idag skulle der laves fuglekasser og dagen var tilmed uden afbud.
  Da vi mødtes i kælderen idag fik vi at vide under morgen- mødet at vi kunne vælge os på et af tre hold idag. Der var enten fuglekasse holdet, indkøberne eller også smedeholdet.
                                 Idag valgte jeg indkøberne. Indkøberne skulle idag ud til Roslev byggemarked og hente nogle kedeldragter og gummistøvler, som skulle bruges i Præstbjerg som ligger imellem Trehøje bakke og Sørvad. I Præstbjerg har chief one fået til opgave at holde naturen fin og nydelig og færdes i. Det job har chief one så påtaget sig. 
                                                      Nå, men vi var jo ankommet til Roslev byggemarked. Der skulle de forskellige varer så købes. Chief one færdes næsten hjemmevant i den butik, da det er derfra vi næsten altid handler, når der skal købes noget til karle klubbens bedrifter. Så imens Chief one gik målrettet efter hvad Præstbjerg gutterne manglede, kørte Søren ned i den anden ende af butikken.

Men hvorfor har jeg så spurgt Søren om. Søren sagde så at han ville ned bagi butikken og hilse på Matias Poulsens mor som arbejdede i butikken. Søren kørte så målrettet ned mod de kontorbåse der var stillet op i bagenden af butikken. Søren viste ligepræcis hvor damen arbejdede. Matias Poulsens mor hedder Bente Poulsen og hun er mor til Matias Poulsen. Så har jeg spurgt Søren om hvem ham Matias P egentlig er. Foruden at han er Bentes søn er han også nummer 24. Så tænker i nok en forklædning til julemanden.

Nej, Matias er såmænd bare en ishockey spiller fra Herning Bluefox. Det var derfor, at Søren kørte målrettet imod kontorbåsene i bagenden af butikken. Søren havde været i butikken op til flere gange før. Der havde han så set Bente og hun havde set ham. De to kendte hinanden fra tilskuerpladserne i Kvik hockey arena. Der havde de snakket sammen før. Søren var jo efterhånden også ved at være godt kendt i Hernings erhvervs liv.  
  Varene blev købt og nu manglede vi kun endnu et stop idag. Jo der skulle også mad på bordet idag derfor blev næste stop hos Netto i Herning øst.  Derude havde chief one en søn der var forretnings bestyrer. Vi fik besked på og handle det der skulle på et lækkert spisebord. Maden blev købt. Så nu var det bare næsen imod Tjørring.
  Da vi trillede ind på parkeringspladsen var vi alle mand hammer sultne. Heldig for os havde smede holdet og fuglekasse gutterne dækket bord. Så da vi kom hjem kunne vi sætte det på bordet som manglede.  Maden blev spist og alle var glade og tilfredse.
  Efter maden plejede Søren jo at køre ud og ryge. Men not to day fordi Søren kunne nu kalde sig forhenværende ryger.
  Forresten lige inden maden skulle spises der kom vores leverandør af fuglekassetræ. Så idag blev vi en ekstra til bords. Vores træ- leverandør kom med til det kønne middagsbord med det bedste pålæg osv. fra Netto.

  Efter alt spiseriet gik de tre hold så igen igang med det de lavede før pausen. Indkøberne fik idag den fornemme ære af opvasken. Efter opvasken fik vi alle besked på og komme ind til Chief one´s computer. Der skulle vi så se det som chefen havde sat på "you tube"s hjemmeside. Efter at vi havde set det var klokken så næsten 15.00 og vi fik alle fri. 

 

 

 Karlegruppen d. 15 december

Dagen startede som alle de forgående, med det obligatoriske morgenmøde.

Idag var alle mødt op til aftalt tid. Men hvad, der manglede alligevel en og det var idag ikke Dan Lund, som plejede ,det Benny fra gårdhusene. Han skulle vist til  julefrokost.

Hvis jeg kender Benny ret, så er det ikke bare en tilfældig julefrokost, nej! efter at jeg spurgte om hvem han havde fået med til julefrokost med to kønne hjælpere. Så forstod jeg bedre hvorfor det var Skæve Yrsa, der hjalp mig op om morgenen.
  Under det obligatoriske morgenmøde kunne vi idag vælge os på tre forskellige linjer. 1) Fuglekasse holdet. 2) Smede holdet 3) Indkøberne skulle blandt andet købe øl til næste uges julefrokost.
  Jeg valgte mig på indkøberne. Først kørte vi ud til XL byg. Derude købte vi grensakse og håndsave som skulle bruges i Præstbjerg. Dernæst kørte vi videre til Netto.

                                I Netto købte vi meget sodavand og en smule føde til vores julefrokost næste torsdag. Efter Netto kørte vi om til en anden butik hvor chief one også manglede noget, vi skulle bruge i Præstbjerg. Efter vores handlen i tre forskellige butikker kørte vi hjemad igen.

                      På vej hjem kørte vi ikke bare en halv omgang i en rundkørsel, men også lidt tilbage af den vej vi kom fra. Det var fordi, chefen havde set noget, han ikke havde set før deromkring og så lukker vi denne  beretning nu.
                      Da indkøberne kom hjem igen var vi godt sultne. Heldig for os havde smedene dækket op til spisning, så alt gik godt idag.

  Efter maden blev der lavet flere fuglekasser. Så efter idag mangler vi kun nogle få kasser .                  Dagen var igen gået godt, uden nogle nævneværdige bemærkninger. 

   

 

Karleklubben torsdag d. 8/12


Idag mødtes  vi de fleste af os klokken 10.00. Men idag var der 3 afbud og det var Dan Lund,Robert hill og Michael Toft. Idag skulle der laves fuglekasser og noget smede arbejde.

Vi skal lave en ny savbuk til Præstbjerg naturcenter Da vi sad til morgenmøde i kælderen og snakkede kom der et job mere der skulle udføres. Det var Bytoftens sejlbåde i Sunds som skulle smøres ind i salt så de kunne klare noget frost, som Chief one havde hørt i radioen, der ville ramme Midtjylland en af de nærmeste dage.

Så derfor kørte chefen til Sunds sammen med Benny. Hjemme i kælderen var der så nu stadig ni arbejds ivrige mænd. Pligterne blev så delt ud af Cheif Two og Søren S.
  Der blev et snedker hold som skulle lave fuglekasser og et metal hold. Men hvad metalholdet lavede, ved jeg ikke.  Søren R kom idag til og stå for maden og det klarede han ok. Så da Sundsholdet kom hjem var maden klar.
                              Efter maden arbejdede snedkerne videre og opvasken blev klaret af? Ja jeg ved ikke hvem der klarede den. Men Chief one kom i tanke om nogle juletræer, som karlegruppen havde fået , fordi de også sørger for rengøring af Præstbjerg naturcenter.

Så hvis der er nogle der mangler et juletræ så kan den købes i dagtimerne i kælderen. Pris 150. Det eneste den mangler er pynt og det kan karlegruppen desværre ikke hjælpe med. Men det er også rigtig alt kan købes for penge.
  Dagen idag sluttede alt for tidligt. Hvis du spørger de forskellige om, hvornår de kan arbejde i kælderen igen. Så svarer de fleste nok? Hvornår begynder vi igen og hvad skal der laves.
                            Så hvis der er nogle af læserne, der har en forslag, til hvad der kan laves i kælderen, så fortæl om ideen til en af de kælder- ansvarlige og så vil ønsket blive taget op ved næste kældermøde. 

 


 

  Karleklubben torsdag 1/12 2011.
Idag troede de fleste, at vi skulle til Struer. Men da Chief one havde hørt vejrudsigten dagen før, var planerne lavet om. Istedet skulle der laves fuglekasser, hentes fliser, kikkes både efter i Sunds og meget mere. Der skulle også køres ud til et firma A. Flensborg i Herning. 
Deltagerne på de tre hold blev fundet ved frivillig "tvang". Dvs. at man selv kunne vælge sig på et hold. Enten fliseholdet,  fuglekasse holdet eller A. Flensborg holdet. På A. Flensborg holdet kom Benny, Søren Rasmussen og Chief Two.

 Disse meget harvekyndige personer skulle ud til A. Flensborg og se på en Harve til at spænde efter havetraktoren, sådan at der kunne blive revet grus ude i Præstbjerg natur- center. Chief One and Two og Karle klubben havde nemlig fået til opgave og holde Præstbjergnaturcentret pænt og nydelig. Dvs. at der skal samles affald, cigaretskodder og alt muligt andet affald.

  Men idag skulle Karleklubben have fundet en Harve til at rive de mange kilometer sti i Præstbjerg. Chief one and two havde bestemt at en sådan Harve skulle købes hos butikken A. Flensborg på Mørupvej i Herning.

Da bussen ankom  ved A. Flensborg fik vi fik hjælp af en mand der arbejdede der. Han vidste lige hvor det var det vi havde brug for. Vi fulgte efter manden, der tog os med ud i en slags garage, hvor de havde mange forskellige motor drevne maskiner . De havde rigtig mange havetraktorer til og stå derude. Efter og have set på forskellige maskiner, fik vi set på en harve. Men nu ved jeg ikke om vi også fik købt en, fordi jeg kom til og se på en havetraktor med tvillingehjul bagpå.

  Efter vores handlen kørte vi videre imod Blå kors. I Blå kors genbrugscenter skulle vi købe nogle lamper til at hænge på væggen i nogle værelser, som Bytoften har til pårørende der kommer langvejs fra.

Men før vores ankomst til Blå kors spurgte Søren en dame i A. Flensborg om man kunne få en havne rundfart som man kunne få i byen Flensborg. Til dette spørgsmål fik Søren at vide, at han kunne komme igen, når det var omkring 25 graders varme. Søren var hurtig og sagde, at så skulle damen også huske at bestille bord ved vinduet.

  Nå det var lige et par indskudte linjer.
  Ved Blå kors som var en genbrugs butik fandt vi de lamper som vi søgte og også et par billige sengeborde.
Efter vores handlen kørte vi hjem igen.
  Da vi kom hjem igen var vi heldige med at snedkerholdet havde sat middagsmaden på bordet. Imens havde Dan fået lavet alle de lamper, der var bestilt til Bofællesskabets nye møde lokale.

Inden vi startede på spiseriet, kunne vi lige nå og montere et par lamper i to af de nye værelser, som er til pårørende.

 Efter vores monteren kørte vi tilbage til middagsbordet.

 

   Karleklubben d. 24/ 11
Dagen idag var der igen samling i Herreklubben. Men idag skulle de fleste af os ud til en bondegaard ude omkring Snejbjerg. Derude skulle vi hente ikke bare et juletræ, men hele 18 stk. Det var dog  18 almindelige træer, så de var rimelige billige. 730 kroner for de 18 træer. Søren R prøvede og prutte om prisen. Men de var ikke til og rokke med.
  Efter vores juletræs handlen, behøvede de forskellige personer, som var med fra kælderen, noget og styrke sig på og derfor købte cheif two alle mand en kop glòg. Da det var drukket, opdagede chief two, at der var en hjemmelavet "slags labyrint" lige omkring gården. Den labyrint skulle prøves.
  Gruppens deltagere begyndte ivrigt og gå ind i labyrinten. Det var, når alt kommer til alt, ikke en labyrint. Men en nisse sti. Det var når man så efter en nisse sti til børn og barnlige sjæle. Stien blev gennemført og vi skulle hjem til middagsmad.
  Da vi kom hjem til Bytoften igen var vi heldige med at Chief one og Dan havde lavet middagsmaden, så vi skulle bare sætte os ved bordet. Efter maden skulle Søren R og Dan Lund med til et møde i brugerrådet.

Men dagen blev gennemført af alle til Bravur.

17 NOVEMBER.

 
  Dagen idag var uden Chief one. Men  hul i det. Fordi alle de andre var tilstede og vi klarede dagen til UG med kryds og bolle.

  Efter vores obligatoriske morgen samling delte vi os i tre grupper. Der
var dem, der fortsatte med og lave fuglekasser, samt dem, der skulle ned i kantinen og lave en ekstre hylde til kantine damerne, og så var der den vigtigste gruppe. Det var de to personer der skulle ordne middagsmaden.

Jeg Søren fra gruppe 1 i husnummer 75 blev tildelt den ansvarsfulde opgave og "arrangesjchere" middagsmaden. Maden, som idag bestod af rugbrød med diverse stykker pålæg, blev stillet på bordet. Og heldig for de to udvalgte var der ingen klager over maden.

Hvis der kom en klage, blev de sikkert tre på madholdet næste gang. Men da der ikke var nogen klager over maden sidste gang blev de 2 "kokke" valgt, fordi alle de andre opgaver var besat.

  Så var vi alle endnu engang til og gå i gang. I løbet af eftermiddagen kunne vi igen vælge os på tre hold?

Hold 1 var oprydning fra middagsmaden, Komme med ud i haven og prøve at reparere trampolinen, som havde været på en mindre flyvetur på ca. 20-30 meter eller deromkring. Eller man kunne igen komme til og lave fuglekasser.
Dagen gik som smurt og der blev ryddet op, lavet fuglekasser og trampolin. Vi  lavede alle et eller andet idag og dagen gik godt på alle kanter.
   

8/10 2011 KARLEKLUBBEN


Idag var der afgang fra parkeringspladsen klokken 10.00. Dagen idag var uden nogle nævneværdige afbud. Dagen idag skulle bruges på og vinterklargøre Colle som er Bytoftens båd i Struer havn. Da vi ankom til Struer havn blev alle brugerne fordelt på 3 hold. Hold 1 var det hold der skulle gå op i gågaden og ind i Kvickly og handle sådan, at der kunne komme mad på bordet. Hold 2 var så dem der skulle dække bord. Hold 3 skulle tømme Colle fra alt lige fra gryder til redningsveste og alt hvad der ligger der- imellem.
  Der var kun tre der meldte sig på indkøbs holdet. Det var såmænd cheif 3 Skjellmose, Joe, Michael og Søren R. Jeg, der skriver dette, har bestemt at jeg går med de tre herrer i Kvickly fordi det var en meget lille gruppe.
Man kunne også melde sig på et madlavnings/kaffe hold
  Som sidste gruppe var der dem, som skulle tømme båden fra A til Å.
  Nå, men jeg skulle jo følge gruppen som skulle i Kvickly.

  Det blev en god tur i byen og handle. Vi fik købt det der skulle købes. Så efter de fire mænds shoppen, skulle de så tilbage igen. Men inden de begav sig ud på den gåtur, havde Søren set noget kage, som han mente ville være godt, når der var halvleg nede ved havnen. Søren gav kage til eftermiddagens kaffe idag og det var bare gur.

  Da klokken nærmede sig 12.30 kom de fire  unge herrer tilbage fra deres handlen. Inden de tre herre tog på indkøbstur havde de fået besked på og ikke købe noget der kostede et ekstre hul i bæltet. Men det havde de fire Kvickly herrer tænkt på. De fire herrer havde nemlig kun købt for 5 kroner mad pr. person.

  Da de tre herre gik rundt i kvickly og kiggede fik Skjellmose den knald-hamrende 
 
gode ide og bruge de få kroner, der var med i kvickly på noget suppe, som der bare skulle tilsættes kogende vand. Det var når Skjellmose skal sige det: Et kanont godt tilbud. Nå, men suppen som skulle tilsættes vand blev købt og vi gik glade tilbage igen.

  Da indkøbs holdet kom tilbage igen. Var køkkengruppen også færdig med at dække bord. Bordet, som var blevet dækket var et almindelig havebord og det så ihvertfald absolut nogenlunde godt ud. Men alle de øvrige medlemmere i herreklubben var sultne og derfor blev alt maden spist, uden nogle nævneværdige indvendinger. Det er jo sådan, at hvis man ikke bare smager på det mad, der bliver serveret, så står man selv for alt maden næste gang. Derfor klappede alle sammen af Skjellmoses gode suppe ide.

  Efter maden idag var alle sådan rimelig mætte. Men alle var også heldige med at der var en Søren R på indkøbs-holdet idag. Fordi Søren R som var med i Kvickly idag havde set noget lækkert kage ved bageren i kvickly. Derfor havde Søren R bestemt at han ville give kage idag. Dermed var eftermiddags kaffen så reddet.

  Efter den succesfulde middag skulle båden så færdig tømmes. Efter opvasken og kage. Vendte vi så alle snuden imod Tjørring igen.

  Det havde igen været en god tur med Karleklubben igen idag, lad os håbe at det fortsætter med og være så skidesjovt og godt.

 

Karleklubben d. 21 oktober.
Dagen idag forgik uden Cheif  1 og Søren tømmermester Skjellmose. Men i deres sted var der en ny mand der var i praktik og han hed Joe.
  Idag var uden Chief 1 og Søren de havde nemlig taget efterårsferie. Så idag var der kun Mogens og Joe og de to klarede dagen til UG. Vi mødtes på parkeringspladsen klok  10.00.  
  Vi kørte så afsted alle tilbageværend mod Løvbakkerne.

Fordi eftersom Chief 1  havde ferie, så havde Chief 2 nemlig bestemt, at dagen skulle bruges ude i naturen. Da det sikkert ville være for farligt og arbejde i kælderen uden de 2 chefer Skjellmose og cheif 1. Derfor havde chief 2  alene bestemt at vi skulle ud og gå på en rimelig ny sti, der var ved Løvbakkerne.
   Vejret så ud til at det kunne begynde at regne når som helst. Men den ny asfalterede sti skulle jo prøves. Stien blev gennemført. Så efter vores gåen var vi jo blevet sultne. Det havde chief 2 jo tænkt på.
  Da vi havde gennemført gåturen endte vi på den parkeringsplads hvor vores bus holdte med alt maden holdte.
  Som noget pletvis nyt var der også blevet bygget et nyt hus med adgang for alle. Men det havde Chief 2 jo fået undersøgt inden vi ville ankomme i skoven. Så derfor satte vi os ind i huset og gjorte klar til det store mad- eventyr. Inden vores spisen så Søren R at der var en trappe derinde i huset. Søren er gangbesværet og spurgte derfor chief 2 om han måtte bestige trappen. Til det spørgsmål svarede chief  2 selvfølgelig, og heldigvis for Søren. Ja det må du da og hvis der er nogen af jer andre der er med på og komme med ovenpå så kan i bare komme med. Oppe ovenpå var der forskellige udstoppede dyr og alt muligt andet som man kunne finde i skoven. 
  Efter bestigelsen og en lille rundtur oppe i "muuseet der skulle de forskellige så ned igen. Da de kom ned var de alle møj sultne og heldig for dem alle havde Joe og nogle få andre sat maden på bordet. Efter alt spiseriet snakkede de kort om slagets gang i kælderen på Bytoften. 
Da klokken var henad 14.30 kørte gruppen tilbage til Tjørring igen.
  Er der nogen læsere der ved hvorfor det hedder "Løvbakkerne"?

  Søren R sagde at han havde hørt fra sin far eller storbror at det var fordi at der engang var kommet et cirkus forbi og vognen med løver var kørt galt. Så var der en par løver der var stukket af og de levede frit i naturen. Der fra navnet Løvbakkerne. Men vi alle ved jo at det er fordi at der er mange Løvtræer derude.

 

Karleklubben torsdag d 14/11.
 
Idag skulle vi ikke mødes i kælderen, men på parkeringspladsen klokken 10.00. Fordi dagen idag skulle bruges på og trække de 4 sejlbåde i Sunds op på land.
Dagen startede med at næsten alle medlemmere samles præcis klokken ca. 10.00 ved bussen. Men grunden til, at der står næsten alle medlemmere var, fordi at der var to afbud pga. sygdom eller noget lign. Men vi andre var sikre på at vi nok skulle klare ærterne alligevel.

  Da vi ankom ved søen samles vi inde i klubhuset til kaffe og ostremadder, fordi nu skulle der deles arbejde ud af Cheif one. Han fortalte kort om hvad der skulle laves idag. Vi valgte os ind på et af de to muligheder, som chefen havde nævnt.

  Idag havde jeg bestemt mig for og hjælpe til i køkkenet. Fordi det havde jeg ikke gjort i hele sejler- sæsonen. Cheif one and Two blev sat til og hive bådene i land og resten deltes så om alle de øvrige pligter. Såsom madlavning og toilet rengøring. Da der ikke var nogle der meldte sig til opgaven med rengøring af toiletterne blev det ikke rørt.

   I dag var hr. Pædagog Skjelmose med ude ved søen idag. Han havde en ide om at det ville være en opgave for Søren og gøre toiletterne  rene. Men det ville Søren ikke høre tale om. Derfor blev toiletterne  ikke rørt.

  Hr. padagog Skjelmose blev i stedet for  plantet i køkkenet og det gjorte han til UG. Efter at bådene var kommet på land der blev Hr. pædagog Skjelmoses kogekundskaber nydt. Søren havde hjulpet i køkkenet. Derfor var der ingen klager idag. Hvis der kom en klage over maden blev ham der havde klaget, sat til at vaske op efter maden og  tørre alle bordene af. Jeg ved ikke om det var derfor, der ingen klager var. Alt maden blev spist og den var, hvis ikke bedre end Bytoftens køkken, så helt sikkert lige så god.

 

 Tilbage i kælderen d 6 okt.

"Endelig i kælderen  igen" 

Dagen idag startede kælderholdet igen. Som fremmødt var der: Benny Pedersen, Per Christiansen, Egon Toft Nielsen, Michael Bak, Dan Lund og Søren Rasmussen + de tre kælder ansvarlige Cheif one Allan Silberbauer, cheif two Mogens, Tømmersvend Søren Skjellmose.
  Vi var alle opsatte på og komme igang med og lave noget ok arbejde. Når jeg nu skriver ok arbejde, så mener jeg noget som man skal bruge hænderne til.
  Det blev dog en lidt anderledes dag idag i kælderen. Fordi cheif one havde en æblejuice maskine med. Dvs. en maskine, man kunne fylde op med rengjorte æbler og så dreje låget sammen med hænderne og på den måde kommer alt saften så ud af æblerne og man havde så den fineste juice uden alle mulige tilsætnings stoffer. Vi stillede så en bod op lige foran købmanden og delte juicen gratis ud.
  Vi havde fået alle æblerne til juicen fra de fleste lejligheder i gårdhusene. Fordi at beboerne i gårdhaven har 2- 3 frugttræer eller flere hver. De træer er så nogle, der bare for lov til og stå og tabe frugterne på jorden. Pga at de fleste beboere i haven er gangbesværede, at de ikke kan samle frugterne. Så frugterne får bare lov til og ligge på jorden og rådne. Det syntes chief one var en skam og derfor havde han taget en frugtpresser med på arbejde idag.
Efter at vi havde lavet juice skulle der så noget føde på bordet. Det klarede Søren så og få handlet, imens de andre så delte juicen ud til dem der kom forbi.  
  Efter vores juice projekt skulle vi så ned og spise i kælderen. Efter vores spisen var klokken ved og være 13.45. Men det havde cheif one tænkt over. Vi skulle alle over i Gildesalen og se noget video og billeder som chief one havde lagt på You Tube. Det var lidt nyt fra Karlegruppens bedrifter i foråret. Lige inden slut blev der så frit valg til hvad vi ville se på You Tube der så vi noget fra en masse traktorer og også lidt fra noget Morris Minor løb.
  Jeg syntes at dagen havde gået fint idag. De eneste, der dog lavede noget i kælderen idag var Tømmer- sjakket.

 

 

  Tirsdag d.27/9

 

Vejret holdt, hvad der blev lovet  Indian summer hele ugen , så vi tog op og fik gjort COLLE sejlklar, vi har ikke brugt den efter sommerferien, da regnen har stået ned i stænger de sidste 6 uger. Projektet i dag gik ud på at få optaget råfilm, så vi kan klippe en ny film sammen om sejllads på Limfjorden.

Vi havde høj sol og stille vind (lidt for stille) men planerne lykkedes til fulde.

Vi fik pustet gummibåden op og sejlede ud midt på fjorden ved Venø. Desværre var der sket en lille kikser, da der blev pustet gummibåd op, for den  var god nok pustet op, men pusterne havde desværre ikke fået at vide, at ventilerne skulle spændes bagefter, det resulterede i, at bedst som cheffotografen (Mogens) sad og filmede, klappede gummibåden sammen og kun hurtig indsats og godt sømandsskab reddede ham fra en vandgang.

Efter denne episode var overstået, var det tid til frokost og derefter retur til Struer. 

 

Tirsdag d.20/9


Arbejdsdag!!!
 
Da vi i teknisk afdeling var blevet lidt bagud med de daglige pligter, blev dagen lagt ind som arbejdsdag. Vi gik i gang med at ordne haven ved cafeteriet, fik smidt de gamle havemøbler ud og lagt en plan for det videre arbejde.
Derefter fik garagerne ved Satelitten en ordentlig omgang, så nu er der lige pludselig mere plads.Der blev også ryddet op på gangene og fjernet enorme mængder af pap og papir.
Træ og metal afdelingen fik lavet et hævebord  til  B+G afdelingen (næsten færdig, det skal lige lakeres et par gange mere.)
Sorry -- ingen billeder , da vi er kommet til at låne vores kamera ud ;o).
 
Tirsdag d.13/9
 
 Det blæste en halv pelikan i dag, kassen måtte igen blive hjemme og vi måtte finde et sted vi kunne komme indendøre.
Det blev så traktor og landbrugsmuseet ved Ikast.
En imponerende samling af alt, hvad man kunne ønske sig af gamle maskiner. Da Mogens og et par af karlene havde været der før, fandt de en bog, hvor man kunne se hvad maskinerne hed og hvad de skulle bruges til.
Ejeren kom dog efter et stykke tid og så fik vi svar på alle vores spørgsmål. Vi havde dog slet ikke tid nok og blev enige om at vi ville vende tilbage senere for at se resten af udstillingen. Vi måede vel kun ca. en fjerdedel ;o).
På returturen købte Mogens ind til suppe, som vi tog ud til Sunds sejlklub for at lave. Alle fik en tjans og efter en time fik vi noget at spise.
Dette tog dog så hårdt på Mogens, at han lige måtte have en morfar på sofaen ;o)
 
Tirsdag d. 6/9
 
Møgvejr - - -rigtigt irriterende møgvejr. Det blæste så meget, at vi ikke turde tage Karlekassen med, men vi regnede med at vi kunne finde ly et sted. Det blev en meget dramatisk dag.
Allerede udenfor Holstebro løb vi ind i den danske arme, der var ude for at øve fremrykning i majsmarker ! Efter lidt skyden frem og tilbage trak vi os tilbage mod Høfte Q .
Dog med et kort holdt i Fjand hvor vi afprøvede et par nye toiletter, der lignede noget fra en operationstue
 Efter et kort besøg i Thorsminde kørte vi videre mens vejret blev værre og værre .
Høfde Q var ikke så venligt et sted, som det plejede at være, men vi blev da enige om at søge ly i en af de shelters, der var på stedet. Det var ganske hyggeligt! Med gasblusset på fuld drøn kunnne vi faktisk lave saunaemperatur.
OG - - - -  om man kan brænde maden på, når man bare skal koge æg?  jo!  det kan lade sig gøre, men de kan stadig spises bagefter ;o)
 Efterhånden blev vejret værre , men vi skulle jo ud af vores hule og blev nødt til at løbe ned til til bussen, pladdervåde allesammen , men der er heldigvis et godt varmeapparat i en Mercedes ;o) 
 
 Torsdag d.1/9
 
Så tog vi til torvedag. Vi var godt forberedt og havde det hele klart. Både plakater og pandekager. Og vi slap pænt fra det. Vejret viste sig fra den bedre side. Vi havde aftalt med Flemming at han skulle komme med en Solokano og folk var faktisk rigtig godt interesserede i vores sejlende materiel, og vores øvrige aktiviteter.
De fleste troede dog at vi repræsenterede et firma, der solgte kanoer og kajakker. ;o) Pandekagebagningen gik godt, trods lidt rigelig røgudvikling i perioder .
Vi solgte pænt med pandekagepander og havde et overskud på ca 7-8 kroner.
 
Tirsdag d.30/8
 
                 Vi havde en masse, der skulle laves i dag så vi fik lov at låne en ekstra medarbejder fra Satelitten. Det blev Maria og uden hendes hjælp havde vi ikke nået det vi skulle.Vi skulle gøre klar til vi skal på torvet torsdag og vise hvad vi går og laver i Karleklubben.
Så opgaver lød blandt andet på 25 bålpander,  plus der skulle laves plakater, monteres billeder, klippes visitkort og meget andet. men vi startede lige med en ostemad og frisklavet kaffe fabrikeret på den gammeldags måde, fordi, da vi pakkede kaffemaskinen væk før sommerferien, glemte vi at fjerne filteret med det gamle kaffegrums. Nogen, der kan forestille sig hvordan 3 måneder gammel kaffegrums lugter og ser ud ;o) for ikke at tale om smagen af kaffen !!!!!
 Egon og Allan Riis startede på Volvo med at presse 25 pander , og hente brænde. Imens blev der lavet skafter, visitkort og foldet brochurer. Da vi kom tilbagemed de pressede pander gik de direkte tilsvejsning og montering.
Vi nåede det hele. også en veltillavet frokost og er klar til på Torsdag 
 
Tirsdag d. 23/8
 
 

Perfekt vejr, men med udsigt til regnvejr løb vi alligevel risikoen og tog til Meldgård sø, hvor vi fik prøvet hele udstyret af. Efter en blød start med kaffe og ostemadder, var det tid til små prøveture. Efter disse var overstået og vi havde byttet på nogle pladser var det tid til at sejle hele søen rundt. Det blev en lang tur, men det gik. Derefter var det tid til frokost med blandt andet røde pølser, da vi havde tømt fryseren for alt, hvad der var  spiseligt ;o) Derefter måtte vi skynde os hjem, da vi også skulle køre busturen om eftermiddagen

 

 

Tirsdag d.16/8


Da damen hos DMI havde lovet let vind og tørvejr ( hun havde nu ikke helt ret) hele dagen, tog vi til Sunds.
Vi havde også inviteret Søren med, da han alligevel ikke havde noget at lave. Og han har lovet at skrive dagbogen, så her  kommer et fyldigt referart af dagens begivenheder ;o) 
 
  
I dag havde Søren fra gruppe 1 fået lov til og komme med ud og sejle på Sundssø. Søren er jo en gammel kending i Karleklubben- han har nemlig været medlem for laaang tid siden. Søren var med i klubben dengang de startede med og køre land og rige rundt.  
  Men i dag vendte Søren tilbage fordi hans Dagcenter tilbud havde lukket. Derfor havde Søren et hul i skemaet og det hul havde Søren så valgt at bruge med hans gamle kendinge fra karleklubben.
  Men så nemt skulle det ikke være for Søren. Han havde bestukket Chief 1 og 2 med at han ville give en smørstang hvis han fik lov til og komme med. Så om formiddagen da bussen og campingvognen blev pakket sagde chief 1: Det wienerbrød som vi har aftalt at du skal give dropper vi i dag. For da jeg var ude og handle ind til i dag i går købte jeg noget meget fint ost og nybagt franskbrød og derfor er der ingen grund til og spise noget wienerbrød i dag.
  Nå men nu nok skriven om kage. Fordi det var noget andet vi var ved Sundssø for i dag. Nemlig at sejle.
  Søren benyttede sig af tidligere ting han havde opdaget ved søen. Nemlig og skynde sig og finde en redningsvest og så komme så tæt på bådbroen som muligt uden og spærre og på den måde være klar til og komme i en af de første både. Det blev kun til båd nummer 3 i dag. Da Søren kom til søs kunne han ikke se de bøjer der var lagt ud. Men han kunne se de to andre både der var kommet ud før ham. Grunden til at han kunne se de to andre både var nok fordi at hver båd har en ca. 5 meter høj mast med sejl på og de bøjer er ca.  ½ meter høje og derfor ikke så nemme og se.
  Efter en tur rundt på søen blev maden stillet frem på bordet. (Er medbragt bord fra campingvognen). Bådene kom til havn igen. Fordi nu skulle der spises. Den medbragte mad blev spist og alle var glade og tilfredse.
  Efter maden blev Søren træt. Han ville have en morfar. Så Søren var heldig med at de to chiefs ikke var negativ indstillet på iden. Der kom en madras på jorden og Søren fik sin morfar. Imens Søren sov der fik de to chefer pakket bådenes sejl sammen, så det ikke kunne ses at vi havde været der. Efter alt chefernes pakken sammen af diverse ting som vi havde brugt der kørte vi tilbage til Bytoften. Dagen havde været så god som den kunne blive uden wienerbrød.  
 
Tirsdag d. 9/8
 
Så er vi igang igen efter ferien. Første dag blev bl. a. brugt til at opsummere , hvad sommerferien  var blevet brugt til. Vi kørte ( med nogen forsinkelse på grund af forglemmelser og dårlig planlægning ;o) til Præstbjerg naturcenter. 
Forsinkelsen blev brugt til at købe ind til frokost og pandekager.De (pandekagerne)blev dog aflyst da vi kom i tidsnød. Vi kan trods alt ikke spise hele dagen.
Vi startede med en lang tur rundt på hele centeret for at se de forskellige afdelinger og fik snakket med de folk , der laver de større ting på stedet. Der arbejdes jo på at Bytoften skal overtage stedet med de opgaver, der følger med.
Opgaverne virker rimeligt overkommelige, men nu får vi jo se hvad, der sker. Det bliver afgjort engang i næste uge.
Efter en hel del traven rundt blev det så godt vejr, at vi spiste ude. Allan Riis gav wienerbrød, da han havde haft fødselsdag og der var rigeligt - - - -
 
 
 Tirsdag d.12/7
 
 Sommerferien er over os og hvad er bedre end at slutte med frokost i det grønne !!
Da vi havde mange ting på programmet, måtte vi indkalde hele vikarkorpset. Det vil sige at vi måtte have både Camilla, Mathias og Karoline med. Mens vi andre startede fra centret kørte vikarkorpset direkte ud til Sunds , dækkede borde og gjorde bådede klar.
Efter kaffe og hjemmebagt kom folk ret hurtigt ud at sejle. Frisk vind og solskin. Man bliver virkelig træt i sådan et vejr,men så træt at man falder i søvn i båden skal man da passe på med. Per foretog et rigtigt herresving fra den ene side af søen til den anden . . . . . . trygt sovende i båden.
Da det var sidste gang før ferien havde vi også inviteret Helle og Inge-lise med.
Op ad formiddagen kom der yderlige fornemt besøg, da alle de afdelingsledere, der alligevel ikke havde noget at lave, kiggede forbi ;o)
Marianne og Jakob fik en kort prøvetur, og det gik rimeligt . . . . . .  Jakob opnåede æren af at blive grundejer og måtte hjælpes ind.
Resten blev på det tørre. Kim fik det ærefulde hverv at blive udnævnt til grillmester.
Efter middagen, der bestod af kartoffelsalat med pølser og koteletter, blev der serveret jordbær med fløde.
Vi fik  desuden optaget video om vores aktiviteter i Sunds, den vil dukke op efter sommerferien !
 Det var den perfekte dag , så nu kan vi holde ferie :o)
 
Tirsdag d. 5/7 2011
 
  Igen mødte vikaren op med favnen fuld af kaffe og friskbagte kanelsnegle.
Første stop skulle være det nye motorvejsbyggeri ved Silkeborg. Vi tog  først en lille afstikker væk fra vejen for at se gården, hvor Egon havde slidt sine første par træsko. Vi fandt det også, men i mellemtiden var der lige blevet opført en 12 meter høj vold med en firesporet motorvej i baghaven, så området havde ændret sig en hel del. Kaffen og kanelsneglene blev indtaget som bagklapskaffe på ved broområet Hørbylunde bakker.
Vi ville så køre rundt i skoven til Himmelbjerget, men området var spærret af p.gr.a. FDF Landslejr.
Da vi var blevet inviteret til frokost hos Uwe, returnerede vi til Silkeborg.
Efter en særdeles velsmagende frokost bestående af kartoffelsalat m. frikadeller og pølser gik vi samlet ned til et område, der hedder Indelukket. Navnet er dog misvisende , da området er yderst åbent og indbydende.
Her løb vi også ind i Jette, der holdt sommerferie i området.
Da vi havde aftalt at vi skulle have en kæmpestor hjemmelavet isvaffel, tog vi afsked med Uwe og kørte til slusekiosken, hvor vi brugte en formue på lækre is.
Da vi havde glemt kørestolene, måtte vi alle klare os på gåben,  hvilket gik imponende godt.
Derefter  kørte vi hjem over Laven og Sejst. 
 Vi var meget sent hjemme!
 
 
Tirsdag d.28/6
 
Hvorfor er Dan så skrap til at sejle havkajak ? Det ligger bare til os grønlændere! siger han.
 Nå, men da Mogens har taget sig en lang ferie (5-6 uger) i Grækenland, blev vi nødt til at finde os en vikar.
Det blev så Karoline, der igen måtte tage med,men jeg tror ikke , hun har så meget imod det, for hun havde da taget hjemmebagt kage med. I sidste øjeblik spurgte Helle om hun måtte komme med, og da vi alligevel havde brudt principperne for Karlklubbens kønspolitik, fik hun lynhurtigt dispensation og kunne så også tage med.
Planen var så at tage ud for at prøve den havkajak, vi regner med at købe. Og vi blev bestemt ikke skuffede, Den var både stabil og velsejlende.
Den første  "frivillige" var frygtløse Dan, der dog tumlede kajakken med stor ekspertise og rutine. Da vi spurgte om han da havde prøvet det før, lød svaret at : for os grønlændere er kajakker ikke noget problem, det er et medfødt talent, vi har!!
Vi fik alle prøvet  kajakkerne og var enige om, at det var yderst vellykket. Som træning kan det sammenlignes med ridning, da  balancen bliver trænet, men samtidig bliver armmusklerne rørt. Vi snakkede ihvert tilfælde om, at vi godt kunne tænke os, at få en "phys" til at kigge på, hvad det er vi laver.
Samtidig fik vi også optaget sekvenser til den film, vi gerne skulle have optaget og lagt ud på nettet, så vi  havde lånt/lejet et videokamera. Men i praksis viste det sig at klubbens nye digitalkamera både kan optage film og billeder i HD kvalitet, og at et af de største plusser ved vores eget kamera er, at det er  VANDTÆT !!
Frokosten blev indtaget i Flemmings garage, hvor vi også fik et indblik i bambus salg og produkter, men det vil vi vende tilbage til. Vi fik dog et par ideer , som vi vil prøve at få lavet i den nærmeste fremtid..
 
 
 
 tirsdag d.21/6
 
Igen en god dag til søs. Det var næsten en gentagelse af sidste uge. Vinden var 6-12 m/s og det meste af tiden imod, men vi fik os da kæmpet om på østsiden af Venø,  hvor vi efter et par forsøg endelig fik ankeret til at holde. Frokosten var som sædvanligt glimrende. Det er også utroligt så meget kippers,der kan læsses på enkelt stykke rugbrød !!   Der var da også et halvt stykke wiener til dessert. Vi var 7 ombord, det gik glimrende, bortset fra, at vi lå så dybt at der kom vand ind af lænsehullerne, det var dog ikke værre at Dan (næsten)  kunne holde trit med at øse det ud med en grydeske.
Bedste maritime hilsener fra de søgående medlemmer af Karleklubben !!
 
Tirsdag d.14/6 Struer
 
Spørgsmål : Hvorfor ser vi slet ingen sæler for tiden ? Svar fra Michael:; Det er fordi, der ikke er koldt nok endnu !!
 Vi var kun få i dag , to afbud p.g.a. medicinske årsager, plus en enkelt , der troede det stadigvæk var mandag, grundet den ekstra fridag, vi havde i denne uge ;o) Han blev idømt to stænger wienerbrød i bod !!§!!
Det blæste en lille pelikan i dag , da vi kom til Struer, men  da det var vestenvind , var det ikke så slemt. Det viste sig dog at vinden drejede, så vi hele tiden havde den imod, ligemeget
hvad vej vi sejlede.
Men vi fandt dog op til bøjen på Venø´s vestside. Da det blæste og vi ikke var så mange, besluttede vi at spise i salonen. Det var da ganske hyggeligt at ligge underdrejet ved frokosten, og samtidig kunne høre  "stormens" susen over dæk .  Det endte da også med at vi kom sent hjem !!
 
Tirsdag d. 7/6 2011
 
Så tog vi til søs. Vind var der dog ikke ret meget af, så vi måtte nøjes med en lille tur over til Kilen, der hvor Venø færgen ligger til. Med det var en udemærket prøvetur, vi fandt ud af , hvad vi manglede, bl.a. kaffe og en saftevandskande.
Det ER meget svært at hælde saftevand op fra en margretheskål og samtidig undgå at spilde. samtidig fandt vi også ud af at vores forsejlskøde var krøbet ca. 1 meter i vask ;o)
Da vi tog båden op sidste  år var skødet grønt af alger så vi vaskede det i varmt sæbevand. Det skulle vi nok ikke have gjort, for da vi kunne udelukke at masten havde flyttet sig eller båden var vokset  to meter , er det eneste forklaring , at skødetov ikke kan tåle vand ! ! !
Frokosten startede med lune frikadeller og derefter   smørrebrød. Vi sluttede af med kaffe og et halvt stykke wienerbrød pr. mand. Det tørre rugbrød fik mågerne, det så ud til at det smagte dem udmærket ;o)
Da vi kom i  havn snakkede vi med havnemesteren, der er ved at lave nye broer, så det skulle blive lettere at få kørestole ned til kranen, der også bliver udskiftet til en nyere model.
Der var meget stille i bussen hjem ;o)
 
Tirsdag d. 31/5
 
Vi var på vej til Vikingecenteret ved Bork havn, men da vi lige skulle lave et par svinkeærinder undervejs, nåede vi aldrig så langt.
Den første afvigelse fra ruten var selvfølgelig  det nødvendige stop ved bageren, hvor der tilfældigvis også var et  supermarked !
Rigeligt forsynet tog vi så turen mod vest. Vi skulle da også lige kigge på vindmøller hos Vestas i Lem, hvor der også blev studeret kunst- -  smedekunst ;o) der kom lige en dame forbi og hilste på , det var Marianne Kamp, der ellers var ved at læse til eksamen.
Vi fortsatte mod Bork, men blev enige om at tiden var løbet fra os  - - -  igen , så vi drejede ned til Stauning havn, hvor vi dels spiste frokost, dels kiggede på alle mulige mærkelige både.
Solid frokost og sent hjemme.
 
Tirsdag d. 24/5 ( der er kun 7 måneder til jul)
 
Den mest planlagte tirsdag længe, og så gik det alligevel galt ;o) Plan A var påsætning af mast på Colle, plan B var arbejde i metalværkstedet, da vi er bagud med arbejdet, dels pander dels haveborde.
Vi havde lige affundet os med at arrangementet på Struer havn gik i vasken p.gr.a for meget vind (Det lykkedes heller ikke dagen efter , noget med et lavtryk over Norge ), med det passede så udmærket med kælderarbejde, da vi så fik at vide at det ville kollidere med en påtænkt inspektion i værkstederne !!!! Så besluttede vi at køre en tur.
Vi startede i Bilka Holstebro, fem sultne mænd, der køber ind , det ender galt ;o), samtidigt fik vi også hilst på Henrik fra Buur,tidligere medlem af klanen, der er i praktik hos værktøjsafdelingen  i Bilka.
Derefter til Struer, hvor fortøjningerne på Colle blev tjekket, større ting måtte vente , da det blæste en kold nordenvind på tværs.
Derefter til vores klubhus på Oddesund havn, hvor frokosten blev indtaget, lune fiskefileer, rejemadder m. æg ,efterfulgt af en tur rundt på havnen med isnende kold blæst !!
 
Tirsdag d. 17/5
 
På grund af vejret aflyste vi en tur  til Struer, hvor vi skulle have sat mast på "COLLE", men det må vente.
Så det blev smedenes dag ! Sjældent er der blevet gået sådan til den som i dag. Der var da også flere af medlemmerne, der gik fra fra arbejde, trætte og meget beskidte ;o)
Dagen startede med en lille udflugt til VOLVO, hvor vi skulle låne en 20 tons presse, for at fabrikere bålpandekagepander i  større mængder, da vi havde modtaget en ordre på 25 stk.
Testen gik udemærket, så nu var  det bare med at komme igang.
 Efter kaffen og franskbrødsmadderne gik vi i værkstederne, hvor der dels skulle laves  pander,slæbes træ til fuglekasser, ryddes op og så skulle vi også starte på tre nye haveborde, så alt i alt har vi rigeligt at lave.
Men vi nåede langt, vi har næsten skåret det hele ud til havebordene og halvdelen af panderne er også klar til at sende til presning.

og i dag var der rigtigt wienerbrød til kaffen ;o) 

Tirsdag d. 10/5

 
Vejrudsigten havde lovet stille vind og regn, men vi løb risikoen og kørte til Sunds for at få de sidste både i vandet.
Men Mogens klargjorde de sidste to både, fik Allan R. og Egon premieresejladsen i de to både , vi havde fået lagt i vandet.
Det blev en sørgelig debut, i samme øjeblik de kom ud på åbent vand, lagde vinden sig .
Det blæste nul (0) sekundmeter, men efter at lave ligget og  vippet rundt en halv times tid og ventet på bedre vind, hentede Dan skuderne ind igen. Sejladsen efter  Dans speedbåd blev også den vildeste oplevelse på vandet i dag. Men vi fik de to sidste både i vandet og frokosten var som sædvanlig god ;o)
 
 
Tirsdag d. 3 maj !
 
Planen, som vi selvfølgelig heller ikke fulgte i dag var, at vi skulle have  bådene i vandet i Sunds, MEN vejrudsigten lovede torden, blæst og voldsom regn, så det blev ændret. I stedet kørte vi ud og kiggede på den nye motorvej ved Silkeborg, hvor der også lige blev tid til et stykke kringle m. saftevand.
Efter dette fortsatte vi til Gjern Automobilmuseum, men Ak !
 Der var lukket, en lille læsefejl på nettet, og vi fandt ud af, at ganske rigtigt åbnede museet den 1/4, men kun i weekenderne ;o(   Vi gjorde klar til at tage et billede af den lukkede dør, da den dog pludselig gik op .
Det var damen,der pudsede bilerne, der var på arbejde , (der var også nok at tage fat på da der var ca. 100) det var forresten også hende, der ejede museet.
Vi fik lov til at komme ind i en time. Da vi havde kigget på biler og nøgne damer, (kølerfigurer) begyndte det at regne voldsomt, så vi søgte ly i "Karlekassen" til en solid frokost.Det er ganske hyggeligt at sidde med frokost og varm kaffe i en campingvogn,mens det styrter ned ;o).
Da det blev tørvejr, var vi også klar til at køre hjem. Der er pragtfuld natur og snoede veje med "mavebakker" ved Gjern, men efterhånden faldt flertallet i søvn, så vi havde en stille hjemtur ;o)
 
 
Tirsdag d.26/4
 
Det er stadig foråret, der står for døren og med foråret er det jo også sæson for bådklargøring. D.V.S. kedelige timer med maling og polering. Desværre havde vi ikke helt det personalemæssige på plads, så selskabet måtte "nøjes" med  cheif one til at lede foretagendet. Vi tog campingvognen med til Sunds( vejrudsigten havde lovet skyer og lidt regn), men det blev hurtigt alt for varmt, så formiddagskaffen blev indtaget i det fri,  derefter blev holdet delt op i to . Dem, der lavede noget og dem , der ikke lavede noget ;o). Der blev så gået til den med polering i et par timer, dog afbrudt af kaffepause, frokost, endnu en kaffepause, og  så må vi ikke glemme frugtpausen ;o). Men resultatet blev dog, at vi nu har 4 færdigpolerede både !!

 

 

 Tirsdag d. 12/4 2011

 
Hej !
Det var egentlig meningen , at vi skulle ud at rulle med Æ´Karlekass, MEN det blæste en halv pelikan idag, så vi krøb i ly i kælderen istedet for. Men det havde nu også nogle fordele,  gratis smørrebrød for eksempel ;o).
Efter morgenmødet blev opgaverne så fordelt. Der skulle pudses vinduer indvendigt i festsalen og sættes stole op til stormødet i morgen.Desuden skulle der laves et tøjstativ til damernes omklædningsrum.
Så holdet blev delt, alle tøsedrengene gik over for at pudse vinduer og sætte stole op , mens grovsmedene blev i værkstedet. Og vi nåede faktisk det hele. Det passede lige da vi var færdige med vinduerne og hentede vores belønning (30 stykker smørrebrød, så meget smørrebrød, at vi måtte hente Kim Sørensen for at få det hele spist).
Da var smedeholdet også færdige med tøjstativet. Det nåede lige at blive styrkemæssigt afprøvet af Dan , der lavede armbøjninger i det.

 

Tirsdag d.5/4 2011

Idag var der nogle, der  synes, at vi ikke skulle ud at køre.De havde nemlig hugget vores bus, men det var faktisk også ligemeget, da det øsede ned og var koldt hele dagen.
Så vi startede med rundstykker,  mens dagens program blev diskuteret. Først skulle der  pudses vinduer. Mogens havde indgået en kontrakt med Ingelise om, at hvis vi pudsede vinduerne i festsalen, så fik vi smørrebrød til frokosten.
Vinduespudserne nåede lige at blive færdige , før det begyndte at regne kraftigt, så man kunne alligevel ikke se om de var pudsede ordentlig. Men smørrebrødet var reddet. To hele fade med det lækreste smørrebrød, og der blev spist op ;o)
Imens fik de andre leveret det sidste havebord, det vil sige det blev bundet på køberens trailer, så nu er vi færdige med det , men allerede nu er arbejdet startet på et par nye borde, vi fik da ihvertfald målt jernlageret op, og  fundet ud af , hvad vi manglede af materialer for at gå igang .
Vi fik også skrevet en lille artikel til Bytoftens nye avis, primært med reklame for os selv ;o), samt redigeret billeder og uploaded nye fotos til Webalbum. 

Tirsdag d.29/3

 
Dagens opgaver var mangfoldige, desværre nåede vi ikke dem alle, men vi startede som sædvanligt med kaffe, denne gang var det dog uden wienerbrød eller blødt brød, som vores tidligere krønikeskriver altid kaldte det !
Vi er nemlig slået ind på en ny linie, nemlig den slanke linie, men mere om det senere.
Vi startede en runde med emnet , hvem er jeg , hvad har jeg lavet før , hvor er vi på vej hen og hvad får vi for det ??
Hvem skulle jo have troet, at Per blandt andet havde opfostret leopardunger ;o)
Vi nåede ikke hele vejen rundt, da vi vi også skulle have hentet træ til produktionen af haveborde, så alle mand steg til hest  og kørte til Roslev trælast, hvor vi fandt noget udsøgt maghonitræ, også kaldet terassetræ. Vi skulle egentlig også have været ud for at købe redningsveste, da sejlersæsonen nærmer sig, men vi nåede det ikke .
I stedet opsøgte vi den lokale NETTO, hvor vi blev modtaget med høflige håndtryk af butikschefen. Indkøbene til frokosten bliver nu og fremover af en anden karakter, da vi er blevet enige (?) om ,at vi vil til at spise lidt sundere.Vel hjemkommen læssede den ene halvdel træ, mens de andre skrællede grøntsager. Det tager lang tid at ordne grøntsager og det tager også lang tid at spise, så vi er enige om at det er ret besværligt at være så sund ;o) Bagefter arbejdede  vi på  en ny kørestol til Dan , med større og bredere dæk, så det skulle være nemmere at køre ude på grusvejene.
Dagen var ved at være slut , Mogens og Flemming ordnede opvasken !!

Tirsdag d.22/3

Dagens tur var ikke planlagt, men vejret var simpelthen for godt til arbejde i kælderen. Så plan B var kartoffelsuppe m. stegt flæsk(  Mathias`s suppe) lavet over bål.
Så turen gik til Røjen shelterplads. Mens der blev lavet kaffe, serveret med kringle, ordnede resten af holdet grøntsager.
Den store uenighed opstod, da vi ikke kunne blive enige om hvor meget piskefløde, der skulle i suppen,der  var  nogen , der mente, der at man hellere skulle spæde til med vand, men det endte dog med at den  blev "velsignet" med en halv liter (piskefløde).
Derefter gik vi direkte til pandekagerne, men midt under idyllen fik vi pludselig besøg af en herre  fra kommunen, der ikke mente at vi havde lov til at være på shelterpladsen med bus og campingvogn. Men vi havde da heldigvis et stykke papir med den oprindelige tilladelse fra 2009. så nu må vi jo se , om den stadig gælder.
Efter dennne lille episode var det tid til korsang, da vi nu regnede med at vi var så langt  ude i skoven at der ikke var nogen, der kunne høre os ;o). Det gik nu meget godt !! Der var ikke et dyr i skoven, da vi var færdige med at synge ;o)

Inden vi kørte hjem, var der dog lige tid til motionstur rundt om skoven:

Tirsdag d. 15 marts !

Der var almindelig uenighed om, hvad vi skulle  i dag . Der var nogen, der mente,  der skulle arbejdes i værkstederne for at fortsætte den samfundsnyttige produktion af haveborde og fuglekasser. Andre ville hellere på landevejen!  Men demokratiet blev sat ud af kraft, da Deres krønikeskriver ikke fik sin vilje.
Starten blev lidt forsinket, da Dans højre baghjul  besluttede at opgive luften lige før afgang.Første stop blev  hos ALDI, hvor depoterne blev fyldt op.Der var dog lige penge tilovers til den obligatoriske stang Wienerbrød.
Vi  kørte til Abildå brunkulslejerne , hvor vi indtog formiddagskaffen, efter der var blevet skubbet lidt rundt med togvognene.Derefter videre til Præstbjerg naturcenter, men først skulle vi da lige "lytte" til en vindmølle , der stod ved vejen.
Nu skulle der motioneres inden  frokosten, så alle mand gik den den lange rute rundt om Præstbjerg Sø. Efter det var overstået, skulle frokosten indtages , og det skulle selvfølgelig være i det fri !! Så vi sad pænt og frøs  jammerligt, men spist blev der da ;o)
Efterhånden søgte folk dog enkeltvis tilflugt i æ`Karlekass` , som vores campingvogn var blevet døbt, mens vi andre lige  var væk et øjeblik - - - - -
Frisk kaffe og jordbær med cremefraiche fik dog efterhånden den rigtige kulør tilbage til de forfrosne medlemmer af klubben. Afslutningsvis var der fri leg, hvor de forskellige tovbaner og gynger blev prøvet af :o) 
Se de tilhørende billeder på PICASAWEB

Tirsdag d.8 marts

 
Da vores sædvanlige krønikeskriver ikke er sammen med os længere, må jeg efter bedste evne videreføre logbogen.
I dag  var vi på vejen igen, for første gang med sommerholdet. Turen gik til Hvidesande, hvor vi besøgte Fiskeriets hus.De gav oven i købet pensionistrabat på entreen, hele 5 kroner !!!
Efter et par timer der, kørte vi  ned til havnen, hvor vi fandt et sted med udsigt.
Frokosten blev indtaget i god ro og orden, og der var rigeligt ;o) Mogens insisterede dog på at vi også skulle have pandekager.Så efter en fuld frokost, var der  hos visse deltagere lige plads til at klemme en enkelt eller to pandekager ned.
Derefter var vi alle faktisk klar til en middagssøvn, men det var tid at køre hjem , dog med en lille rundtur i Hvidesande, hvor vi også så den lokale isbryder på arbejde , altså, der er stadig is på vandet her i marts måned.
Se de tilhørende billeder på PICASAWEB

    Torsdag d. 24 februar.
Dagen blev igen brugt i kælderen og i Vildbjerg.
  Dagen startede som mange af de andre torsdage. Dvs. først var det Dans fødselsdag der skulle fejres og det blev den også.   Dagen  blev for smedene brugt endnu engang på Galvanizeringen i Vildbjerg. Idag skulle skelettet til havebordet hentes hjem igen.
  Endnu engang kendte Søren vejen fra Bytoften og ud til Galvanizeringen i Vildbjerg. Idag var der ingen græsplæner som Søren kunne prale af.
  Istedet kørte vi en anden vej hjem fra Vildbjerg til Tjørring. Men først hentede vi havebordsskellettet.
  Da vi kom ud til Galvanizeringen kørte vi hen til den port hvor vi havde afleveret bordet ugen før. Vi aftalte at Søren og Dan endnu engang skulle vente i bilen. Det var de to herrer pletvis utilfredse med så efter lidt plagen kom de begge to med ind i Galvanizeringen.
  Første stop blev desværre ved den forkerte port. Så efter at chief two havde forhørt sig rundt omkring blev vi vist hen på et lager der kun lå 10- 20 meter fra hvor vi havde parkeret bilen. Så  galt var det heller ikke.
  Vi blev guidet ind i en meget stor hal hvor der ikke var så meget ny- galvaniseret. 
  Vi fik at vide at vores tre haveborde var færdig galvaniseret. Ham værkføren der hjalp os hed Michael Thomsen og han var meget venlig. Søren spurgte Michael om der stadig var øl problemer på fabrikken. Fordi Søren havde gået i skole med en arbejdsdreng som galvanizeringen engang havde haft og ham drengen havde fortalt Søren om alle de øl der blev drukket dernede.
  Til det spørgsmål svarede Michael: Jo engang havde vi alkohol problemer. Jeg husker specielt en mand der engang arbejdede for os. Vi har jo formiddags-pause fra kl. 9.00 til9.30 og i løbet af den halve time kunne ham manden nå og køre ned i fakta og købe to elefant øl og drikke dem og så igen stå på sin plads inden pausen var forbi.
  Vi fik de tre haveborde med hjem, nygalvanizeret og de var flotte.
  Da vi kørte fra fabrikken ville Søren jo gerne prutte om prisen. Men sådan gik det ikke idag.
  Søren havde jo fået lov til at vise vej hjem til Tjørring fra galvanizeringen. Sidste gang vi kørte hjem fra galvanizeringen så vi jo en masse flotte græsplæner så samtlige passagerer i bussen glædede sig til at se hvad Søren nu kunne finde på.
  Istedet for den nærmeste vej ville Søren fra galvanizeringen
om bagved Kvik køkkener, ned på en max 15 år gammel vej. På vejen hjem fik vi ikke set nogle af de græsplæner som Søren havde slået i gammel tid. Men vi fik set nogle af de gamle fabrikshaller som Søren havde arbejdet i.
Efter den lille rundvisning som Søren havde bestemt kørte vi igen imod Tjørring.
  Men hjem ville bussen ikke ihvertfald ikke direkte. Chief two mente at vi skulle ud igennem Sinding. Så tænker i nok hva vil i da i Sinding. Jo chief two ville ud og se Lotte Bak`s nylavede hus.
Det er ikke bare fire vægge der er  sat tilfældigt sammen. Nej det er vist et mesterværk for Lottes mand som har bygget den. Efter et hurtig kig igennem busruden kørte vi hjem til Bytoften igen.
  Da vi kom hjem fra smede-gutternes tur var smedeholdet heldige med at middagsmaden var ved at blive sat på bordet. Maden blev spist og alle var tilfredse. Hvis der er nogen klager over maden så kommer vedkommende der har klaget selv i køkkenet næste gang. Efter maden blev der sat hjul på de tre nygalvanizerede borde. Bordene var så småt ved og tage form. Men næste gang der er arbejdsdag i kælderen sker der ihvertfald noget.
  Jeg må melde samtlige læsere af dette at det desværre er for sent og komme med ønsker på noget vi kan lave. Men hvis der ikke er nogle indvendinger om prisen så kan vi nemt aftale et eller andet. 

Herreklubben torsdag d. 17 Februar
Dagen idag blev brugt i kælderen og i Vildbjerg. Så tænker i nok "Hvad sker der dog i Vildbjerg." Det fortæller jeg jer gerne. Men først lidt om det obligatoriske morgenmøde.   Vi mødtes alle til normal tid kl. 10.00 i kælderen. Mindsanten om ikke Kurt A havde fødselsdag i dag, og sørme om ikke Kurt han ville give et rundstykke og det fik han lov til.
Nå men efter at vi havde spist vores rundstykke, skulle vi igang, fordi der var meget, der skulle laves idag.
  Smedeholdet skulle idag til Vildbjerg? I Vildbjerg har de en Galvanizering og efter som smedeholdet havde et skelet til et havebord, som skulle galvanizeres var det jo med og komme derud.
  Smedeholdet fik afleveret havebordet ved port 6. Vi fik så at vide at vi kunne komme derud igen og hente bordet om en uge. Smedene gik med på ideen. Så nu skal smedene derud igen om en uge og hente et færdig galvanizeret bord.
  Efter besøget på Galvanizeringen skulle holdet hjem til kælderen igen men inden holdet kørte imod Tjørring igen så Søren lige sit snit til og give smedeholdet en stor rundvisning i Vildbjerg. Men sådan gik det ikke idag. Men lidt rundvisning blev det da til. Ja nu ved samtlige smede ihvertfald hvor Søren har arbejdet efter skole.
  Efter lidt rundvisning hvor vi fik set næsten samtlige græsplæner som Søren havde slået efter skole kom vi hjem til kælderen igen.
Men nu var det middagstid og vi var heldige med at der stadig var lidt urørt mad. Maden blev spist og det var bar dæjlig. Efter maden var der ikke noget arbejde der ventede på at blive lavet. Så vi fik tidlig fri og det var bar dæjlig.

Rugbrødrerne torsdag d. 10 feb.


Dagen idag var næsten som mange af de forgående torsdage. Men der manglede en vigtig person i kælderen idag? Personen, som vi manglede idag, havde meldt sig syg. Idag manglede vi chief one. Han havde fået sig en skrækkelig influenza. Sygdommen har holdt chefen hjemme hele ugen.
  Men hul i det, fordi i kælderen var der stadig pædagog Skjellmose, praktikant Henrik og Chief two.
  Det var jo også Bennys fødselsdag idag og det skulle jo fejres. Så idag fik Benny lov til og give et rundstykke + en snegl.
  Efter at vi havde fejret Bennys fødselsdag blev vi delt og sendt ud på de vante arbejdslinier. Eftersom at Chief one var blevet hjemme idag måtte IT- linien bruge praktikant Henrik. Da vi skulle til og gå igang sagde
Chief two at han forresten havde fået pålagt sig det job at tage dupperne af stolene i den nye gildesal og sætte nye dupper på alle stolene.
Da der kun var en svejser i smedeværkstedet, var der ikke arbejde nok til alle. Fordi idag skulle der svejses.
  Søren som havde svejset sidste gang meldte sig som hjælper til og hive dupper af og sætte nye på. Praktikanten og Søren gik glade med i gildesalen.
  Ved tolv tiden skulle der laves middagsmad og vi glædede os til noget varmt mad. Men sådan skulle det ikke være idag? For fra idag har vi fået forbud mod at lave varm mad, det er vist noget med, der  mangler  en em-hætte og det er ikke forsvarligt med mad så tæt på det arbejdende folk.
  Men klokken nærmede sig arbejdstids ophør og vi var alle tilfredse med hvad vi havde nået idag.
  

Rugbrødrene d. 3 februar

Dagen idag blev endnu engang i kælderen?
  Vi mødtes alle til normal tid klokken 10.00 i kælderen.
  Vi mødtes og aftalte hvad, der skulle ske idag? I smedeværkstedet skulle der endnu engang svejses og til det var alle smedene jo med på.
Oveni svejseriet skulle smedene også klare og mætte samtlige munde i kælderen til middag. Det var idag  nemlig samtlige smede, der havde køkken- tjansen. Idag skulle der skrælles fem kilo kartofler og svitses noget kød. Så når det alt sammen var færdiglavet. Så vupti havde vi fremstillet stegtt flæsk med persillesovs, kartofler og rødbeder.
  I løbet af formiddagen delte de fire smede sig så i to hold. Ved svejseren valgte smedene så i fællesskab og lade Chief 2 og Søren Rasmussen stå og sidde og så svejse bordbenene fast. Imens der blev svejset blev Dan Lund og Per Christiansen så indkaldt til køkken- tjansen. De to i køkkenet klarede tjansen ok. med pil op. 
  Da eftermiddags arbejdet skulle til og igang sagde chief one. " Vi har jo fået diverse ønsker om hvad der kunne ske i denne gruppe". (Se vedhæftet fil).
Ellers skete der ikke det helt vilde videre idag.
 

D. 20 januar Rugbrødrene på arbejde igen i kælderen.

  Jeg har igen fulgt smedearbejdet. I smedeværkstedet idag var der Dan Lund, Per Christiansen, Søren Rasmussen og sidst men ikke mindst Chief two Mogens.
  Vi mødtes alle tre arbejdslinjer klokken 10.00 til det obligatoriske morgenmøde. Rundstykkerne blev spist. Imens vi fik vores rundstykke fik vi og vide hvad der skulle ske på den linje, hver enkelt havde valgt sig på ind på. Idag i smedeværkstedet skulle der færdiglaves  de haveborde, som vi var igang med.
  Det hele gik som smurt idag. Men vi blev ikke helt færdig i smedeværkstedet idag. Så derfor er der stadig noget at lave næste gang. Arbejds dagen gik fint idag. Middagsmaden blev idag lavet af tømrerlinien, da det faste madhold, IT linien var ude for at hente brosten og reservedele, maden blev spist og vi var alle tilfredse med det, der var tilberedt.
  Da vi sad og spiste kom Chief one nok med dagens bedste forslag? Han forslog at der skulle varm mad på programmet. Så næste gang eller ihvertfald snart bliver der serveret en varm ret.
  Så nu glæder jeg mig til at der bliver serveret f.eks. and med brune kartoffler. Men vi starter med en ungkarle middag: Spagetti med kødsovs og ihvertfald ketchup.
  I

Herreklubben "Rugbrødrene til hjemmelig hygge hos Chief one. D 12 jan.

 
  Først ser jeg det som min pligt at fortælle alle læserne af "Sørens dagbog" at ikke alene har klubben fået nyt navn også Kap 1  og 2 har fået nyt navn. Kap 1 og 2 er slettet, nu hedder de eller nu vil de kaldes Chief One og two
  Dagen idag d 12 jan. var gruppen nødt  til og tage på besøg hos Chief one. Grunden til besøget var fordi Chief two var på skiferie. Men idag var det også Egons fødselsdag og det skulle fejres.
  Vi mødtes i kælderen alle mand til normal tid klokken 10.00. Da vi alle var mødt op satte vi os som vi plejede rundt om det normale spisebord til alle Rugbrødrene. Bordet var idag fint dækket med flag, kaffekopper og terklerkner.
  Da vi alle havde sat os rundt om bordet kom Egon med rundstykker til os alle, derfor havde Chief one dækket fint op.
  Efter dem det var Egons fødselsdag så skulle han da også have en gave.
  Men det havde Chief one selvfølgelig tænkt på. Derfor sagde Chjef one at "nu når vi er i Sunds ved søen og sejle så mangler vi nogle gange en hjælper bla. på bådbroen og inde på græsset til og hjælpe de sejlene en redningsvest på osv. det er der jeg har set at du godt kan hjælpe til og derfor spørger jeg nu dig Kunne du tænke dig og komme til og arbejde i Sunds sammen med personalet fra Bytoften." Egon svarede ja til det hele og derfor er Egon nu en af de bestemmende når sejlads begynder igen i Sunds til april. 
  Klokken var ved og være mange og derfor sagde Chief one "Vi er desværre nød til og lukke samtlige linjer idag fordi Chief two er på skiferie. Derfor har jeg kigget lidt på hvad vi så skulle lave og jeg ser ikke andet at gøre end og tage hjem til mig. (Måske ikke lige den mest pædagoiske løsning men vi gjorte det alligevel).
Da vi så rullede ud af Bytoften var vi alle med og klar på og få en på opleveren.
  Da vi nåede hjem til Chief one blev vi alle guidet ind foran chefens tv. Så kom de magiske ord fra Chief one." Imens jeg går i køkkenet kan i så se endnu en film om 2 verdenskrig. Filmen kom igang og alle Rugbrødrene var tilfredse. Men denne film der kom på idag var afsnit 1 ud af 8 tror jeg nok. Men det var lige meget for filmen var faktisk ok.
  Efter filmen kom chefens kone hjem fra job. Men maden var på bordet og derfor skulle der spises.
Kort efter middagsmaden blev kaffen brygget og Chief one`s kone fandt lidt chokolade frem og Benny fik ild i sin 7-8 cigaret.
  Dagen var nu ved og være gået og Rugbrødrene vendte snuden hjem ad. Endnu en god dag hos chefen og hans kones recidens.Smiley med åben mund

Rugbrødrene ( de tidligere Wienerbrødrene)
Torsdag 6/1-01


 
  Vi mødtes idag til den første kælder samling efter ferien.
Vi havde idag fået nyt navn. Vi har skiftet det gamle navn Wienerbrødrene ud til Rugbrødrene. Der var flere forslag til et nyt navn. Der var en, der forslog KGB. Det står for Kælder gruppen Bytoften. Et glimrende forslag synes vi alle. Men som i alle nok ved, så står KGB for noget helt andet og derfor blev det til Rugbrødrene. Vi var også mere eller mindre trætte af at blive sammenlignet med wienerbrød. Så derfor er gruppens nye navn Rugbrødrene.
  Der manglede et ansigt idag og det var Henrik fra Buhr. Han var flyttet hjem til Buhr efter genoptræning på Bytoftens B+G afdeling.
  Så idag var de en mindre i tømmer- værkstedet, men de var dog stadig igang i tømmer- filialen.
  Jeg har jo fulgt arbejdet i smede- lavet igen idag. Idag skulle der laves en ny bestilling? Kap 1 og 2 havde fået en bestilling på haveborde der var 5 meter lange og 1, 5 meter brede  (mindst). Bordene skulle laves af noget jern som der bla. skulle svejses på. Så det var jo lige et job for Søren.
  Men dagen idag skulle først bruges på og skære kanterne til bordene ud i de rigtige længder.  Det blev hurtig gjort, da de havde en akademisk indskubber til jernsaven i kælderen. 
  Imens, der blev målet og savet hos smedene, blev der fremstillet fuglekasser hos tømrerholdet. De havde også fået flere bestillinger på fuglekasser. Så mens der blev knoklet på Bytoften i kælderen, var IT- holdet taget til Sunds for at tømme de både, der var trukket op på land, for regnvand. Det gjorde de, fordi hvis det bliver minus grader igen så kan bådene gå i stykker.
  Når alt kommer til alt, så gik det godt på alle fronter idag og vi er nu klar til næste møde i kælderen.
 

Den 23 december 2010

Så går karleklubben på Juleferie
De hårdtarbejdende karle var samlet i kælderen for sidste gang i år.
  Vi mødtes som altid klokken 10.00 til morgensamling i kælderen. Men hvad var det? kap 1 og 2 havde dækket et fint bord op. Jamen, vi havde da haft julefrokost med det hele inkluderet. Nå, men vi fandt en plads ved bordet alle mand. 
  Vi samledes rundt om det fint dækkede bord og gjorde klar til obligatorisk morgenkaffe + lidt kage (småkage). Vi vidste jo alle mand, at der ikke var penge i kassen til det helt store ædegilde. Men da de 2 kaptajner og Skellmose havde sat sig begyndte vi med lidt kaffe og kage (småkage). Det var jo d. 23 december. Altså sidste gang inden jul.
  Men julefrokost havde vi jo haft. Kap 1 vidste lige hvad dagen skulle kaldes? Jule afslutning for Karleklubben. kap 1 sagde de berømte ord
"Dagen idag er ikke som almindelige hverdage. Idag holder vi juleafslutning for alle de penge vi har tjent i de første 2-3 måneder. Vi har jo holdt julefrokost og derfor er dagen idag udråbt som Juleafslutnings dag".
  Okay, nu taler jeg vidst for mig selv? Jeg var ikke videre sulten idag, men jeg spiste hvad der blev serveret. Det blev til morgenkaffe og da vi var færdige med det kom næste ret. Sådan blev det ved indtil klokken ca. 14.00 for der kom dagens gæst?
 Kap 1s kone, klubbens førstedame. Kap 1 og 2 havde været ude på låne- markedet og derfor stod " De kvikkes " møj gamle klaver nu lige ved siden af spisebordet. Jo de to kaptajner mente at vi godt kunne bruge lidt musik. Derfor havde kap1 fået sin kone til og komme. Konen er jo lærer på Gullestrup folkeskole og hun var jo videre god til at spille på klaver. Så derfor fik hun lov til at spille et par numre for os. Det blev alligevel til en 6-7 numre tror jeg nok.
Dagen sluttede lige så godt som den var begyndt, fordi at alle var glade og tilfredse med det første vinterhalvår .Efter godt halvdelen af tiden i kælderen er Karle klubbens medlemmere ved at være kendte i kælderen. Dvs. at om torsdagen når Karleklubbens medlemmere mødes i kælderen, så ved de forskellige medlemmere, hvor de skal være.
  Som medlem i Karleklubben vil jeg, Søren Rasmussen nu fortælle jer nysgerrige læsere lidt om, hvorfor vi kommer derned gang efter gang? Grunden til at vi har valgt kælderen, er blandt andet fordi, at de fleste medlemmere savner at komme igang med og lave noget menningsfyldt hverdagsarbejde. Næsten alle arbejdsgrupper er repræsenteret i kælderen om torsdagen.
  Vi har bla. 2 tømrere arbejdende, samt en træ skubber ( En mand, der har arbejdet på en møbelfarbrik) til at arbejde i  træværkstedet.
  Så er der også et smedeværksted. I smedeværkstedet bliver der bla. svejset, skåret jern ud i de rette længder og pudset o. Sidste job man kunne få i kælderen er og komme til og arbejde på et IT hold. På IT holdet kunne man bla. lære at arbejde med en computer. Desuden er det IT holdet , der skal lave frokosten, en meget vigtig ting.. Man kan ihvertfald lære lidt mere end og åbne en avis´s hjemmeside. 
 Grunden til at vi kommer igen i kælderen hvergang. Kunne jo være fordi, at vi kælderarbejdere er blevet trætte af  Trivial, Ludo eller noget helt tredie, som også kunne være og tømme en opvaskemaskine og så finde ud af, at knivene skal være helt til højre og at glassene ikke må stå for tæt i skabet.
  Nej, så vil vi kælderarbejdere sku hellere lave noget rigtig mandfolkearbejde. Så som at svejse, høvle og starte dagen med kaffe+ morgenbrød.
Jeg ved at Bytoften skal spare mange penge, men jeg håber ikke at Karleklubben må blive nødt til at lukke også. Vi er alle i Karleklubben enige om at vi skal blive ved med og eksistere.
  Karle klubben har ingen nævneværdige udgifter. Derfor er vi ikke interresserede i at få lukket vores torsdags aktivitet

.Glædelig jul og godt nytår

 
 Talsmand for herreklubben.

     Søren Rasmussen.
    

Torsdag d. 16 dec. Herreklubben arbejder stadig i kælderen.
Ja, julen nærmer sig og herreklubben på Bytoften knokler næsten røven  ud af bukserne, fordi julen står for døren. Idag har jeg igen  arbejdet i smedeværkstedet. Hos smedene blev der svejset og skåret jern ud i de rigtige længder.
  Idag var der afbud fra Per Christiansen. Men gutterne kæmpede sig alligeveller igennem dagen med bravur. Idag skulle der svejses. Til det meldte Søren Rasmussen sig. Søren var oppe på tæerne, fordi han var bare klar.
  Vi mødtes som vi plejede klokken 10.00 i kælderen til morgenkaffe + lidt kage og det var bar dæjlig.
Der var jo ikke videre meget at gå igang med idag. Men der var stadig noget vigtig der skulle laves. Det der manglede var jo bla. Sørens yndlings beskæftigelse? Nemlig og lave rigtig smede arbejde som Søren kalder det. Der skulle svejses og det synes Søren bare var sjovt.
  Imens Søren " kæmpede med svejseren skulle der skæres noget jern ud i rigtige længder og der havde vi jo Dan Lund. Dan klarede udskærings opgaven til Bravur.
Dagen gik og vi hyggede os i smede- bodegaen og kæmpede os godt eller ok igennem dagen. Idag var der middagsmad, lidt forsinket, men vi klarede os alle godt igennem dagen alligevel.

Torsdag d. 9 dec. Herre-klubben i kælderen.
Vi mødtes klokken 10.00 i kælderen. Vi blev delt op ved  vores spisebord på de tidligere valgte arbejdslinier.      Som sædvanlig har jeg fulgt arbejdet i smedeværkstedet. Idag var der Dan Lund, Per Christiansen og Søren Rasmussen. De fik begyndt på nogle nye lysestager der kan bruges som julegaver. Nu er jeg jo ingen dommer men jeg giver alle tre arbejdere i     smedeværkstedet et stort 5 tal. Der blev arbejdet hårdt i smedeværkstedet.
  Søren fik også en udnævnelse igen. Men nu når jeg har kigget på alle de forskellige priser som Søren har fået kan jeg nu se at Søren har modtaget den samme pris to gange. Ved sidste jul modtog Søren også prisen akademisk sliber og den pris kom igen idag.
 Dagen idag fik IT- gruppen igen middagsmad tjansen. Maden blev som eneste fejl først serveret klokken 12.45. Tilgengæld havde kap 1 så også som et plaster på såret fundet nogle af gruppens første dames rødbeder frem. "Ved i hvad"? Rødbedernes moder, kælderholdets første dame skal have ros for at rødbederne stadig smager godt. Selv efter en uge i køleskabet, kan de stadig spises og det blev de næsten også allesammen.
    Vi sluttede klokken 15.00. Der var ved arbejdstids- ophør idag stadig arbejde nok til næste gang. Så nu ved vi hvad næste gang kommer til og gå med.

   Torsdag d. 2 december

Julefrokost i herreklubben

Denne dag var kælderen lukket for samtlige medlemmer i herreklubben. Fordi   dagen skulle bruges på julefrokost. Ja, vi havde aftalt og mødes omme ved Kap 1 og der indtage opimod 7 retter mad.

Brugerne mødtes på parkeringspladsen ved Bytoften til normal tid klokken 10.00. Vi blev guidet ind i bussen af kap 2, fordi Kap 1 havde fået lov til og holde fri idag, så han kunne dække bord. Der var også 7 retter, som kap 1 skulle dække bord til. 7 retter lyder af meget, men så slemt var det ikke. Så tænker jer, der læser dette nok

"Hvordan faen får brugerne penge til et sådan ædegilde". Men jeg lover jer alle nysgerrige, at vi ihvertfald ikke bruger nogle offentlige kroner på et sådant ædegilde. Vi ved jo, at der ikke er flere penge i kassen. Men en julefrokost skal man sku have. Derfor har vi brugere arbejdet en smule hårdere med og lave fuglekasser og lysestager. Pga alt vores slid i kælderen, havde vi råd til lidt mere end en flæskesteg.

 
Menuen kan ses herunder.
  
Sild med hjemmelavet carrysalat
Fiskefilet med remolade
Sylte med sennep og rødbede
Rullepølse
Flæskesteg med rødkål
Frikadelle med varm rødkål
Kiks med ost   
Kaffe med marcipanbrød
 

Altsammen i højeste kvalitet, leveret fra vort eget køkken på Bytoften. 

 

HERREKLUBBEN PÅ JULETRÆS JAGT 25 NOV.

Dagen idag blev brugt på og finde Bytoftens kommende juletræ.
I dag blev dagen brugt på og finde og bringe Bytoftens juletræer fra en gård hjem til Bytoften.
  Kap 1 havde dagen forinden fundet et godt sted, som havde juletræer til salg.
  Så efter alle brugernes ankomst kørte vi så afsted imod Vildbjerg, hvor vi skulle hente Per Christiansen, som er herreklubbens eneste bruger, der ikke bor inden for gåafstand til Bytoften. Da vi hentede Per, manglede vi kun en ting yderligere og få med i bussen? Det er det nok vigtigste, vi manglede? Men hvad kan det dog være? Nåååååååååååå jo selvfølgelig kaffe + lidt blødbrød. Men det blev hurtigt handlet og så kørte vi videre imod vores egentlige mål, som var juletræs handlen som lå ved Snejbjerg.
  Da vi ankom til den nydelige bondegård. Blev kaffen hurtig brygget og vores nyindkøbte wienerbrød blev hurtig stillet frem i vores   campingvogn. Da vi alle var samlet i vores campingvogn kom kaffe + det bløde brød på bordet, og vi var alle glade. Efter kaffen med det løse, var det tid til at gå på juletræs jagt. Men jagten blev hurtig indstillet fordi Kap 1 havde opdaget at bondemanden selv havde fællet nogle juletræer. Kap 1 klappede i sine store næver og sagde " Vi tager bare 12 juletræer, der er fældet så slipper I også for at få sne og sjap ned i skoene.
  Som skrevet så gjort. Vi købte 12 træer, der ihvertfald var kønne nok.
  Nu var det også snart tid til en gang middagsmad. Men det problem havde Kap 1 jo forudset. Han sagde stolt " Nu er det snart middagsmad- tid men det har jeg handlet ind til. Efter vores bonde besøg laaaaaaaangt ude vendte vi alle næsen imod Tjørring igen.
  De 2 kaptajner havde en plan med middagsmaden? Da vi alle kom hjem til Bytoften blev vi alle guidet ned på vores vante arbejdsplads i kælderen. Fordi inden vi køerte på vores jule-ekspedition havde de 2 kaptajner nemlig dækket bord.
  Grunden til at de havde dækket bord var fordi ? Når vi spiser i kælderen, og også handler hos købmanden på Bytoften, så får vi nogle procenter. Efter torsdagens begivenheder ude å æ land og i kælderen. Giver jeg dagen 5. 

  Torsdag d.18 november

Herreklubben ved Røjen ved Sunds.

Idag var det pisse koldt. Men pyt med det, fordi kælder gutterne skulle ikke bare knokle i kælderen. Nej, kap 1 og 2 og Skjellmose syntes at, vi trængte til og komme ud i det Midtjyske og se hvordan det hele ændrer sig, når tiden skifter fra sommer til vinter.                                                                   Så de to kaptajner og Skjellmose havde planlagt en tur, først til Limfjorden, men pga. den forkerte vindretning, blev turen lavet om til Røjen ved Sunds. Ved vores ankomst til en Shelterplads ved Sunds, der hed Røjen. Arbejdet blev hurtigt fordelt. Fordi som herreklubbens ordsprog lyder. "Uden kage  og kaffe, dur hver enkelt bruger i herreklubben ikke". Vi var igen heldige med, at kap 1 havde handlet ind til dagens "køretur". Fordi når kap 1 havde handlet ind, manglede der kun sjældent noget.Der var nogle, der skulle ordne bålet, imens der var nogle der skulle ordne bordet,                  hvorpå maden skulle indtages fra og bordet skulle selvfølgelig også dækkes og og det var med servietter. Så efter vores morgenkaffe blev bordet hurtig dækket om til middagsmad. Efter maden skulle vi så selvfølgelig ud og røre os.  Kap 1 fik hurtig stablet en lille tur rundtomkring Shelterpladsen og vupti var nogle af brugerne igang med en oplevelses tur. Imens de få tilbageværende ryddede op. Da de kom tilbage fra deres oplevelses tur var klokken blevet fyraftens tid og vi begav os alle hjemad.
 

 

Kælder- holdet torsdag d. 11 nov.
Dagen idag skulle endnu engang bruges i kælderen. Vi mødtes alle mand i kælderen til aftalt tid klokken 10.00. Dagen blev startet med morgenmøde som jo efterhånden var blevet rutine. Som vi plejede fik vi som normal kaffe + lidt kage til.
   Et morgenmøde i kælderen: Det starter som regel med at vi får at vide, hvad der skal laves idag. Fordi selvfølgelig skal der laves et eller andet, det er jo derfor vi er samlet i kælderen. Der skal jo ydes før der kan nydes.
  Idag fulgte jeg arbejdet endnu engang i Smedeværkstedet.
I smedeværkstedet er det Kap 2 der står alene med arbejdet som den bestemmene. Dan Lund og Søren blev sat til og slibe noget jern der skulle bruges på en slags adventkrans.
Efter sliberiet var det blevet tid til middagsmad. Det var igen IT- gruppen der stod for at få handlet varene ind til maden.
  Nå men maden kom på bordet og alle mand var tilfredse. Til middagsmaden idag fik vi et fornemt besøg af Forstander Uwe Zink.  Som noget nyt havde Kap 1 fået overtalt sin kone til og sponsere et glas rødbeder, og de blev alle spist.
  Jeg er sikker på at jeg skal sige mange tak fra alle brugerne i kælderen til kap 1s søde kone. 
  Efter maden var det Back to Work for alle mand. Eftermiddagen blev i smedeværkstedet bla. brugt på og svejse nogle lysestager sammen. Efter svejseopgaven skulle der bla. slibes nogle mærkerter hvorpå man kunne læse hvem der havde lavet lysestagen.
  Da klokken nærmede sig 14.00 begyndte vi med og rydde op. Da vi havde ryddet op samlede vi os ude ved middagsbordet hvor en af kaptajnerne havde købt forskellige frugter. Frugterne blev spist og vi var alle glade.  
  

 

 Torsdag d. 4 november.

Endelig i kælderen igen. Dagen startede, som den havde gjort for 1 år siden. Endelig tilbage i kælderen igen. 

  Dagen startede klok 10.00 i kælderen, som for et år siden. Vi (alle brugerne) havde jo en af de sidst forgående torsdage valgt hvilken linie, vi ville arbejde på i vinterhalvåret. Vi kunne som sidste år vælge imellem tømmer arbejde, smedearbejde eller som noget nyt kunne vi vælge os på en slags IT- hold.                                                                                                                      Jeg Søren, Per Christiansen og Dan Lund havde valgt os på smede linien. Vi startede dagen med og skære noget jern op i de rigtige længder. Hele formiddagen blev brugt på og skære og
 slibe jernstængers ender sådan at de havde de rigtige længder. Det gik hele formiddagen med. Klokken 12.00 sørgede IT holdet for middagsmaden. Middagsmaden blev spist, men der manglede kun rødbeder. Men det må vi håbe på at det kommer på menuen næste gang.
  Efter vores middagsmad gik vi så tilbage til vores pladser. I smedeværkstedet gik Dan og Søren så igang med og slibe ender. Dermed blev det sidste smede arbejde også færdiggjort og nu skulle der svejses. Men det bliver først næste gang. 

 

Torsdag d. 28/10

Ved Sunds sø  en af de sidste gange i år. Temmelig sikkert også den sidste.
Dagen blev brugt af alle personerne fra kælderen ved Sunds sø.
  Grunden til at vi ikke kom i kælderen idag, var at der stadig var lidt at lave i Sunds for os, der havde været i årets sejlklub (2010). Det var jo også for noget tid siden set, at der var kommet et isbjerg flydende og derfor ville det jo være smart, hvis vi havde trukket bådene på land.
Bådene skulle trækkes på land og det kunne herreklubben jo lige så godt lave (de skulle jo nødig gå rundt i kælderen og kede sig). Så kort efter vores ankomst til Sunds sø delte vi os. Der blev lavet et ude hold og et inde hold. Ude holdet skulle så klare og få bådene op på land, imens indeholdet skulle sørge for at der var lidt til ganen når der var pause. Så der blev brygget kaffe + middagsmad.
 Ved den obligatoriske morgensamling blev vi delt ud på det hold vi gerne ville. 
  Da vi sad og drak vores kaffe fik kap 1 en genial ide syntes han selv. Da der ikke var nogle protester var ideen dermed vedtaget. Kap 1 ville hente noget wienerbrød ved bageren. Da der ikke var nogle indvendinger var ideen dermed vedtaget. Kap 1 havde aftenen forinden kigget på hvor mange penge vi havde tilbage i madkassen. Det må have været et udmærket godt kik på sagerne, fordi idag kom der blødbrød til sagerne.
  Efter holdets pause med blødbrød+ det løse blev der trukket nogle flere sejlbåde op på land.
Imens der blev kæmpet med bådene færdiggjorte inder holdet så middagsmaden.
  Middagsmaden blev serveret og sat til livs klokken ca. 13.00 tror jeg nok.
  Maden var endnu engang Jeppes eller Kims eller Mathias´s berømte suppe. Suppen er ved og være et vare- mærke eller kendingsmærke på sejlerholdet/ kælderholdet.
 Den suppe har en hemmelig opskrift. Men hvis du vil lære den og kende så bedes du komme ned i kælderen på Bytoften en torsdagformiddag. Imens du er der så kan du også se på hvad vi laver. Ang opskriften så går det hurtigere hvis du medbringer lidt winerbrød eller ihvertfald noget der kan spises (som bestikkelse).
  

  Torsdag d. 21 oktober

Dagen idag skulle bruges i kælderen troede vi da.

Men sådan skulle det ikke være idag.  Kap 1 og Skjelmose stod nemlig med alt ansvaret på deres skuldre. Fordi kap 1 skulle jo oprindeligt stå alene med arbejdet i computer værkstedet og fordi kap 2 var på efterårsferie skulle han så også stå for arbejdet i jern- værkstedet. Skjelmose skulle så ordne alt i snedker- værkstedet.

Men hvis nu ham 2 kaptajnen havde været der idag så kunne vi have været i kælderen idag. Men pga efterårsferien kørte vi så hjem i vores andet klubhus? Vores andet klubhus ligger i Herning lige omkring gymnasiet. Der bor gruppens 1 kaptajn og to af hans børn og hans flinke kone.
  Da vi ankom klokken ca. 10.30 ved kap 1s hjem blev vi alle guidet ind i hans nydelige stue. Vi fik alle tildelt en plads rundt om et absolut fint dækket morgenkaffebord uden nogle mangler.

Hva var det? Jo mindsanten om ikke kap 1 havde gjort det igen? Der var det fineste winerbrød. Så derfor gør jeg som Edna Cammeron? Kap 1 du får et stort 5 tal af mig.

Efter vores obligatoriske torsdags morgenkaffe med det hele. Der var det blevet tid til en film. Som altid når vi besøgte kap 1 handlede den film vi så om D-dag fra 2 Verdenskrig. Det er jo et bredt emne men nu har vi snart set alt om den dag. Men alligevel så er jeg næsten sikker på at kap 1 nok skal finde noget om hvordan Hitlers personlige cykelsmed blev fanget og dømt.

Nå men den film som formiddagen blev brugt på og se var nu udemærket. Nu ved vi ihvertfald ca. hvor mange mænd de allierede mistede på D-dagen i Normandiet.  
  Efter vores dokumentar film var det så blevet tid til middagsmad.
 Kap 1s kone havde lavet middagsmad imens vi så film.  Maden lev spist og endnu engang skal kap 1s kone have et stort 5 tal. Fordi der som noget nyt var rødbeder + alt det andet fine pålæg.
  Jeg tror at jeg snakker for alle i herreklubben når jeg nu giver kap 1s kone en titel: Caroline (kap 1s kone) vi er alle i herreklubben meget godt tilfreds med den måde du tager imod os gutter fra Bytoften på. Det er altid med det fineste veldækket bord. Derfor udråber jeg dig hermed som herreklubbens kønne/ venlige første dame.
  

    Sørens dagbog for Torsdag d.14/10  

Wienerbrødrene på toppen

Det var jo menningen at vi skulle have første arbejdsdag i kælderen idag. Men sådan gik det ikke idag.
  Vi mødtes til normal tid på parkeringspladsen. Det var jo menningen at vi skulle Down under idag?

Men sådan gik det ikke idag fordi det var godt vejr idag. Vejret var så godt at det faktisk var for godt til og være i kælderen idag. Det mente kap 1 og 2 ihvertfald og derfor satte alle brugerne sig ind i bilen og det samme gjorde kaptajnerne. Men hvad skulle der så opdages idag. Kap 1 havde fået en knaldhamrende god ide syntes han selv.
   Vi skulle jo helst prøve noget nyt idag og derfor havde kaptajnerne selv fået den ide at dagen skulle bruges på og se Jyllands nok eneste bjerg ( Himmelbjerget. Så bussen kørte imod Silkeborg. Da det er der bjerget ligger. Da vi kom frem efter nogle minutters forsinkelse, fordi kap 1 mente at han kendte den hurtigste vej. Men så da vi endelig var ved foden af bjerget, opdagede kap 1, at han faktisk havde kørt en lille mindre omvej.
  Nu da vi var kommet frem, ville vi da også op på toppen. Så vi alle begyndte bestigelsen uden sikkerheds liné. Men op kom vi da alle mand. Da vi kom op, var tårnet lukket for besøgende. Så vi gik/ kørte bare rundt deroppe. Efter vores lille sight seeing gik/kørte vi så tilbage imod vores bus hvor vi havde en gang middagsmad til og vente på os.
  Men inden maden ville en af brugerne prøve en rutche- bane. Han fik kap 2 med på ideen. Det var jo ikke en lille lav rutche- bane nåå nej det var en høj stor rutche- bane. Banen var lige lidt mindre end himmelbjerget, men det var ikke møj. Nå men prøve banen ville han. Efter en opstigning uden sikkerhedsnet eller liné kom han da op han satte sig på rutchebanen og fik et lille skub i ryggen og vupti var han på vej ned igen.
  Efter rutchebanen var alle sultne og derfor satte vi os rundt om et bord ikke langt fra bussen. Kap 1 havde handlet så der manglede ingenting.
  Efter spiseriet havde allesammen lyst til noget blødbrød. Heldigvis var det kap 1 der havde handlet og derfor manglede der ingenting. Alt maden blev spist og vi var alle glade. Da vi så småt gjorde klar til en lidt længere busytur tilbage til Tjørring. Men kap 1 havde en overraskelse mere og det var wienerbrød.
Efter vores mad- eventyr sundede vi os lidt.
  Klok ca 14. 30 kørte vi tilbage imod Tjørring. Det havde været en go tur til bjerget idag syntes alle brugerne. Især Søren var godt tilpas efter hans lille rutchetur.

Som Søren ville have sagt det: Turen idag havde været en ovenud fantastisk suveren tur, som ihvertfald skal gentages. Men næste gang skal udkiksposten også bestiges. 
  

 

Sørens dagbog for torsdag d.7/10

                 Så er det vinter halvår igen:

Idag skulle herreklubben til det igen? Vi havde fået at vide at vi skulle mødes på parkeringspladsen klokken 10.00. Da vi alle var mødt op satte kap 1 sig ind bag rettet.
  Der var ingen der spurgte hvor vi skulle hen. Så da vi alle  mand kørte fra Bytoften var der ingen der vidste hvor vi skulle hen. Men hvad var det?

Vi havde ikke kun de to sædvanlige kaptajner med nej der var også kommet en ny tredie kaptajn med. Det var ikke mindre end ? Tømmermester Skælmose.                                                             Men hvad var det vi var lige en smule flere end sidste gang. Nemlig 12 brugere/ arbejdere og vi skal arbejde sammen i kælderen i vinterhalvåret. Eller vi skal "fuske" slide i det sammen. Kap 1 havde bestemt  at vi skulle ud til Sunds sø idag og planlægge fremgangs måden i vinterhalvåret i kælderen.                                                                                                                                       Selvfølgelig skal der da winerbrød til sådan et møde. Så derfor blev første stop hos Brøndums bageri. Efter et hurtig besøg hos bageren kørte vi så imod Sunds sø.
Da vi ankom til sejlklubbens klubhus låste kap 1 os alle ind. Vi satte os alle mand rundt om bordet og kap 1 og 2 lavede kaffen med det nyindkøbte wienerbrød. Derefter skulle fremgangs måden diskuteres for vinterhalvåret. 
  Brugerne fik tre valgmuligheder til hvad de kunne udrette. Nr 1 hed tømmerværksted, nr 2 hed smedeværksted og tre hed computerværksted. Brugerne valgte sig ind på en af de tre muligheder og helt efter bogen kom der 4 i hvert værksted.
  Det hele flaskede sig indtil videre perfekt. Nu var det blevet tid til middagsmad og endnu engang skulle kap 1 stå for det? Han havde enstemigt valgt noget som han kaldte for Werners suppe. Nå men suppen blev lavet og spist og det var uden nogle sure indevendinger.
  Efter maden blev der snakket lidt om hvad der ellers kunne ske i kælderen i vinterhalvåret. Da der endnu ikke er kommet nogle forslag der sparker røv, fortsætter vi hvor vi slap sidste vinterhalvår.
Dagen idag sluttede lige så fredelig som den var begyndt. Vi kørte tilbage til Bytoften ved 14.00 tiden.
Men først havde vi lige et stop på syghuset fordi vinterklubbens nyeste medlem skulle undersøges.

 Sørens dagbog for Tirsdag d. 28/9
 
Med kano og kajak på Meldgård sø 
 
 Dagen blev idag brugt på at køre ud til Søby brunkulslejer.Fordi derude er der en god sø og sejle på (Meldgårdsø). 
  Vi kørte hjemmefra idag imod Søby klokken ca 10.00. Vores bestemmelses sted var Meldgårdsø som ligger ved Søby. Da vi var alle mødt op på parkeringspladsen ved Bytoften delte vi os i to biler der skulle fragte os ud til Meldgårdsø.
   Da vi alle var kommet ud til søen pumpede vi hurtig vores nødhjælps gummibåd op. Men dagen idag skulle jo bruges på og sejle i en 2 mands kajak. Så vores kajak og vores 2-3 mands kano som vi også havde med kom også i vandet.
  Efter alt vores bøvlen med de 3 både blev der bestemt hvilken båd vi skulle med. Søren syntes ikke at han havde lyst til og padle rundt i søen idag. Så derfor meldte han sig som nødhjælps manden.
Men det syntes kap 1 ikke var ok. Så ville han hellere ligge og råbe om hjælp end han vil reddes af Søren. Nå men vi skulle jo ud og padle i søen og det kom vi alle mand. Da det var Sørens tur blev  han udpeget til og sejle med kap 1. Søren kunne jo ikke gå og derfor humpede han afsted på bagdelen for at komme ned til kajakken.
Da han nåede frem fik han lidt hjælp af begge kaptajner til og komme rigtig ned i båden. Men i båden kom han da.
Det næste problem var at Søren ikke kunne gribe om noget med venstre hånd. Derfor fik kap 1 en god ide?
Han konstruerede selv en opfindelse. Okay det var da en opfindelse der virkede.
  Søren fik sin venstrehånd bundet fast på åren. Med den nye Storm P opfindelse kunne Søren sagtens padle kajakken fremad i en nogenlunde fart.
Men hvis Søren padlede alene ville han kun sejle i rundkreds. Fordi Søren kunne jo ikke få åren  over i den anden side. Søren var alligevel heldig med at Kap 1 ville padle sammen med ham. Da de to padlere kom ud i søen var der først en normal stille vind. Men det ændrede sig da de to padlere kom ud i åben sø. Men de to gutter padlede videre og det var rimelig ok.
Det blev til ca. 30 min padlen i Meldgårdsø. Da de to raske gutter kom i land kom det næste problem? Søren, der var halvsidet lam kom dog i land og det var også uden at få våde bukser. Da Søren kom op på kajen manglede han kun ca. 10- 15 meter og det var skråt op. Søren kom op og stå og fik lov til og  holde let om kap 1. På den måde gik de to herrer op til fastlandet. Når alt kommer til alt så var det faktisk en god måde syntes Søren.
  Nu forstod Søren godt hvorfor der ikke var damer på holdet. Men damer var der ihvertfald plads til når der skulle vaskes op, laves mad eller noget helt tredie.
Nu skal i læsere ikke tro at man bliver manschuvanistisk af og komme i herreklubben. Kvinder skal bare vide hvor skabet skal stå.
  Nå men der skulle jo føde på bordet fordi vi alle mand var blevet sultne.
  Maden kom på bordet og vi samledes rundt om bordet. Men hvad var det? Kap 1 spiste hurtig og han gik efter sit spisen ind i campingvognen. Så sagde kap 2.
  Kap 1 har jo sagt og pralet af at han kunne lave pandekager bedre end mig. Sidst jeg lavede pandekager til jer alle der sagde kap 1 at han til en hver tid kunne lave pandekager bedre end mig og det synes jeg at han skal have lov til og bevise. Lidt tid efter kom kap 1 ud af campingvognen og med sig havde han en pandekage til hver medlem i gruppen.
Pandekagerne var lige så gode som de plejede og vi fik alle 1 pandekage.
Men som den ukronede dommer synes jeg også at kap 1 havde lavet kagerne godt nok.
Men som den ukronede dommer synes jrg  at Kap 2 han alligevel får en extre kokkehue. Det gør han fordi at ved en af herreklubbens tidligere ture havde kap 2 lavet pandekager uden mælk og istedet havde han brugt vand. Kap 2 har også lavet pandekager over åben ild ved Shelterpladsen ved Ørre og derfor skal kap 2 have udnævnelsen som sæson 1 mester i pandekage kunsten.
     

  
Sørens dagbog for tirsdag d. 14/9 
 
Brødrene i Abildå og Kryle

Klubben mødtes ved normal tid ved indgangen til Bytoften. Men hvad var det der manglede to hoveder og det var Henrik fra Buhr og Egon fra haven.
  Idag var vejene åbne dvs. at der ikke var noget bestemt der skulle opdages idag så derfor spurgte kap 1 så " Er der nogle forslag til hvad der kan opdages idag"? Der kom ikke nogle nye forslag. Det meste nye og gamle havde holdet jo set og derfor var der ikke nogle nye ideer til hvad der kunne ses/opdages. Kap 2 satte sig bagved rettet fordi han ville bare ud og opdage noget.
  Så de to kaptajner og de tre tilbageværende brugere kørte derfor fra Bytoften uden en destanination. Selvfølgelig spurgte kap 1 om der var nogle ideer til hvor vi kunne køre hen. Men da der ikke var nogle der svarede ham kørte vi for første gang afsted uden en egentlig plan.
  Først kørte vi imod Vildbjerg. Derefter forbi Vildbjerg og videre mod Trehøjebakke. På toppen af bakken drejede Kap 1 bussen og kørte mod Abildå. Cirka 100 m før Abildå sagde kap 1? Så nu skal i se hvad min far lavede dengang jeg var dreng (rigtig mange år siden).
Vi kørte ind på en gammel Brunkuls lejr hvor kap 1s far havde arbejdet på et lign. sted for mange år siden. Der fik kap 1 lov til og holde et lille fordrag om hvordan hans far havde stået op om morgenen og cyklet på arbejde. Vi fik og vide hvordan han havde cyklet igennem sne, is og sjap.
Efter den lille fortælling om " gamle dage" så vi så lidt på de forskellige maskiner og fik skrevet et lille stykke i Gæste- bogen. Nu kunne de forskellige så begynde og fornemme hvor vi skulle hen idag. Fordi vi var jo efterhånden nogenlunde tæt på æ Vesterhav. Så da vi kørte fra Brunkuls lejren kørte vi så imod Spjald. Søren som en af brugerne hed sagde så til chaufføren: "Skal vi til Brænder- træf idag siden vi køre igennem Spjald"?
 Søren henvidste jo til engang i 1990 erne. Fordi dengang var der noget de unge mennesker kaldte Brænder- træf. Det forgik omkring midten af 90erne. Det var noget med at de unge mennesker samles i midten af Spjald i deres biler og lavede hjul- spænd. Men sådan gik det ikke idag. Men det var kap 2 ikke helt enig i. "Det kan godt være at der ikke er brænder træf idag"og så rullede han vinduet ned og lagde sin albue i vinduet.
Så spurgte han de tre brugere om det var sådan det skulle være. Søren sagde "ja det er da nogenlunde ok. "Nu mangler du kun og skrue lidt op for anlæget i bussen og så er den hjemme". Nå men vi skulle videre. Kap 1 mente at man kunne dreje til højer kort efter Spjald. Det gjorte vi så og nu var vi langt ude. Kap 1 kendte jo vejen og derfor stollede vi på ham. Efter endnu lidt kørsel på landevej kom vi ud til klitterne.
Ja vi var faktisk der hvor kaptajnerne gerne ville være.  
  Vi kørte ned imod Søndervig fordi det kendte vi. Da vi vvar lige omkring Byskiltet prøvede vi og dreje til højer af en slags grusvej. Som var pletvis sandet til. Kap 2 stod af vores bus med campingvogn og gik ca. 20 meter foran bussen. Kap 1 var pludselig væk og vi kørte op til nogle Bunkers der havde været der siden 2 verdenskrig. Vi parkerede bussen sådan at alt var godt troede vi da. Fordi kort efter vores ankomst kom kap 2 gående Han havde jo kort for inden stået af bussen for og spørge nogle lokale indbyggere om vi måtte være her. Han havde spurgt et ældre ægtepar om lov. Imens han hørte dem om vi måtte holde her der var konen i huset næsten gået igang med og dække det store kaffebord. Men kap 1 havde pænt takket nej og var gået derfra igen.
 
  Imens konen i huset havde brygget kaffe der havde kap 1 så spurgt manden om det var ok at vi slog lejr ved nogle Bunkers næsten ved siden af konen og mandens hus.
 
  Det er jo ikke en offentlig parkeringsplads. Men ham manden og konen gav os alligevel lov til og parkere her.
 
  Kap 1 kom efter hans besøg op til bussen. Han fortalte kort om ægteparret og lidt om kaffen. Derefter flyttede han om på vores udemærkede parkering. Derefter slog vi "lejr" ihvertfald for de næste pa timer.    
  Efter vores slån lejr var det så endelig blevet kaffe tid. Kaffen blev drukket og klokken var efterhånden blevet et par minutter over middagsmads tid. Derfor sagde kap 1 " Det er min tur til og lave pandekager idag fordi jeg kan ihvertfald lave dem bedre en kap 2. Men det måtte han vise en anden dag fordi brugerne mente ikke at en almindelig person kan lave bedre pandekager end en Midtjysk mester. Derfor blev der kun dækket op til en gang rugbrød med pålæg.
  Maden blev spist og nu skulle det være godt med en tur på langs mente en af brugerne.
  Efter en mindre lur var det nu tid til en gang eftermiddags kaffe. Kaffen blev brygget og forskellige slags frugt kom på bordet. Men en herreklub kan sgu da ikke være tilfreds med nogle pige frugter. Kap 1 sagde cirka disse ord og i samme åndedrag sagde han at han havde købt noget kage til kaffen. Der kom et lettet suk fra de fleste brugere. Men kagen som vores kap 1 skulle have købt manglede. kap 1 var nu påen og derfor fablede han nu om at det var købmands frøknen der var skyld i det. Så istedet for kage til kaffen måtte vi tage til takke med noget frugt (pige frugt). 
  Efter alt vores skælden ud på kap 1 kørte vi så tilbage til Bytoften igen. Dagen idag var både sjov men alligevel ikke helt ok fordi der manglede kage. Dagens bedste indslag kom, da kap 1 fortalte at han nu også har en søn der hedder Werner?   
  

 

 Sørens dagbog fra d.7 /9 .

   Kk++  nu med kano!


Dagen idag blev brugt på og se søerne ved Søby og prøve vores to nye kanoer af.

Den sø vi valgte ved Søby var ca. areal mæssig på størrelse med Sunds- sø. Vi var heldige med at  Kap 1 havde været ude og handle til middagsmaden. Så da vi alle var mødt op sagde kap 1 lige kort:" Idag skal vores nye kanoer afprøves og det har kap 1 og 2 bestemt at det skal ske i de gamle brunkuls lejre ved Søby.

Men vi skal ikke sejle nede i de gamle  brunkuls gange fordi der er kommet nogle søer på jorden af gammel grundvand og regnvand." Da vi ankom ved Søerne vidste kap 1 lige hvor vi skulle holde. Men vi var ikke de eneste ved søen? Da vi havde parkeret og fået vores kanoer i vandet kom der en bil med en mand og en meget køn pige. De to kørte bare forbi. Nå men kanoerne skulle jo afprøves og vi fik bådene i vandet ved en badebro som ikke var det mindste handikapvenlig. Men kanoerne skulle jo afprøves.

Det skal lige indrømmes at vi havde parkeret bussen sådan at vi snart kunne gå ned til bådene men vi kunne jo ikke gå alle sammen. Derfor kom kap 1 med den geniale ide. " Vi placere bare ham kørestols brugeren vi har sådan at han bare skal have et strategisk vip ud af stolen og vupti så sidder han i båden hvis vi da sigter rigtigt. Men sådan gik det heldigvis ikke. Kørestolsbrugeren kom som sidste mand ud og sejle på søen og alt gik godt nok. Men da han kom i kanoen lavede kap 1 en fejl? Kørestolsbrugeren kom i den forkerte ende af kanoen.

Dvs. han kom til og sidde nede bagi båden og det var strategisk forkert fordi det er somregl ham der er bagerst også ham der styre kanoen. Men sådan skulle det ikke være i tirsdags. De to kaptajner havde proppet kørestols brugeren i den forkerte ende. Men kap 1 er en bestemt herre og han slår også først hvis man altså ikke gør hvad han siger. De to kaptajner var ligeglade med hvordan man vender i kanoen. Vi skal jo samme vej og derfor kan det jo være ligemeget hvor man sidder i kanoen. Nå men kørestolsbrugeren kom afsted. De to herre padlede lidt ned af  søen. Pludselig fik kap 1 øje på pigen der var "godt skåret" fra bilen der kom forbi med en herre da vi ankom. Det vidste sig så at den kønne pige var en model. Efter at have studeret pigen lidt kunne vi så se at manden fra før der kørte bilen også var fotograf. De to herre kiggede efter pigen som var køn.

Derefter padlede de to herre tilbage hvor de kom fra. Efter kano- turen var der så blevet fundet et sted hvor der kunne spises. Det var et udemærket godt sted der blev fundet til og indtage vores medbragte mad. Maden blev spist og det var bar dæjligt. Resten af dagen blev brugt på og lave ingen ting.
Men igen har dagen været fantastisk.

Sørens dagbog  d. 1 september.

  Brødrene på sejltur på Sunds

Dagen idag blev ikke brugt på og opdage noget? Vi havde aftalt og bruge dagen på Sundssø. Det var bla. fordi at der var en bruger fra Buhr der aldrig havde siddet i en Mini 12er og det skulle jo prøves mente kap 1 og 2. Derfor kørte vi fra parkeringspladsen klokken 10.00. Alle mand kom til den aftalte tid. Men vi manglede vores kap1. Så kap 2 satte sig ind bagved rettet og fortalte: kap 1 er i Sunds og gøre klar til at vi kommer. Kap 1 og jeg har aftalt at lade campingvognen stå og så være i sejl- klubben istedet. Der var ingen kommentarer til kaptajnernes beslutninger. Kap 2 og besætningsmedlemmerne ankom til Sunds klok ca. 10.30. Vejret var perfekt. Alle medlemmerne kom i et skiv hver og det var lidt kanon med vejret fordi det vindede perfekt. Så Egon og Søren ville have to sejl på. Ok sagde Kap1 og satte et stor- sejl+ en fok på to sejlbåde. Storsejlet er sejlet med hestekræfterne og fokken bliver brugt sådan at æ skiv er lettere og styre. Holdakæft nu er det dobbelt så sjov som før sagde Søren.  Det var det også? Mini 12eren sejlede skide stærkt i forhold til hvad man var vant til når man kun har et almindelig sejl på Skuden. Der blev hurtig lavet et kapløb imellem Søren og Egon. "For søren hvor var det sjovt" sagde Søren.
Efter herreklubbens sejlen rundt i søen med godt med fart på. Nærmede klokken sig 12.00 og der skulle tankes op fordi uden mad og drikke dur helten ikke. Alle bådene kom godt i havn og brugerne mødtes i sejlklubbens køkken. Der blev middagsmaden hurtig spist og hvad var det Kap 1 havde jo handlet til dagens middagsmad+ en lille dessert. Kap 1 havde købt noget winerbrød som skulle have været spist til formiddagskaffen. Men da der var ikke tid til formiddagskaffe idag pga. vi var kørt ud til søen idag og så er der kun tid til at sejle. Nå men maden blev spist og der var kun desserten tilbage. Men hvad var det? Ham bageren må have været berusset fordi alt kagen var skåret perfekt ud. Der var dog et stykke kage der ikke havde været skåret helt korrekt ud. Kap 1 sagde ingenting han holdte bare fadet og delte kagen ud. Da kap 1 manglede en person og der var 2 stykker kage tilbage et delt stykke og så et mega stort stykke. Brugeren lukkede øjnene og tog et tilfældigt stykke. Efter maden var det så lige at en af brugerne så sit snit til og komme på langs. Det gjorte han så.
Nå men dagen var ved og være gået og alle skulle hjem til Bytoften. Dagen idag havde været speciel god fordi der kom to sejl på to af bådene. Det var skide sjovt mente de 2 heldige brugere med sejlene. Dagen idag havde været perfekt mente Søren og sagde ". Det her med xtre sejl på skuden skal vi prøve igen ihvertfald". 

 

Sørens dagbog 13/7


  Brødrene  ved Høfte Q    

Dagens mål var og køre op til et sted ca 2-3 kilometer nord for Thorsminde. Stedet hed Høfte Q.
Kap 1 stod alene med ansvaret over 4 herre fra Herre- klubben. Fordi klubbens kyndige kap 2 havde ferie. Herrene mødte til normal tid på parkeringspladsen til Bytoften alle klar til og komme ud i det Jydske og opdage noget.

Da kap 1 kom var han ikke alene han havde fået lokket sin nydelige kone med. Sikke et held for klubben fordi så var de alle næsten sikre på og få noget lækkert og spise. Det startede godt for klubben da de endelig kørte. Fordi kap 1 kønne kone havde nemlig været på indkøb og købt pølser, brød og ketchup + kartoffelsalat så derfor skulle der ikke mangle noget. Men det gjorte der alligevel? Det der manglede var selvfølgelig kaffe.

Så derfor stoppede kap 1 bussen i Ulfborg. Der sendte vi så kap 1s kone ind hos bageren for og købe noget kaffe og når hun nu var inde ved bageren så kunne hun jo lige så godt også købe noget wienerbrød. Der var ikke andet der manglede så derfor kørte vi videre imod Høfte Q. Da vi ankom til klubbens bestemmelses sted parkerede kap 1 bus og campingvogn sådan at vi kunne sidde i læ for den stærke Vestenvind. Kaffen blev hurtig lavet. Imens kap 1s kone lavede et 5 stjernert kaffebod og vi andre gik ned på en nærliggende handikap venlig mole uden skibe.
Fik konen stillet det hele pænt an.

Efter kaffen var det middagstid og endnu engang måtte konen kaste sig ud i madlavningens kunst ( for der var hun på hjemmebane). Konen havde også en engangs grill med. Der fik kap 1 dagens mande job nemlig og passe grillen imens konen gjorte klar med de pølser der skulle grilles. 
 
Middagsmaden blev spist og alle var glade og tilfredse med det hele. Efter middagsmaden var klokken blevet hen af ca 15.00 og vi skulle alle hjem. Vejen hjem blev en hel anden end da vi kørte derud. Fordi gruppens nyeste medlem Henrik fra Bo og genoptrænningen kom fra en bette by der hed Buhr og den lagde næsten lige ved Ulfborg. Så vi bestemte at det da kunne være sjovt og se hvor Henrik boede/kom fra.

Så efter en lille femstjernert rundvisning vendte vi så snuden imod Tjørring igen. Men da vi var ved og være ude af byen sagde kap 1 da han så et isskilt. Jeg kan i grunden godt spise en is nu og med det samme han nævnte det isskilt han havde set kørte vi forbi et ishus og der var det hele held for kap 1. Da vi kørte forbi ishuset sagde Henrik at det ishus ejer min mor. Så der klossede kap 1 bremserne i og sagde igen" Jeg vil have en is så¨derfor laver vi lige et Pit siop her". Efter vores is- handlen og is- spisen kørte vi så helt hjem til Tjørring.
Som altid har toren igen været fænemonal. Især efter at kap 1 havde sin yndige kone med. 5 stjerner giver jeg turen idag. 

 

Det var en god dag og Simon er i hvert fald velkommen fremover.

 
 

 
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Bytoften Bo- og Aktivitetscenter Bytoften 73, 7400 Herning Tlf 9628 4700 Fax 9628 4710